6. avg 2011 8:49
Pri nas na Koroškem jih je bilo včeraj kar precej. Lisičk pa itak tolko, da se človek ven ne vidi.
Aja pa marele se tudi že odpirajo tako da bom še počakala dan ali dva.
Monika7
6. avg 2011 8:49
Pri nas na Koroškem jih je bilo včeraj kar precej. Lisičk pa itak tolko, da se človek ven ne vidi.
Aja pa marele se tudi že odpirajo tako da bom še počakala dan ali dva.
Monika7
6. avg 2011 14:25
Po vsem ribjem obilju, ki sem ga užival zadnje tri tedne paše malo gob. Rastejo ko nore, prava invazija jurčkov in lisičk je v tem trenutku v gozdovih.
hedonist
6. avg 2011 14:41
V mojem revirju samo en spodoben jurček. Sicer pa turki besno poganjajo. Tako od daleč vsaj trideset popkov na enem mestu. Ponedeljek ali torek bo 'žetev'.
LP
Sergej
6. avg 2011 20:57
Mene pa zanima kako jih shranite in kolikon časa so dobri (npr. če jih zmrznemo)?
paulina d
6. avg 2011 21:36
Moje današnje poročilo. Prisopi hala sem iz gozda nad Kamnikom-stari grad. Najprej me je razžalostil uničen gozd, ki je nastradal v tistem hudem neurju pred tremi leti, se mi zdi. Kmalu zatem pa me je razveselil prvi jurček, za njim pa še pet njegovih žlahtnikov. V gozd sem prišla pozno in v njem ostala le dobro urco, tako, da sem prav zadovoljna, še posebej, ker je to "lovišče" meni neznano.
Kako pa je letos z lovci na tartufe? Sem slišala, da se jih od letos lahko lovi tudi pri nas.
Paulina, do lanskega leta sem zamrzovala blanširane, narezane gobe, od lani naprej pa jih zmrzujem surove, manjše pustim cele, večje pa prerežem na pol ali več velikih kosov, odvisno od velikosti.
mejačka
6. avg 2011 21:37
Če misliš turke in mene, jih enostavno podušim na praženi čebuli in dam v litrsko podolgovato posodo za zamrzovanje. Ta blok potem po potrebi režem. To, da počrnijo, ni problem, ker je pojav prehoden in po nekaj časa dušenja dobijo nazaj svetlejšo barvo. Mladi so potem skoraj tako svetli kot jurčki in stari temno rjavi. Dobro je dat res precej olja, da se to lahko reže in nimaš potem kakšno bitko z armiranim ledenim kvadrom. Tako lepo zdržijo do naslednje sezone. Uporabljam jih pa v glavnem za rižoto.
Sergej
6. avg 2011 22:41
Je komu znana cena za kg jurčkov in lisičk ?
Jaz jih tudi vsako leto nekaj zamrznem in to surovih , z blanširanjem izgubijo preveč vonja in okusa .
Narežem jih na rezine, jih dam na večji pladenj in v zmrzovalnik . Naslednji dan jih spakiram v vrečke iz katerih potem jemljem , kolikor pač potrebujem . Se ne sprimejo , iz vrečke jih vsujem naravnost v ponev ali lonec , odvisno za kaj jih potrebujem . Sveže gobe je veliko lažje rezati , kot zamrznjene , zato se mi zdi tak način shranjevanja gob še najbolj praktičen in uporaben .
Lp
manca51
7. avg 2011 11:19
Zanima me, na kakšen način vse pripravljte marele (dežnikarice), razen pohanja, ki je seveda najpogostejše?
7. avg 2011 12:14
http://www.kulinarika.net/recepti/5302/gobje-jedi/dezni
http://www.kulinarika.net/recepti/11810/gobje-jedi/dezn
Dve ideji na "domačem pragu"
lp
mzm
7. avg 2011 13:36
Hednoist, te je fovšija malo podžgala da si še sam šel ponje, zelooo lepi jurčki Mi smo ravno popacali gobovo juho iz sveže nabranih
manca 51 zadnjič sem nekje videla porcijo lisčk po 8€, v Kmečkem glasu je pa pisalo, da so jurčki po 20€ ampak ne vem kako je s tem,meni se to zdi res drago.
Jih pa še vedno največ vložimo (recept je isti kot tu na kulinariki), ostalo pa neblaniširane zamrznemo.
RoncolinoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci
Ploščati špageti z morskimi sadeži