Zavrjena transakcija

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. maj 2010 9:07

Ker je od tega minilo že dva tedna, je stvar naslednja - kupljenega (čeprav ne ravno plačanega blaga) trgovina tako ali tako ne more vzeti nazaj, ker so šli mimo že si razumni roki, pa še računa nimaš - trgovka je pač potegnila ta kratko. To je njena šolnina za to, če se kurje obnaša, medtem ko dela s plačilnimi instrumenti. Za tako delovanje obstaja v resnih firmah ustrezna sankcija. Ni se pa treba tebi sekirati zaradi njenih napak. Kar ti rabiš, draga moja, je to, da si malo umiriš pogled na življenje. Najprej za nekaj varčevati, potem to na vrat na nos kupiti (in zraven ne pogledati, kako se je transakcija odvila, pa ne samo to, še račun si uspela založiti....?) in potem takoj pasti v situacijo, ko potrebuješ denar - pa kaj pa drugače počneš s sabo? In praviš, da ne rabiš moraliziranja - halo, zakaj si pa tule vprašala? Tu je verjetnost, da boš ob vprašanju prebrala tudi kaj, česar ne želiš prebrati, relativno velika. Za to, da je človek odrasel, st a nujni dve stvari. Ena je ta, da zmore slišati tudi tisto, kar mu ni najbolj všeč. Druga je ta, da ima kontrolo nad svojim življenjem. In kontrola nad svojim življenjem se začne tako, da ima človek kontrolo nad svojim premoženjem in da zna organizirati dokumente, ki to dokazujejo. Če ni doma v teh veščinah, potem naj se raje ne gre nobenih partnerskih zvez in familijarnih štosev, ker preprosto ne bo znal naučiti svojih otrok tistega, kar mora vsak znati. Skratka, vzemi se v roke, ker je že čas. Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

25. maj 2010 10:14

Če bi delala z gotovino bi verjetno malo bolj razumela, da je pri tem delu dovolj trenutek nepazljivosti, da storiš napako, pa si lahko še ne vem kako natančen pri delu.

Ali je res potrebno toliko misliti in spraševati kaj storiti? Nemudoma v Avstrijo s prevajalcem vrniti dolg.

Nimaš denarja? Sposodi si ga!

Res me žalostijo take reči!

Za dober izgled imejte usta do ušes

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 25. 2010 10:15

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

25. maj 2010 10:20

Tudi jaz bi denar vrnila. "Dobili" te mogoče ne bodo, ampak vest te bo pekla še dolgo. RadaJem

FRIDOLINA  

član od: 27.6.2007

sporočila: 3

25. maj 2010 10:26

Zanimivo. Le kaj bi storila če bi trgovka pomotoma odtipkala precej višji znesek kot je bil na računu Verjetno bi se potrudila in našla račun, embalažo....,kajti denarja nebi dala za tisto česar nimaš. Tudi pot v Avstrijo bi bila sama po sebi razumljiva, nikakor nebi dovolila da bi te goljufali, sploh če se pogovarjamo v višjem znesku. Lepo bo bilo če bi ravnali tako tudi takrat ko mislimo da imamo mi korist, kajti vedno mora to "korist" nekdo plačati. Razmisli kako se počuti prodajalka. fridolina

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

25. maj 2010 10:27

Ker je problem v vinjeti in trenutni plačilni nesposobnosti, lahko v trgovino pokličeš. Telefonsko številko boš že našla na internetu, naj te ne skrbi, da nimaš računa... Razloži, kaj se je zgodilo in na kakšen način boš poravnala kupnino. Še najlažje bi bilo, če ti pošljejo račun in narediš nakazilo v tujino. Če imaš seveda namen plačati.

Če te pa samo skrbi, če te lahko izsledijo..... ja, bodo te. Trgovka, ki ni opazila, da je transakcija zavrnjena, je odrezek kljub temu spravila k ostalim. In na njem so podatki, ki vodijo do tebe. In ne verjamem, da ti bodo verjeli, da nisi ničesar opazila.

Punca, to je kraja.

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

25. maj 2010 10:28

Aja, in tvoja transakcija je bila ZAVRNJENA.

jasna

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

25. maj 2010 10:51

Jaz bi mogoče dodala še to, da ni kriva samo trgovka, ampak tudi ti, ki nisi opozorila. Krivda pri takih stvareh ni nikoli le enostranska. Torej ne plačaj oz stopi v stik s prodajalcem le zaradi vesti, ampak tudi zaradi tega, ker je tudi tvoja dolžnost, da preveriš znesek,... Prosim, ne vzemi tega zapiska kot obsodbo, mogoče je pa fajn, da si prebereš splošne pogoje uporabe kartice. Lep dan, Mateja

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

25. maj 2010 12:30

Strinjam se z Vendelino jr., zanima pa me, če res obstaajo ljudje, ki za nekaj hudo željenega varčujejo kar dve leti in potem ko to reč "kupijo", niti računa ne vzamejo. Kaj pa reklamacija, če kaj ne bo ok? Kaj pa garancijska izjava? Sploh si ne predstavljam.... Ne vem no, jaz imam občutek, da se avtorica teme poskuša le izmakniti plačilu in jo je sedaj močno strah, če jo bodo kdaj izsledili. Uf. blažkaa

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

25. maj 2010 13:05

Blažkaa

rrr

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

25. maj 2010 14:15

V dobi elektronskega bančništva vinjeta res ne more biti izgovor ;) Če bi se kaj takega zgodilo meni, bi poklicala v trgovino oz. jim poslala email in se dogovorila, da plačam preko e bančništva. Če le tega nimaš pa preko položnice na banki.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti