Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

8. nov 2010 9:44

Viva Meier dobro napisano! Jaz grem ravno danes po nakupih, nujno moram kupiti obleko za zimski čas. Vem da bom morala obhoditi kar nekaj trgovin. Ker nimam pojma kje dobro obleko, ki mi bo pasala na moje poporodno okroglo telo stakniti za malo denarja. Sicer se veselim že cel teden da grem po nakupih, a se bojim da bom kar en čas tekala(dobesedno) po trgovinah ( pa še izbirčna sem). Moram pa tudi povedati, da nikoli ne nosim oblek ampak le hlače, pa mi moj možek pravi da mi obleke tako lepo pašejo, oh ja eno samo jamranje me je Vem, da mogoče pretiravam, ampak vedno ko grem v nabavo zase si premislim, ker si zmeraj pravim- tega pa ne rabim bom raje kaj kupila moji pikici in tako že en lep čas nimam nič novega.... lučica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. nov 2010 11:10

Ja, ežoj imaš prav. Naj ostane tako. Nima se smisla zapletati. Tako sem mislila na novo podobo, da so se mi vsa imena na "V" pomešala.

naor

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

8. nov 2010 11:53

lučica, če ti časovno znese (kar ob malčku/malčici sicer ni ravno verjetno, a vseeno) pojdi večkrat na lov. Sama grem dostikrat na ene 2 večja obhoda že s fiksno idejo, da bom samo pregledala teren, videla kakšna je ponudba, malo cenovno pogledala kje mi je mesto in za kam bo treba še malo prišparati, potem ko imam pa nek zemljevid ponudbe v glavi grem pa res v lov. Poskusi to taktiko, kolikor ti pač časa dopušča. Je lažje, če približno veš kje so stvari, ki so ti všeč in te potencialno zanimajo. Seveda pa med ogledom in šopingom ne sme miniti preveč časa, da artikli vmes drastično ne poidejo, kar se mi tudi dogaja ko mečkam in mečkam in se ne morem odločiti. Pa le privošči si kako stvar, saj veš kako pravijo, da j enajbolj srečen tist otrok, ki ima srečne/zadovoljne starše Viva Meier

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

8. nov 2010 20:37

Kako pa lahko eksperimentiramo s hlačami? Jaz sem bolj hlačne sorte in bi rada našla kaj kulskega in seveda višini primernega. Čarli08

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

9. nov 2010 2:56

Čarli08 je napisal/a:
Kako pa lahko eksperimentiramo s hlačami? Jaz sem bolj hlačne sorte in bi rada našla kaj kulskega in seveda višini primernega.Čarli08

Razlicne barve, blago in dolzine. Se mi zdi, da smo se enkrat pogovarjale o tem, da gres po nakupih sprijateljico ali partnerjem, da te poslika. Doma si v miru ogledas, kako ti razlicni kroji pristojijo. To ne velja samo za hlace, ampak tudi za ostala oblacila. Se posebej dolzino kril, ker veliko zensk misli, da bodo v dolgih krilih izgledale visje, pa temu ni tako.

Potem gres nazaj in kupis tisto, v cemer si najbolje izgledala. Ce ti kak model hlac res dobro pristoji, kupi dva para. Ene primerno skrajsaj, da bodo ravno prav dolzina za k balerinkam, druge pa za k visokim petam. Jaz to stalno delam s kavbojkami.  Hlace in kavbojke mi je od vseh oblacil najteze najti.

P.S. Pa poslikajo na te ne samo od spredaj, ampak tudi od zadaj in strani. Kot spodnje perilo, si natakni nekaj podobnega Spanx-om. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 09.nov 2010 16:35

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

9. nov 2010 8:13

The best, Vanja! Čarli08

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. nov 2010 8:42

Vilma, živjo

Ostale ladies takisto

Enkrat bo treba organizirati skupinski tečaj na temo: kakšen kroj hlač mi pristoji......

Pri hlačah je tako, da jih je treba poskusiti več, ker na obešalniku stvari precej drugače delujejo. Prav tako je fino, da pred tem, ko gremo kupit hlače, nekaj časa ne jemo. Sama džins kupujem skoraj "na tešče", če pa to ne gre, pa definitivno ne kupujem hlač po praznikih, pa v bolj oteklih dnevnih itd. itd.. Poleg tega, dokler niste vajene krojev - v trgovino se gre s kolikor toliko uporabnim kozmetičnim  ogledalcem. Za to, da se, če garderoba nima ogledal na vseh koncih, še vedno pogledamo z zadnjega dela, ne da bi se pri tem obračale.

Hlačni kroji se izbirajo takole:

- vsem postavam je prijazen klasičen kroj, ki se konča na bokih, ki ni najbolj oprijet (ne pa širok) in ki ima blago razširjene hlačnice (skratka, to je za od XS do XXL)

- če ste drobne (XS, S, M) so ozk hlače za vas

- če ste višje in ste M in L, potem ste edine, ki lahko nosite korenčkaste kroje, turške hlače in vsega kar je možno, ker vas noben kroj, če že ne bo pomagal, ne bo zeznil

- če ste višje in ste XL in naprej, potem imajo boljši džins v moških krojih, medtem ko je pri hlačah "na rob" kar nekaj korektne ponudbe

Kolegici v poporodni fazi: to, da imaš rada svojega otroka, še ni razlog za čest materinski zdrs, ko začnejo mame vse vlagati v svoje"pikice", medtem ko vase  ne več. In so čez leto, dve v razvlečenih kavbojkah in majicah in trenirkah in s telesom, ki je "poporodno" po tudi še po tem, ko otroci že shodijo.... Ti se kar postavi nazaj na prvo mesto, kamor sodiš. Pa tudi otroci zelo hitro povedo, da so jim všeč lepe mamice.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. nov 2010 8:48

BTW, tisto subtilno obuvalce, ki ga je Vanjič vstavila, bo aktualno tudi naslednjo sezono, ko bodo spet zvončki in trobentice....

Vendelina jr.

lučica  

član od: 28.10.2010

sporočila: 174

9. nov 2010 9:58

Vandelina jr. hvala, vem kaj hočeš povedati. Sem tri mesece po porodu in, ja ne dam dosti (še) na svoj izgled, kar vem da je veliiika napaka. Joj in upam da res ne bom čez leto hodila naokrog v razvlečenih cunjah. Sem šla včeraj po nakupih zase in kaj sem kupila- nekaj stvari za hčerkico a zase nič Grozno!!! So mi pa zelo dobri tile nasveti glede hlač. lučica

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

9. nov 2010 10:42

Moj namen je bil več kot presežen.  Naor meša imena in razmišlja o novi podobi. Ežoj ponuja strokovno pomoč. Se mi pa zdi bolj prav, da tak talent zaživi v polni podobi, zato te Ežoj vabim na skupinski tečaj na temo: kakšen kroj hlač mi pristoji. Verjamem, da punce ne bodo proti. Kaj praviš?

Lučica, za sabo imam dve zaporedni porodniški. V službi me ni bilo dve leti in pol. Moj izgled v tistem času? Ga ni bilo. Sploh. Ko se spomnim, kaj sem delala. Kupila sem si dve boljši trenirki (in tri spodje dele trenirk, da sem jih kombinirala z majčkami - oboje spada v kategorijo "kr neki") z njima preživela cel dan. Če sem šla na sprehod z vozičkom, sem šla v trenirki, če sem šla v trgovino, sem šla v trenirki doma sem bila v taisti trenirki. Samo da si olajšam delo. Oblečt dva otroka za na pol urni sprehod in še sebe? Ne tega takrat nisem zmogla.

In ti povem danes, kaj mislim o tem? Trenirka je smrt za izgled vsake ženske. Rit se ti razleze in ti niti ne veš, kdaj. Oziroma ugotoviš takrat, ko moraš nazaj na delo in ti polovica stvari ni prav. Ni mi zastojn Vendelina govorila, da trenirka je za športanje in nič drugega. Zdaj to razumem.

Zato si Lučica le kakšne boljše hlače in tudi oblekico. Zase. Prepričana sem, da ima tvoja malčica dovolj oblačilc. In to, kar boš kupila sebi, boš nosila par let, tvoja malčica pa bo vse hitro prerasla.  In tudi če imaš kakšno kilo več, nič hudega. Tudi malo večja rit dobro zgleda v dobrih hlačah. Še boljše pa v oblekici. Zato kar poslušaj svojega moža in si jo kupi! Ok?

Vilma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti