22. apr 2010 12:12
Res zanimivo, koliko različnih mnenj. Hvala bogu.
Zakaj so knjige napisane kot šenlkurzi? Zato, ker si ljudje ne jemljemo časa za dolge, svetopisemske vsebine in so nam instant - hitre variante bližje. Kot, da bi želeli zaradi svojega zavedanja omejenosti časa, ki nam je namenjen, spoznati VSE.
Koliko vzponov in padcev bo nekdo doživel, je odvisno od njega samega. Kdor ne doživlja padcev, tudi vzponov nima. In kdor se ne povzpne, ta tudi ne pade. -DOLGČAS
Ena izmed mojih izkušenj doživetja "zakona" privlačnosti:
Knjigo Skrivnost sem prebrala enkrat lani (mislim, da sem na tem forumu pod naslovom Kaj beremo, to tudi omenila...).
Hišo smo začeli zidati leta 2008. Dokumentacijo sva dobila enkrat avgusta 2007 in takrat je bilo že odločeno: Gradili bomo. Iskala sva izvajalca - dobrega zidarja. Možev brat, je poznal enega, ki je "zelo dober". Ob neki priložnosti že prej smo se z njim tudi srečali in ob omembi njegovega imena, sem se ga tudi spomnila in ob misli, da bi nam gradil hišo sem si pri sebi rekla: "Ta človek mi ni všeč. Nočem, da gradi našo hišo." Možu, seveda, nisem ničesar omenila. Pripomnila sem samo, da bova itak morala pridobit ponudbe od večih izvajalcev, preden se bova odločila. Seveda so sledile mahinacije moževega brata, da kje bova našla za takšno ceno drugega -bla,bla,bla. Torej, prišel je dan, ko je mož poklical tega človeka, ki je seveda obljubil, da bo prišel v nedeljo - ni ga bilo (nekje se je zadržal-bla,bla,bla), obljubila je naslednjo nedeljo (ga ni bilo - nekdo je imel rojstni dan -bla,bla,bla). Seveda, ko ga tretjič ni bilo, je bilo treba potegniti črto in sem možu rekla, da greva danes (tisti dan) iskat drugega izvajalca. "Kje ga boš našla? Ti veš koliko stanejo zidarji? Poznaš koga?..." "Ne, ne poznam. Ampak pomisli na nekoga, ki ga ti poznaš?" "Koga?" "Ne vem. Ti mi povej." In mož je takoj izstrelil, da pozna moškega, ki je včasih bil poštar in ve, kje stanuje in ta ima sina, ki bi naj bil zidar... Sem rekla: "Greva." "Takoj?" "Takoj." Starejšega moškega sva srečala pred hišo (se je ravno nekam pakiral). Dal nama je naslov, tel. št. in sva šla naprej. Njegov sin je sprejel delo. Drugega nisva niti iskala in nisva preverjala cen. Naivnost? Kaj pa vem, mogoče slutnja, vibracije... Vam povem, da takšnega zidarja, ki je v prvi vrsti človek, s posebnim čutom za delo in sodelovanje, še nisem srečala. Hiška že stoji. Delali smo kot črnci in ni mi žal. Stene so tako ravne, da so se še izvajalci ometov čudili, da tako ravnih sten še niso videli - posledično, je bila cena ometov nižja... V celotnem obdobju gradnje, se je za dva cela dneva dela, odpovedal plačilu, rekoč: "Eh, veš kaj, danes pa je bila, takšna, udarniška..." Celotno delo je vodil samo nam v korist, da mi je bilo nekajkrat že celo nerodno...
Ampak, točno takšnega človeka, sem želela, da nam zgradi hišo. Pedantnega, točnega, direktnega in človeka, ki ob delu svetuje in razlaga.
Takrat še nisem slišala za zakon privlačnosti. Vendar danes verjamem, da je deloval.
Če pogledam nazaj vidim, da je bilo takšnih primerov ničkoliko. Morda še kakšnega opišem. Ko bo čas za to.