Zavrjena transakcija

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

25. maj 2010 17:59

Pozdravljene, jaz pa imam obratno temo. Namreč kupec me je kontaktiral iz Anglije in želeno smo za njega storili. Plačal pa je preko Paypala, na katerega se mi pravzaprav nič ne spoznamo. Naredili smo vse, kar je v postopku pisalo, vendar denarja ni na našem računu. Mi zna mogoče kdo razložit kako sploh to gre? Hvala;Rmeli Rmeli

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

25. maj 2010 19:46

Ja, odvisno za katero varianto ste se odločili. Ker mogoče bo pri izpisku kreditne kartice, ne vem. Lp, Mateja

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

25. maj 2010 20:06

Ne razumem zakaj na računu kreditne kartice, ker smo mu dali št.našega računa. Mi namreč s tem še nismo delali. Kaj smo naredili narobe? Rmeli

marjeta10  

član od: 5.6.2007

sporočila: 313

25. maj 2010 21:19

Če za neko stvar varčuješ dve leti in imaš potem zavrnjeno transakcijo a je to sploh mogoče ,jaz bi verjetno plačala z gotovino ,če sem že tako varčevala? Bom malo nesramna ,(ampak ob takšnem vprašanju se ne čuditi),upam ,da te bodo kmalu našli in bo trgovka dobila nazaj tisto ,kar ti je zdaj plačala.Me zanima če bi bilo obratno ,da bi ti preveč zaračunala ,če bi takrat šla nazaj....... lp marjeta10

mientje  

član od: 22.10.2002

sporočila: 30

25. maj 2010 22:52

Rmeli je napisal/a:
Pozdravljene, jaz pa imam obratno temo. Namreč kupec me je kontaktiral iz Anglije in želeno smo za njega storili. Plačal pa je preko Paypala, na katerega se mi pravzaprav nič ne spoznamo. Naredili smo vse, kar je v postopku pisalo, vendar denarja ni na našem računu. Mi zna mogoče kdo razložit kako sploh to gre? Hvala;Rmeli Rmeli
Rmeli, ce si dobila denar preko Paypala in imas na Paypal racunu stevilko svojega bancnega racuna, denar najprej pride na Paypal in potem moras sama opraviti transakcijo na svoj bancni racun. Ce tega ne storis, pac imas ta denar v dobrem za bodoce nakupe preko paypala. Gres na My account in tam na withdraw in nato na transfer to bank account. Na spletni strani pise se, da traja 2-3 delovne dni, da je denar na tvojem bancnem racunu. Meta

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

26. maj 2010 8:05

Rmeli, a si sigurna? Ker ne vem, zakaj bi plačevali preko Paypala, saj bi lahko lepo preko el. bančništva nakazali denar na vaš TRR... Lahko da se motim, ampak po moje ne more kar vsak poslovati s Paypalom (kot prodajalec mislim). Ker vem, da mora spletna trgovina s Paypalom podpisati pogodbo, pri možnostih plačila s kartico pa se Paypal pojavi kot posrednik, ki jamči varnost transakcije. Da bi pa nekdo kar pri nakazilu uporabil Paypal, ne vem, no. Tudi mene zanima, če kdo kaj več ve o tem...

Na tvojem mestu bi poklicala na banko, kjer imate odprt račun, in vprašala.

jasna

Sporočilo je spremenil(a) jasna1 dne 26. 2010 12:11

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. maj 2010 8:32

Rmeli, tole NI vprašanje za amatersko kuharijo, temveč za profesionalce, ki znajo plačilne sisteme v nulu. Zato pojdi do svoje banke in se tam nauči nekaj bazičnih o plačilnih sistemih. Ima vsaka banka tudi svoje zaledne službe in tam so zanesljivo ljudje, ki razumejo lingo plačilnih sistemov in ti bodo, če ne drugega, vsaj povedali, kaj ti je storiti. V vsakem primeru pa tale angleški posel vzemi kot šolnino. Vendelina jr.

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

26. maj 2010 10:01

Nekateri pa res v vsaki stvari vidite smo slabo. Sama namreč nisem taka in gledam na ta svet in ljudi bolj pozitivno. Ne, ni mi žal da sem tukaj povprašala za mnenje. Me pa malo boli, ker sem očitno edina ki sem se čez noč znašla v finančni krizi (samo naštevam-odpoved v službi, smrt bližnjega, prometna nesreča.. so vzroki, ki ti lahko med drugim tudi zamajejo tla in preživeti je treba). Tako vas skrbi, da je šlo za veliko vsoto. Ja, zame je bila res velika in pri svoji plači sem morala res stiskati, da sem privarčevala. Marsikdo pa to vsoto vsakodnevno nosi seboj v denarnici in mu nič ne pomeni. Hvala za komentarje, do konca neslednjega tedna bo plačilo urejeno in me vest ne bo več pekla. Lep pozdav ATNES

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

26. maj 2010 10:39

Atnes, razumeti moraš in razmišljati v smeri, da denarja, čeprav ti ni bil odtegnjen, nimaš (ta namreč pripada trgovini, ki ti je za (ne)plačilo (ne)prodala izdelek).

In, če nimaš denarja za trenutno hudo situacijo, boš morala poiskati kakšno drugo možnost: -kredit, -limit, -sposoditi si pri sorodniku, -sorodnik najame kredit namesto tebe, ti mu REDNO vračaš,...

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

26. maj 2010 10:50

Atnes, v takšnih in podobnih primerih vedno pride prav zlato pravilo: nikoli ne storimo drugemu tisto, kar ne bi želeli, da drugi storijo nam. Mislm, da to vse pove. vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti