Zavrjena transakcija

vijolca73  

član od: 28.4.2006

sporočila: 106

26. maj 2010 10:59

Draga atnes, če bi jaz bila ta prodajalka bi bila pa res zelo razočarana,da so taki nepoštenjaki na svetu.Očitno ne gre za majhen znesek denarja in če je bil namenjen za neko nepopisno željo,potem pač veš da je bil denar zanjo, lejga ne pa opeharit neko osebo,mogoče je ta ženska se v večji finančni krizi kot pišeš zase..Transakcije iz tujine trajajo tudi do štiri tedne..Brez skrbi našli te pa bodo če neboš poravnala na lep način,bodo pa stožili,poznam primer.Spametuj se in se ne izgovarjaj na x stvari in poravnaj .Ti je tole ena šola za vnaprej v življenju.Veliko doobrih in slabih strani še ti prinese življenje.Lep pozdrav vijolca73

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

26. maj 2010 18:52

Jaz pa gledam na to takole: Imaš krasen načrt, kako bo izgledala tvoja finančna situacija nadaljnih deset let:seveda je znaten del le tega varčevanje za zlato rezervo bla bla bla...Potem pa - o ti smola, pride do prometne nesreče, avto, ki bi ga imel še vsaj pet let, je uničen. Zavarovalnica ga seveda oceni po eurotaxu, čeprav je bil zame vreden celo premoženje. Brez ne morem biti in kupim drugega....S tem so same težave in seveda stroški... In spet smola: poči cev v kopalnici in pol hiše je potrebno razkopati...Spet nepredvideni stroški.... Težav še ni konec, in če še tako preračunavaš, VSEGA ne moreš predviditi! Torej, vsakemu se kaj hitro lahko zgodi, da ostane brez prebite pare oz. s kupom pufov...

Torej, ne biti preveč pametni, da punca ne zna z denarjem! Vsaka palica ima dva konca.

Kar se pa tiče dolžnost in odgovornosti, se pa strinjam z ostalimi :treba je biti pošten in dolg vrniti. Lahko ali težko!

strippy

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

26. maj 2010 20:30

hvala za vse informacije. Naj povem, da smo klicali na našo banko, tam pa nam niso znali nič drugega povedati kot to, da naj se tega ne poslužujemo več.Nobene druge razlage, kaj zdaj in kako do denarja. Sem dobila občutek, kot da so prvič slišali za to. Verjetno je bila tole za nas še ena šola. Časi sicer niso ravno dobri za takale šole, ampak za drugič bomo vedeli... Lp;Rmeli Rmeli

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. maj 2010 8:34

Rmeli, ne vem, pri kateri banki imaš odprt račun. Pa tudi, če je zadnja zabit od banke, verjemi mi, za palpay so že slišali. Mi ni jasno nekaj drugega. Kako, za božjo voljo si pa predstavljaš, da ti bo kdo karkoli povedal, če malo "pokličeš"? Ne pričakuj, da bodo ljudje znali tako odgovoriti na vsa vprašanja (in biti potem spet malo užaljena pa nekaj v stilu, saj sem vedela, da ne bo nič). A ti znaš pa na vse takoj brezhibno odgovoriti? No, vidiš. Pa še nekaj, če nekdo samo pokliče, pa ni nobenih ovir, potem bo klicani razumel, da če bi bila huda sila, bi se klicoči že pokazal na lokaciji in klical marijapomagaj. In če ni tako nujno, se da koga tudi malo dati na "hold". Ker je ogromno situacij, ko ljudje kar zagrabijo telefon in kar klicarijo, ne da bi bila stvar resna. Zato so pojasnila, ki se dobijo z druge strani linije temu primerna. Druga stvar: poslušaj, ga ni čez osebno stik. Če imaš poslovne probleme (imaš jih ti, izgubljeno plačilo tvoje stranke, to banko bistveno manj skrbi kot tebe) - potem moraš TI hoditi okoli. TI moraš iskati informacije in to s faco in ta pravim imenom in ne kot rmeli-s-kulinarike. Ti moraš lepo priti do banke, povedati svojemu skrbniku in vodji oddelka, kje je baziran tvoj skrbnik, da se je zgodilo to-in-to in da jih prosiš za pomoč in koga bi veljalo v banki ŠE vprašati. Ker potem, ko boš tam, bodo v banki morali malo pogledati okoli in poiskati po svojem internem imeniku, kdo zna kaj o računih in plačilnem prometu (to je drugače tehnološko zahtevna stvar). Tako se rešujejo problemi. Se gre z osebo in podobo k tistim, ki bi po verjetnostem računu to bolje reševali od tebe in se jih prosi za pomoč. Vendelina jr.

neznan uporabnik

27. maj 2010 10:11

Če da človek vse "od sebe", ponavadi ni nič. Ko daš sebe v nekaj, se zgodijo premiki.. To tko egocentrično zveni..ampak je res!: jaz sem sonce svojega sistema. Menda se lunca bliža, mi paše japaja

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

27. maj 2010 13:23

japaja je napisal/a:
Če da človek vse "od sebe", ponavadi ni nič. Ko daš sebe v nekaj, se zgodijo premiki.. To tko egocentrično zveni..ampak je res!: jaz sem sonce svojega sistema. Menda se lunca bliža, mi paše japaja
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

27. maj 2010 14:27

Tvoja banka nima takorekoc nobene zveze s tvojimi transakcijami preko paypala. Oprosti, ker ne poznam slovenske terminologije, ampak tukaj je postopek:

Ko si na PayPalu, pazi, da si na "My account" strani.

