13. jan 2011 18:21
Mislim, da kajenje lahko označimo že kar za množični družbeni problem mladih. Žalostno je, ko vidiš že osnovnošolce in dijake na vogalu z čikom ali še huje - jointom. Hočem reči, to je svobodna izbira posameznika, ali se odloči za kajenje ali ne. Nič nimam proti kadilcem. Ampak pomislite! Pomislite! Da nek šestnajstletnik med poukom v glavnem odmoru na hitro skoči do kadilskega vogala na en kratek joint. Potem pride k pouku in ni več sposoben minimalne koncentracije, kaj šele prisebnega razmišljanja. In najhuje je to, če veš, zakaj to počnejo. Zato - ker je kul. Čisto resno. Ne nakladam, govorim, kar opažam pri sodijakih. Mi reče sošolka: "Hej, punči, reči, da bom zamudila, ker moram na hladno, ja?" In kaj je z mano? Lahko samo žalostno zmajam z glavo nad tolikšno neosveščenostjo o lastni prihodnosti. Navsezadnje, briga me za njo. Ampak vseeno ne moreš mimo tega, kako narobe je to. Kaj bo pa pri tridesetih? Zafiksana prostitutka? Ali brezposelna nekvalificirana tovarniška delavka? Kajenje - prav, kdor hoče: zaradi mene naj. Ampak ne med poukom! Možgane potrebujemo! ***amy***