10. sep 2010 9:46
lucka52 je napisal/a: |
kaj lahko storimo, ko imamo na glavi namesto bakrene, ki smo jo zeleli, barvo korenja ? Ali namesto blond pramenov barvo oprane repe? |
10. sep 2010 9:46
lucka52 je napisal/a: |
kaj lahko storimo, ko imamo na glavi namesto bakrene, ki smo jo zeleli, barvo korenja ? Ali namesto blond pramenov barvo oprane repe? |
10. sep 2010 11:52
Vendelina jr. je napisal/a: | ||
|
10. sep 2010 12:15
Lučka, jaz sem do sedaj dvakrat prišla k frizerju reklamirat storitev (enkrat barva, drugič striženje) in reklamacija v osmih dneh se tako tudi razume - se ne plača še enkrat. In imava še vedno s frizerjem čisto lepo odnos. Ker čisto vedno ne uspe nikomur. Če se je pa nekdo zafušal doma, potem je pa jasno, da se bo profesionalno popravilo plačalo. Ni pa pri barvi las takih bližnjic, kot so v kuhinji, tipo: preveč soli sem dala, kako to popravim?, ker ne vemo, kakšni perparati so na lasu že od prej. Tudi se zgodi da enake barve različnih proizvajalcev včasih naredijo kak čuden rezultat, skratka do not do this at home. Ni pa treba iti k frizerju s pohlevno faco kot kak božji volek. Se pride v salon, usta od ušes do ušes, glasen dober dan, sem prvič tukaj, kje je mojster /zadnjih dvajset let hodim samo k moškim frizerjem, ker se mi zdi, da imajo moški več želje, da nas naredijo lepe), da me naredi še lepšo? Skratka, je treba dati tudi znak od sebe, da želiš pogovor s frizerjem. Je treba tudi videti, kaj ta frizer dela in kako dela. Če je žensko pred tabo naredil kot bi delal frizuro svoji mami, to ni dober znak Vendelina jr.
10. sep 2010 15:22
Ravno tako, kot je potrebno, da zna frizer(ka) vihteti škarje, mora znati POSLUŠATI. Pred leti me je ena naučila, kako dopovedati novemu frizerju, kaj nam je všeč, kaj bi rade imele in kaj nam absolutno ni všeč.
Punca mi je dala revijo s frizurami v roke, nekaj kosov paprija in rekla, naj vse omenjeno označim. Nobenih komunikacijskih težav ni bilo. Bila je moja frizerka, dokler se nismo preselili.
Po tem sem sama uporabila isto taktiko. Vaje kazanja, kaj mi je všeč in kaj ne, nisem nikoli ponavljala 2x. Če nisem bila postrižena tako, kot sem približno hotela, sem našla drugega. Frizerjev namreč mrgoli. Se mi zdi, da povsod.
No, zadnjih 10 let hodim samo k enemu. Včasih se zagovoriva , pa so lasje krajši, kot sem mogoče hotela, ampak postrižena sem vedno super. Na popravek sem šla pa samo enkrat, ko mi je, po moji želji, naredil asimetrično frizuro in so bili lasje preko čela predolgi. Je lepo gratis popravil in se režal: Saj sem ti povedal, da tole ne bo preveč praktično zate.
Kar se pa barv tiče mi tudi ni jasno. Menda ja ne "opišete" barve z besedami, ali pač? Če zgrešijo barvo (mene so že tudi naredili preveč blond in so na licu mesta popravili, še preden sem jaz videla, kaj se je zgodilo), jo bodo pa ja popravili.
Prehuda pohlevnost ni preveč dobra.
Vanja
14. sep 2010 11:50
Punce, potrebujem nasvet. So črno ozko krilo (pencil skirt) in črni čevlji (kitten heels) primerni za poroko konec septembra? Razmišljala sem o bluzici ali majici, ki bi bila iste ali podobne barve kot žabe. Torbica bo črna, majhna. Je črna sploh primerna za poroko? Naj bodo žabe prosojne ali so lahko debelejše? Nakit ja ali ne? Za čez bom imela črn trenč, če bo hladno. Hvala! RadaJem
14. sep 2010 15:33
Meni so vedno rekli, da črna ni za poroko....naj me kdo popravi..LP, Saša
Mir in dobro!
14. sep 2010 16:16
Verjeli ali ne, jaz sem se poročila v črni obleki z nekimi vzorci. Še vedno srečno poročena Pa na poroki v SLO sem bila v črnem, da o teh tukaj ne govorim.
S tem pa ne mislim, da me mora kdo posnemati.
Vanja
14. sep 2010 16:49
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Verjeli ali ne, jaz sem se poročila v črni obleki z nekimi vzorci. Še vedno srečno poročena Pa na poroki v SLO sem bila v črnem, da o teh tukaj ne govorim. S tem pa ne mislim, da me mora kdo posnemati. |
Ne verjamemo, pokaži slike!
Drugače pa ja, tudi jaz sem že šla na poroko v črnem, ne sicer od pet do glave, ampak bi bilo za naše (slovenske) pojme skoraj preveč črne. Ker se črna za poroke ne nosi, kakor ve tudi Venturini in je v dvomih RadaJem. No, meni je malo mar za to, kaj "se nosi in kaj se ne nosi" in sem oblekla, kar se po moje lahko obleče za na poroko.
RadaJem, o kombinacijah barv pri žabah in bluzicah ti bodo druge povedale več, moje mnenje glede črne na poroki je ja, ampak s predpostavko, da boš ti v njej suverena in ne ves čas v dvomu, da mogoče pa vseeno ne bi smela obleči črnega krila. Enako mislim o nakitu. Definitivno ja, ampak če ga sicer nisi vajena in se z njim počutiš nelagodno, potem pa raje ne.
Pa uživaj na poroki!
sara
14. sep 2010 19:01
Na poroki na kateri sem bila pred 14 dnevi, je bilo veliko deklet oblečenih v črno in so prav elegantno izgledale. Mene črna ne bi motila. magnolijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako
Bovla z metuljčki