V sklopu te strani imas 6 "tab", Overview, Add Funds, Withdraw, History, Resolution Center in Profile.

S misko gres cez besedo  "Withdraw" , kar odpre 3 moznosti:

Prva je Transfer to bank account

Druga je Request a check

Tretja je: Use debit card

Verjetno imas PayPAl racun povezan s svojim bancnim racunom. Izpolnis, koliko denarja bi rada prenesla in na kateri racun (ta se itak pojavi avtomatsko) kliknes Continue...itd.

Dlje te na zalost ne morem pripeljati, ker mi nihce ni nic dolzen.

Paypal je odlicen nacin za kupovanje preko interneta, samo res se je treba potruditi in se nauciti, kako se uporablja. Pol sveta ga uporblja za Ebay transakcije, zato mu res lahko zaupas. No, vsaj dokler kaksen hacker ne vdre v sistem. Ti pa tako ali tako napadajo vse banke.

Aja, ce pa denarja ni na PayPal racunu, ti pa stranka ni placala.

Upam, da sem pomagala.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 27. 2010 15:56

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

27. maj 2010 16:12

Rmeli, pisi mi na ZS. fresh

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

28. maj 2010 18:44

Ne vem zakaj ste vsi napadli ATNES,jaz namreč nisem dobila tega občutka,da ženska noče vrniti denarja,oz.plačati tistega kar je kupila.Morda si je samo želela,da bi nekaj še privarčevala in potem plačala zato je tudi spraševala v kolikem času jo lahko najdejo.Tisti denar,ki ji ga niso trgali bi verjetno rada porabila še za kakšno nujno stvar,če ima res tako krizo.Je sicer zelo kruto do trgovke,ne rečem,da ni,ker je verjetno morala dati iz svojega žepa in je tudi ne krivim kakor Vendy,da se je kurasto obnašala.Sem mnenja,da kdor dela pač tudi kdaj greši in kdor ne dela,nima kaj grešiti.Vsakemu se lahko zgodi,da ima slab dan in pač ni pozoren,delo z denarjem pa upam,da se zavedamo vsi,ni lahko! Za ATNES sem pa prepričana,da bo denar povrnila,malo je pač grešila tudi ona,ampak ne zato da bi imela tako korist,da bi to kar je kupila,nikoli plačala in se potuhnila. Bodite malo bolj človeški in razmislite preden tako kruto obsojate,saj vam je razložila kakšne težave ima. žoja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. maj 2010 19:42

žoja je napisal/a:
ne krivim kakor Vendy,da se je kurasto obnašala.Sem mnenja,da kdor dela pač tudi kdaj greši in kdor ne dela,nima kaj grešiti.Vsakemu se lahko zgodi,da ima slab dan in pač ni pozoren,delo z denarjem pa upam,da se zavedamo vsi,ni lahko! žoja
Saj človek bi zamahnil z roko in si mislil, da je v osnovi vseeno, ker v bistvu kakšnega silnega haska ni, pa vendar.... In tole od tu naprej NIMA čisto nobene veze s transakcijami, velja na splošno. Meni počasi začenja malo presedati to sprevračanje, ko se v situaciji, ko nekdo naredi kiks, ki ima posledice (pustimo to, kakšne) začne s prstom kazati na tistega, ki je v osnovi rekel, da je bil narejen kiks. If you do not like the message, do not shoot the messenger, se reče. V tem ljubem kranjskem podnebuju bi pa takoj na kurirja, za nekoga, kiks se pa poskuša diminizirati. Okej, saj sem za olajševalne okoliščine, ampak c'mon ljudje, če se fokusiramo samo na olajševalne , ne pa na posledice kiksov, potem se nihče nikoli ne bo naučil sprejemati odgovornosti. Ne za svoje početje, niti ne bo znal tega naučiti drugih. Pa velja za denar, lepe manire (in konec koncev v zadni instanci tudi to, da naučiš svoje otroke, da se granitnih kock ne meče po zraku, ker lahko nekoga zelo nevarno poškodujejo), velja za vse. In uporaba nicka in trditev nekoga za to, da se potem lahko z negacijo opredeliš kot boljši, drugačen, pravičen (nisem tako kot Vendy....JAZ ne krivim), ta je rahlo prozorna. Ker, žoja, bejb, jaz nisem nikogar "krivila". Jaz sem samo definirala način obnašanja, ko človek miselno ni pri stvari, ki jo opravlja, pa bi moral biti. Če imaš ti kakšen boljši izraz, adelante.... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti