Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

Ilbis  

član od: 31.1.2010

sporočila: 23

28. sep 2010 14:08

Hvala Vendelini za napotke o oblačilni bazi. Zelo mi je bila všeč ideja o praznjenju omare in sem takoj stopila v akcijo, vendar sem ugotovila, da nimam kaj pospraviti nazaj Ilbis

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. sep 2010 15:16

anitram1 je napisal/a:
Je pa tudi res, da za v mojo službo pridejo v poštev predvsem hlače (najraje kavbojke), ter oblačila, ki se lahko vzdržujejo. anitram1
Ne vem, kakšna opravila počneš v službi. Samo, če gre za pretežno fizično delo, potem je bolje razmišljati o delovnih oblekah in posebni zaščiti. Če pa gre za nekaj, kar je bodisi bolj pisarna v manjšem kolektivu, ali pa delo z veliko gibanja (vendar ne poteka v nestandardnih vremenskih ali temperaturnih pogojih), potem je pa vseeno bolje, da se ženska enkrat iz za vselej odvadi kavbojk. Kavbojke so potuha za "bolj komot", ta "bolj komot" pa se z leti spremeni v nikoli izdelan oblačilni stil. In je pač tako, da delovna okolica potem tako "v džinsu in bolj komot osebe" ne jemlje najbolj resno. Oziroma jo jemlje tako resno, kot jemlje resno dolgolase svetlolaske. Nekako jih pošilja "fotokopirat". O čemer smo razpravljale nekaj strani nazaj. Džins se v službo nosi samo takrat, ko se gremo "casual Friday", drugače se ga pa velja izogibati tudi v ne najbolj formalnih službenih situacijah. Za ostale službene dni je pa boljša kombinacija blazerja in žametnih hlač, blazerja in tvidastega ali krila, ki spominja na škotski kilt. Tudi se splača investirati v dobre širkoe hlače (začnejo se na bokih), ker se te hlače dobro kombinirajo s krajšimi blazerji in s pleteninami. Saj je jasno, da v eni sezoni ne morete čisto spremeniti oblačenja, ampak, če že kupujete, kupite nekaj takega, kar ni za čisto vse kraje in situacije. Ker takih "vsenamenskih" in istočasno "za nikamor in v resnici neuporabnih" kosov imate že čisto zadosti do preveč. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

29. sep 2010 15:19

VALENTINA2 je napisal/a:
. Še dilema okrog barve majčk in moje polti, ki je bolj bleda, sploh pozimi. Kakšne barve izbrati, da zadeve še ne poslabšam? LP VALENTINA2
Valentina, poglej pod starimi temami v arhiv foruma. Tam imaš tudi rubriko Moda, kjer so shranjene sezonske razprave o oblačilih. V lanaske pre-fall oblačilnem reportu 2009 smo o barvah, ki grejo na različne tipe tenov precej razpravljale in boš tako našla tudi koristne napotke, ki jih je prispevala naša mamaF, vključujoč barvne kroge. Vendelina jr.

VALENTINA2  

član od: 1.8.2007

sporočila: 34

30. sep 2010 8:05

O,hvala, že našla. Pa še veliko drugega. Rabim samo še čas, da prečekiram poste. lp VALENTINA2

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. sep 2010 9:04

Včeraj sem na naši TV videla voditeljico v belem suknjiču, črnem krilu in belih ( svilenih-tako izgledajo )nogavicah.Nedolgo nazaj na isti TV voditeljica v belem krilu in črnih nogavicah.Sama se še dobro spomnim, da je pred časom veljalo, da belo krilo in črne nogavice ne gredo skupaj in obratno.Nevtralne v obeh primerih.Me prav zanima tvoj komentar,Vendy!

naor

Vendelina jr.  

30. sep 2010 12:03

Črno krilo in presvetle nogavice so passion killer v vseh kombinacijah. Belo krilo in črne nogavice - dokler ni nekdo na koncu srednjega nivoja znanja v oblačenju, naj tega nikakor ne počne. Ko se pride na master level, se pa lahko igra s  kombinacijami bež plaščkov, črnih nogavic, bež-črnih čeveljčkov itd itd.... Začetnicam pa take vaje odsvetujem

Bel reklec in črno krilo pa zelo hitro postane nekaj, kar preveč spominja na "gostinske delavce", zato se velja temu takisto izogibati.

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. sep 2010 14:43

Hvala Vendy.

naor

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

3. okt 2010 8:27

Vendelina jr., ker nisem ravno vsak dan na kulinariki, se ti šele sedaj zahvaljujem za nasvete. Delam v pisarni, vendar me dolžnost večkrat kliče tudi v proizvodnjo, kar pa je tudi problem(skakanje preko ovir, mastno, mrzlo, mokro),od tukaj tudi problem pri oblačenju, - tako da moram tudi obutev prilagoditi, ja tukaj pa ne nosim superg, ampak kakšne bolj nizke, udobne črne čevlje. Priznam, da veliko več pozornosti posvetin nakupu čevljev kot oblačil. Nakupovanje čevljev mi bolj leži... lp, anitram1

ninky  

član od: 19.1.2005

sporočila: 127

11. okt 2010 18:38

Vremenske razmere so v teh dneh takšne, da se je res težko zjutraj odločiti kaj obleči. Zjutraj vladajo že skorajda zimske razmere, čez dan pa se segreje kar na prijetne temperature. Temu primerna je tudi raznolikost oprav, ki se jih da videti na ulicah. Nekateri se še nikakor nočejo posloviti od poletja in so obuti še skoraj v sandalih in odprtih čevljih. Drugi očitno že komaj čakajo, da se lahko pokažejo v novih škornjih. Tudi sama imam rada škornje, vendar se mi vsako leto zdi, da je še prezgodaj za škornje, da 'ne zgleda' imet že škornje... na koncu ponavadi prevlada mnenje, da bo zima še dovolj dolga za to, da bodo prišle v poštev škornje, bolje, da noge še kakšen teden dihajo v salonarjih. Kdaj se po vašem mnenju začne sezona nošenja škorenj? lp, ninky Sporočilo je spremenil(a) ninky dne 11.okt 2010 18:40

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

11. okt 2010 18:50

ninky je napisal/a:
Kdaj se po vašem mnenju začne sezona nošenja škorenj? lp, ninkySporočilo je spremenil(a) ninky dne 11.okt 2010 18:40

Pravkar sem se vrnila iz Sicilije. Čeprav je tam še vedno od 25 do 30 stopinj, se že nosijo škornji in jakne :) Jaz sem bila jasno v sandalih in se čudila, kako lahko v taki vročini nosiš uggice (jaz bi imela lužo v čevljih, fuj!). Danes ko sem šla po 14ih dneh spet v službo, sem obula škornje :) Po moje se je pri nas že začel čas za njih, če dežuje pa sploh.

saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti