Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2010 13:04

Okusi so različni. Veščine tudi.

Rdeče-vijola velja - v izogib temu, da bi si veselico vsi zapomnili po tej kombinaciji in to ne v pozitivnem smislu -  prepustiti profijem (pa še ti bodo imeli pri tem zdrse). Pa tudi, če bi rdeče-vijola kombinacija stilistično zmogla, se jo uporablja bolj za kak profesionalni photoshooting in ne za veselico v gostilni.

Drugače sta pa rdeće-rozasta in rdeče-vijola najtežji barvi za oblačilne kombinacije. Ne rečem, da se ne da. Samo, dokler ne znamo voziti malega avtomobila, ne vozimo jaguarja. Je treba znati kombinirati in tudi nositi tako kombinacijo.

Za zaključni izpit za srednji level zadošča, da znajo punce kombinirati modro-zeleno,  črno-rjavo in črno-modro

Vendelina jr.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

12. nov 2010 13:10

Vendelina jr. je napisal/a:

Sashika je napisal/a:
Kaj misliš o umazano modrih škornjih iz semiša ("kavbojskih") in kameljim plaščkom? Hvala! Saša Saša

Če ne nosiš modrega, oziroma nimam celotnega kompleta v modrodžinsastem looku, bi bilo bolje, če bi kombinirala s kavbojskimi škornji v lešnikovi barvi. Ta barava usnja se lepo kombinira s črno in tudi sivo-jravkasto in z modrim džinsom takisto.

Vendelina jr.

Vendelina mislim, da še nisi pisala o kombiniraju rjave in črne barve. Tu omenjaš prvič, da se lešnik barva lepo ujema s črno. Kaj pa ostali odtenki rjave in črne? Je važno tudi, kateri kos oblačila oz. obutve je rjav, če ga nosiš v kombinaciji s črno?

Zakaj sprašujem. Ker sem si ogledovala ene lepe škornje v lešnikovi barve, notri podložene z mucko, take za mrzlo škripajočo zimo, pa jih nisem vzela ravno zato, ker bi ga kombinirala s črnim bunda plaščkom.

Te kombinacije rjavo-črna in modro-črna mi na res ne grejo...

Vilma

Vilma  

12. nov 2010 13:11

U tole je bila pa barvna telepatija.

In ne, nisem prebrala tvojega prejšnjega posta, kjer pišeš o barvnih kombinacijah.

Vilma

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

12. nov 2010 14:31

Hvala, bom pogledala. In tale razprava o zadrgah je tudi zelo dobrodošla, si bom kar naprintala, da me ne zanese... Sicer pa iščem tako za na kavbojke, tako da ni panike..

čoko

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

12. nov 2010 18:39

Vilma je napisal/a:

Vendelina mislim, da še nisi pisala o kombiniraju rjave in črne barve. Tu omenjaš prvič, da se lešnik barva lepo ujema s črno. Kaj pa ostali odtenki rjave in črne? Je važno tudi, kateri kos oblačila oz. obutve je rjav, če ga nosiš v kombinaciji s črno?

Zakaj sprašujem. Ker sem si ogledovala ene lepe škornje v lešnikovi barve, notri podložene z mucko, take za mrzlo škripajočo zimo, pa jih nisem vzela ravno zato, ker bi ga kombinirala s črnim bunda plaščkom.

Te kombinacije rjavo-črna in modro-črna mi na res ne grejo...

Vilma

Vilma, poglej malo po policah ali obešalnikih z živalskimi vzorci. Ne pozabi na šale in rute. Če so prav narejeni, je lahko črno/rjava/lešnikova/konjak barvna kombinacija zelo lepa.  Te potem krasno kombiniraš s črno ali rjavo. To ti je lahko izhodišče za ideje, kake rjave in črne odtenke lahko kombiniraš. Če drugače ne, poišči torbice, ki so podližene z animal print blagom.

Lešnik/konjak škorne seveda lahko nosiš k črni jakni. Samo pazi, da boš imela na sebi še kaj v podobnem odtenku ali pa, da je vse ostalo črno.

Črno/temno modra je meni simpatična več ali manj samo v zvezi s temnim jeans-om. Ali pa,če je kak res lep vzorec. Za kombiniranje kosov oblačil v teh dveh barvah mi pa ni preveč.

Vanja

Vilma  

12. nov 2010 19:13

Hvala, Vanja. Sem vesela, da si se oglasila. Škoda, ker je ura že sedem, drugače bi kar skočila po tiste škornje, je trgovina čisto blizu. Bom šla pa jutri dopoldne. Saj se mi je zdelo, da bi bila ok kombinacija, problem je bolj v suverenosti in samozaupanju. 
Vilma

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

12. nov 2010 20:05

mene pa zanimajo modni dodatki predvsem rute in šali, v sliki in besedi kako se zavežejo.

