Zavrjena transakcija

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

28. maj 2010 20:05

Izraz-kurje obnaša-meni zveno nekako tako,da je bila tisti hip,ko bi morala biti pri stvari,malček butasta,kar pa ne pomeni,da je bila.Morda je bila samo zmedena,ker je imela še telefon in je komaj čakala,da zaključi z službo.Cel tvoj post je ok. Kurje obnašanje pa mi nekako ne sede,ker izpade,da žensko obravnamo kot neko kokoš,čeprav nisi tako mislila,se tako bere. Saj poznamo fore,ko ženska vozi avto pa kdaj naredi kakšno napakico-kura-se bo oglasil skorajda vsak moški,ker oni pač ne delajo napak na cesti Me pa res zanima pa nočem,da misliš,da sem nesramna,ker so mi tvoji posti kul,kako bi imenovala prodajalca(moškega),ki bi bil enako nepozoren kot tista prodajalka? Samo ne mi rečt,da bi rekla,da je bil samo malo zmeden in je imel slab dan Lep pozdrav! žoja

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

28. maj 2010 20:22

Mene pa bega ena druga stvar. Sama skorajda ne nosim več denarja s seboj - plačujem s plastiko. Imam se za finančno normalno razumno osebo, zaradi ekonomske izobrazbe majčkeno "cepljeno" na spremljanje tekočega finančnega stanja. Pa ne pretiravam. Vendar - kadarkoli mi skozi strojček potegnejo kartico, to pomeni zame isto kot bi na pult vrgla bankovce. Tisti znesek je zame porabljen. Nikoli mi niso bili jasni nasveti, da začneš varčevati tako, da uničiš svoje kartice. Ali je možno, da polnoleten, opravilno sposoben človek kar uporablja kartico in "misli" da s tem ne zmanjšuje zneska na svojem bančnem računu? In da na "čisto" lahko pride le tako, da ves denar nosi v denarnici, tako da lahko VIDI njegovo fizično kopnenje? Ko kupiš neko zadevo, si na blagajni zanjo porabil denar. Debata kako so se potem razmere spremenile in bi bilo krasno če bi prodajalec vsaj začasno pozabil vzeti z računa denar.....je brezpredmetna. Tistega denarja ni več, smo že dali banki nalog, da ga vzame z našega računa. Tisti nakup ni čisto nič kriv za naše trenutno negativno stanje, zanj je kriv nek naslednji nakup, nepredvidene okoliščine - in seveda slabo upravljanje osebnih financ. Če te v maloro spravi že pokvarjen pralni stroj, si verjetno večjih nenujnih nakupov (še) ne moreš privoščiti. Lisa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

28. maj 2010 21:51

Lisa,

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. maj 2010 9:17

Lisa, žebljico na glavico, kot ponavadi, chapeau. Vendelina jr.

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

29. maj 2010 9:58

Žoja, ti pa si faca. Ne vem, kako lahko zagovarjaš v takem primeru Atnes. Ko človek bere tvojo razlago zakaj ni plačala, dobi občutek, da lahko kar hodi v štacune do onemoglosti, pri tem pa upa, da se bo prodajalec vsakič zakvačkal. A ni edina in prava logika samo ta, da plačamo kar smo kupili? Kdaj pa plačamo, je pa važno samo od načina plačila in ne od zmote prodajalca. In upam, da je tud Atnes že toliko zapekla vest, da je šla nazaj in poravnala račun. vida70

neznan uporabnik

29. maj 2010 11:15

No ja, kasnejših reklamacij se ne upošteva ali kako že gre tista? Mi je pravzaprav po eni strani všeč tale slovenska miselnost, da je potrebno popravljati tuje napake (bonbončka ne dobiš, brez skrbi, nič več...!), po drugi strani se mi pa zdi, da je že čas, da odrastemo. Kar se Atnesinega privatnega življenja tiče, me pa niti ne zanima. Se mi zdi, da če bi potrebovala nasvet o vodenju osebnih financ in zorganiziranju prostega časa ter nakupov, bi pač odprla temo pod drugačnim naslovom? japaja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

29. maj 2010 11:26

ATNES je napisal/a:
Hvala t-baby za odgovor. Mene mal skrbi ker je prišlo do ene krize in bi potrebovala ta denar (ne me vprašat kaj bi sedaj naredila, če bi mi tisto takrat trgali-vrjetno bi se meni mal strgal). Vem, da je trgovkina napaka (samo kaj pa če bi bila jaz tista trgovka). Kako bi pa lahko kontaktirali z mano? ATNES
Tule tudi jaz nečesa ne razumem, ko pišeš "...ne me vprašat kaj bi sedaj naredila, če bi mi tisto takrat trgali-vrjetno bi se meni mal strgal." Pa saj takrat, ko si zadevo kupila, si bila prepričana, da si jo tudi plačala, ali ne? In si torej ITAK računala na to, da tistega denarja ni več na tvojem računu. Kako si torej denar (ki bi v primeru opravljene transakcije odšel s tvojega računa) dvigovala še naprej(in posledično ostala čisto na nuli) - saj ti je ja moralo biti jasno, da tistega denarja na računu po vseh pravilih ne bi smelo več biti? To je tako, kot da bi imela v dsamo 2€, naročila kavico, natakar v naglici pozabi vzeti denar, ti odideš v sosednji lokal in zadovoljna, ker imaš še vedno tista 2€, naročiš še sok. In ga plačaš. Potem pa natakar iz prvega barčka pride za tabo, te opozori, da mu dolguješ denar za kavico, ti pa se čudiš, od kod naj vzameš, ker je zdaj denarnica pač prazna ... No, sicer pa je vse skupaj Lisa še najlepše komentirala - bravo, Lisa! [pribor] Mojca

neznan uporabnik

29. maj 2010 11:33

Ja Lisa, to pa res! Upam, da tole Kulinariko berejo tudi tisti, ki majo račune "v luftu" za ogromne denarce (ampak take je treba kreditirat, itak, če ne, bo šlo vse v maloro). Kar se tiče vračil denarja (ali česa drugega, kar naj bi ne bila moja napaka), je pa tako: odvisno, kakšen umetniški vtis kdo pusti pri meni. Ker obvezni program je itak popušio japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 29. 2010 11:37

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

31. maj 2010 8:59

na 3 strani Atnes piše da bo znesek poravnan in ne bo imela ve slabe vesti. KAJ TEGA NI PREBRAL NIHČE, da še vedno udrihate po njej reza

neznan uporabnik

31. maj 2010 9:25

Oh, Terezija, marsikdo si izbere nekaj besed, ki mu tisti dan sedejo na razpoloženje in jih potem uporabi kot đingl za svoje frustracije. Se pa tudi iz tega marsikaj naučimo, kajne? japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti