23. sep 2010 9:26
Da grem nazaj na osnovno temo, to so pa oblačila.
Odkar tule razpravljamo o tem, kako se obleči, me je že veliko punc marsikaj vprašalo - upam, da so moji odgovori kaj pomagali. In v tem svojstvu sem izbrala precej pogosto vprašanje - in ker je pogosto, ga lahko kar tule obdelamo. Veliko punc namreč pravi, da bi rade spremenile svoj način oblačenja, ampak da v osnovi ne vedo, kje začeti in potem se zadeve niti ne lotijo, ali pa obstanejo nekje na sredini.
V takih primerih bi svetovala takole:
- Vzemite si vsaj pol dneva (in naj pleme medtem nekja počne zunaj, naj gre v muzeje, na šport, skratka, naj se malo odstrani) in iz omar potegnite čisto vsa oblačila. Brez izjeme.
- Ločite jih na kupe: spodnje perilo, pomladno-poletno in jesensko-zimsko. Potem pa iz vseh teh kupov izločite tisto, kar že več kot dve leti niste oblekle. Tisto, kar je od teh kosov raztegnjeno in brez oblike, tisto je za na odpad. Tisto, kar še ima obliko, je za v škatle in za na humanitarno pomoč.
- Poglejte, kaj vam je ostalo. Ali kaj od teh kosov ustreza kosom, ki spadajo v oblačilno bazo (ki jo navajamo v vseh reportih). Če da, potem to obdržite. Če ne, potem gre to prav tako v škatle in na humanitarno pomoč
- Vzemite seznam kosov, ki definirajo oblačilno bazo. Napišite si, česa v vaši garderobi ni. In potem v trgovinah iščite samo kose s seznama. V eni sezoni sicer ne boste našle vseh kosov, ampak nekaj se bo pa zanesljivo našlo. Npr: Če nimate blazerja, greste iskat samo blazer in ignorirate vse tisto, kar je še na štenderjih. Dokler ne kupite blazerja, ne greste naprej. In je tudi bolje sezono, dve preživeti v treh dobrih kombinacijah in jih kolobariti, (ker za dobro bazo se itak rabi vsaj tri leta), kot pa leta hoditi v oblačlih, ki so zložena brez karšnegakoli koncepta.
S takim pristopom boste v enem letu bistveno bolje oblečene in več reda boste imele v omari.
Vendelina jr.