13. okt 2010 9:31
Viva, jaz imam 182 centi.
To, kako ti bolj sedejo svetle barve, bi morala v resnici videti, na splošno gre pa takole.
V hladnem delu leta, ko nam ne pomaga nobena naravna zagorelost, je treba z barvami oblačil nekako ustvariti kontrast med obrazom in oblačili. Recimo, če je punca naravna svetlolaska in ima še svetlo oblačilo, bo v resnici od glave do vsaj pasu vse skupaj zgledalo kot vzhajan beljak. In si človek reče: ja kje je pa črta za razmejitev, kje se kaj začne in kje se kaj konča? Zato si deloma pomagamo z mejkapom (da poudarimo obraz, ne da si ga rišemo v nekaj, kar ni), večinoma pa kar s ta pravimi barvami. Smetanasta barva je zelo lepa (jaz jo obožujem), ampak z velikimi oblačilnim iformati v mrzlem delu leta je treba kar znati. Oziroma, moraš biti vsaj na koncu medium levla v oblačilnih veščinah, ker smetanoasta barva-temna barva, to je kontrast, pri katerem ne najbolj vešči punci rado zdrsne. Na tvojem mestu bi zato razmišljala malo drugače:
- Namesto smetanastih odtenkov (za mestne bunde, to je tisto, ko je jakna v prešitem bundastem formatu) bi razmišljala o barvi zlata. Teh barv je letos zelo veliko, ker je to trendy barva. Kar se mene tiče, jaz jo nosim vse mesece v letu, ker izboljša skoraj vsako punco. Ta barva se čisto lepo kombinira tudi s temnimi (rjava, črna). Za razliko od smetanaste, ki dela kontrast, ki je za hladni del leta precej težko obvladljiv za večino.
- Namesto bundaste jakne lahko razmišljaš o jakni iz umetnega krzna. Je takisto zelo trendy zadeva, pa še zeblo te ne bo. Ti kosi so sedaj začeli prihajati v trgovine.
- Oziroma, čez plašček v kamelji dlaki ga v resnici ni. Namesto jakne se investira v tak plašček klasiš kroja. In potem ta plašček klasiš kroja v pasu dopolniš s kakim finim kovinskim pasom (ko pas odpneš, ga daš v žep od plašča, da se ne izgubi), kar sama počnem zadnjih pet let (pri Celine pa zadnja tri leta, Dries van Noten pa zadnje leto...., kaj me kopirajo). Tako nosim pasove zaradi tega, ker so mi kroji, ki so rezani v pasu, prekratki in je tam pas kake 3 ceni višje od mojega in tako se proporci sesujejo. Če je punca nad 177 cm je bolje, če se pas dodaja na klasiš kroje (kot pa, da se kupuje kroje s previsokim pasom)
- Kupiš si kos iz umetnega krzna in sicer kako zelo kratko jaknico do bolerčka. Ta kos imaš za večerne slavnostne zadeve. In za to, da ga v najbolj mrzlih dneh oblečeš čez plašček iz prejšnjega odstavka.
Glede konfekcijskih velikosti. Ne glede na to, kakšne mere imamo, kupujemo stvari, ki so nam prav in so skoraj tako, kot "ulite". Ni treba nič šparati v smislu, da me ne bo zeblo, pa da bodo še ene žabe šle noter in kar je še takih izgovorov.
Vendelina jr.