anitram1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2010 21:23

Čoko, če išćeš nekaj z h kavbojkam: Za kavbojke (v smislu smart casuala) se nosijo blazerji in spodaj z naskokom najbolj enostavne majčke in bluze. Zakaj je to okej? Zaradi tega, ker ti da blazer eno strukturo - tako na postavi kot tudi na prezenci. Blazer ima podložena ramena (ker jemlje prvine iz krojaštva) in to daje nek videz resnosti. Če je dama (velja za hladni del leta, za poleti ne) v kežualu in ima blazer, se jo upoštva. Če pa nekaj flika z jopicami in nečem, kar nima izdelanih ramen, se bo morala pa bolj potruditi, da se jo jemlje resno. Udobne kavbojke in majica - v tem izgledu te bo okolica jemala nekako samoumevno. V stilu "a ti pa v kuhinji pomagaš, daj mi, prosim, še tole fotokopiraj....." Moj topli nasvet: investiraj v dva blazerja - en črn žameten, drugi je tvidast. Lahko imata tudi "zaplate" na komolcih. In potem kupi maso majčk vseh barv (v Zari jih imajo kot solate v čisto vseh barvah) in potem to kombiniraj. V hudi zimi boš pa pod blazerji nosila pulije. Črno in rjavo in te stvari: Hja, v tem je štos. Treba je vedeti, na kaj se inspiriramo, ko kombiniramo barvne stvari. Vanja je lepo pokazala primer. Če se inspiriramo v naravi, potem znamo z barvnimi kombinacijami. Npr. lešnik, kamelja dlaka, barva bele kave....vse to se zelo lepo kombinira s črno. Dama na srednjem levlu to kombinacijo suvereno sestavi Tudi se da modre in zelene barve lepo kombinirati, ampak spet je treba imeti eno idejo v glavi. Je treba vedeti, na kaj se referiramo, ker drugače se hitro zdrsne v slabo smer. Slaba smer je pa to, da punca sliši, da je ena frendica rekla, da se barva A in barva B kombinirata, čeprav je do sedaj mislila, da se to ne dela...in potem obleče stvari v obeh barvah in je pač oblečena. V smislu, da ni gola. Več se pa na tak način ne da doseči. Ampak, ne gre obupavati. Je zabavno probavati in razmišljati, kako kaj zložiti. Ker stvar je enostavna - ko zložite dva kosa in ostane brez teksta, ker se barve tako lepo ujemajo in kroji tudi - potem itak veste, da je to okej. Če pa razmišljate o tem, če je to dobro ali ne in kako zgledate v tem in iščete potrditve od plemena in prodajalk, da je to okej - potem, verjemite mi, ni okej. Glede rut in šalov bo to pot samo beseda, ker se mi sesuva wireless. Sama sem dolgo časa razmišljala, zakaj mi nekaj pri tem dodatku ni šlo skupaj (in vidim, da nisem v tem edina), potem sem pa ukapirala. Ne bom tule razlagala miselnega procesa, ampak odkar sem ugotovila, da se šali nosijo v mrzlem delu leta, medem ko se šali in rute nosijo v toplem delu leta, znam delati s tem dodatkom. Pir tem se topli šali (volna, pashmina) nosijo oviti okrog vratu, da nas ne zebe in pri tej varianti so vsi načini zavezovanja okej. Medtem ko se šali iz tanjših materialov zelo super obnesejo v funkciji pasov. Lahko jih nosimo lez pletenino, lahko čez trenče in tudi kot pas čez zimski šal (amo potem ne nosimo še toplega šala, skratka, malo čekirajte vreme). Medtem ko tanjši šali (bog ne daj rute, naredijo še hujši efekt), ki so okrog vratu, ne naredijo kakega dobrega učinka. Ko slikajo šale za modne revije, jih slikajo tako, da je na model usmerjen veter in potem ta vetrič naredi, da šal plapola v zraku. V resničnem življenju pa ni tako in šali okrog vratu na ženska neredko visijo kot zastava brez vetra, skratka cunjasto. In če imamo cunjasto ifnormacijo okrog vratu (pa tudi, če je svilena), nam to ravno ne pomaga. Razen to, da se optično skrajša vrat. Glede na to, da se večina punc še vedno malo puklasto drži, pa šal deluje kot nek težek komat, ki jih vleče k tlom. Skratka, moje dame če želite s šalom ustavjati promet, ga zavežite okrog pasu. Uspeh zagotovljen. Oziroma, še vsaka, ki je upoštevala tale nasvet, mi je sporočila, kako enostavno in orignalno je to in koliko pohval je dobila zaradi take majhne intervence v izgled. O rutah bomo pa govorila v pomladni sezoni, ker se vračajo v modo dolge enobarvne obleke, ki jih je smiselno kombinirati z velikimi turami (samo da ruto zavežemo okroh bokov) Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

13. nov 2010 1:41

Šale, ne glede na to, iz kakšnega materiala so, zavijam na enake načine. Od materiala je odvisno, ali me bo grel, ali pa bo za poživitev dolgočasno barve ali pa bo pasal k .

1. Ker je slika vredna 1000 besed, prilagam kar tole stran:

http://www.sxriore.com/s/scarf+tying

2. Svilene rute se lepo uokvirijo in obesijo na steno.

screen_shot_2010-11-12_at_7.27.33_pm

ali:

screen_shot_2010-11-12_at_7.39.10_pm

Že spet smetim.

Vanja

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. nov 2010 7:11

Vendelina, še en super post! Naslednji teden me čaka nakupovanje, nujno moram kupiti hlače in jakno, mogoče še kaj, ker se potem vračava nazaj v stepo... Tudi mene so tvoja razmišljanja spodbudila k temu, da nisem več samo "oblečena", ampak da začenjam malo bolj paziti na to, kaj dam nase. Rutk v mojem prejšnjem stilu zagotovo ne več Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti