27. sep 2011 15:23
Gobe rastejo za cel avtgust nazaj. Včeraj je kolega nad hišo nabral - eh, ne bom povedala, da ne boste foušni. Sem že jaz dovolj....
lp
cervus
27. sep 2011 15:23
Gobe rastejo za cel avtgust nazaj. Včeraj je kolega nad hišo nabral - eh, ne bom povedala, da ne boste foušni. Sem že jaz dovolj....
lp
cervus
27. sep 2011 15:41
Pa saj ste nori. Pri nas pa nič.
janko1
27. sep 2011 16:18
Ojoj, koliko gob...Me prav zanima kje je taka bera?
27. sep 2011 16:32
Pri nas tudi nič. Danes preverjeno. Pa saj, kako bi tudi lahko rastle, ko pa je zemlja čisto presušena?
Home made, lahko poveš, na katerem koncu Slovenije je bilo tole nabrano, prosim?
rosiekozamurnik
sporočila: 2311
27. sep 2011 20:09
Ježeš, home made, kaj ne premoreš nožka, da jih takole puliš iz zemlje? .Gobe se ja odrežejo in grobo očistijo že v gozdu. Pa tudi tako majhnih se menda ne nabira. Da ne bo nesporazuma, tega ne pišem zaradi foušije, ampak zaradi tega, ker sem ljubiteljica narave. Za tiste, ki jih zanima, je tule nekaj : Velja prebrati kdaj pa kdaj kak nasvet in tudi malo poznavanje zakonodaje, vsaj osnovne, tudi ne škodi. http://www.drustvo-bisernica.si/gobarstvo.htm Veliko gobarske sreče vsem. Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 27. 2011 20:11
28. sep 2011 8:55
Moja današnja bera.
Mygrace
sporočila: 6506
28. sep 2011 8:57
Jao, majko mila!!!!!!!!
Welcome to the club!
Mygrace
28. sep 2011 12:27
Mislim, da je bila Sara samo pridna in je med sprehodom še malo "pucala".
sonci
28. sep 2011 13:58
Moj deda je bil strasten gobar, ki je vedno pravil, da so gobarski geni zaobšli mojo mami in se vsi v meni naselili. Sva v moji mladosti oblazila bližnjo in daljno okolico, tako da še vedno vsako leto po najinih starih placih veliko gob najdem. Letos pa je tako slabo, da ne pomnim že dolgo. Še malo, pa bom družino prisilila, da bomo indijanske plese za dež plesali, drugače ne bo nič z gobami :)
Pa še to, mojega starega očeta bi še enkrat kap zadela, če bi take gobe prinesla iz gozda, kot so na fotografiji iz prejšnje strani. Gobo se v gozdu ODREŽE ne pa izpuli, porkaduš, drugače jih težko spet na istem mestu najdeš!
kaja45
2. okt 2011 22:39
Končno so začele rasti. Šel sem v gozd, kar tako, da malo preverim situacijo. Še noža nisem imel s seboj. No bil sem prijetno presenečen,kob je bilo ko toče.
hedonist
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Milijonska juha
Jabolčna torta