21. apr 2010 21:35
O.K.: imamo XXI stoletje, bla, bla bla, računalnike, internet, bla, bla, bla, mobilne telefone ( bla, bla, bla ).........., in sedaj naj verjamemo v magijo? Kajti ravno za to gre, za magijo. Zakon privlačnosti ( tulka ) je enostavno verovanje, da si sami kreiramo življenje in sicer dobesedno, z mislimi vplivamo na svoje življenje. Če veliko razmišljamo o denarju, naše življenje se vrti okrog denarja. Celo več: če razmišljamo, kako denarja nimamo, ga res nimamo, če razmišljamo, da ga imamo, ga zares imamo. Želimo nov avto: ni problema, enostavno se delamo da bo kmalu naš in resnično bo naš. Deluje zakon privlačnosti: to o čem premišljujemo, privlačimo na sebe in to se nam izpolni.
Tamo nekje imamo eno temo o magičnih kroglicah. Napolnijo se s sončno energijo in pol lahko peremo brez detergenta. Možno? Nekatere(i) prisegajo da je, pa enaindvajseto stoletje gor ali dol.
Poskusil bom nalit mal čistega vina:
Cela zadeva izhaja iz okultizma. Nekateri avtorji so poenostavili neke tehnike okultizma in jih na osladan ( mamamia ) način prezentirali širši javnosti. Nekateri so, brez znanja okultizma, sami prišli do določenih sklepov, kako stvari funkcionirajo v življenju. Veliko ljudi sploh tako knjigo ne vzame v roke, češ bedarija. Nekateri preberejo in vržejo stran: bedarija. Nekateri poskusijo ( ok, morda jih je življenje pregnalo do konca in nimajo drugega izhoda ) in ugotovijo da ( recimo ) stvar funkcionira. Kaj je res?
Čisto vse je res, resničnost si sami izberete ( razen pri magičnih kroglicah za perilo: tiste kroglice so larifari, ne funkcionirajo niti po pravilih fizike ( ali kemije ) niti po pravilih okultizma ).
Recimo tako ( ne vem v kateri knjigi to piše, sem pozabil ): imate na rinki šop ključev, rabite točno določenega. Lahko ključe, seveda pregledate in najdete " ta pravega ", če je ključev velik, to lahko traja nekaj časa. Kako lažje priti do določenega ključa? Enostavno vržete šop klučev na mizo, s mislijo kateri ključ rabite, in glej ga zlomka, večinoma ključi pdejo tako, da vam je željeni ključ takoj dosegljiv. Izpolnjen mora bit en pogoj: verjeti morate, da se bo to zgodilo. Če verjamete, se bo, če ne verjamete se ne bo, torej sami določate resničnost. Če bi delali meritve, recimo, vržete tisočkrat z mislijo........, rezultat bi bil v okviru statistike in se ne da nič dokazati. To je enostavno po nekakšnih pravilih okultizma, prirejeno za vsakdanjo prakso ( stvar je enaka pri parkingu: pridete na parking z mislijo, češ vse je polno, ne bom našel mesta, in ga res ni.......... ). Avtorji takih knjig, ponavadi ne poznajo dovolj okultizma ( ali zanalašč ) ne povejo, da so določene omejitve, pišejo, kot da je vse mogoče, pa ni: lahko si npr. jaz zamišljam, da sem mis Slo. pa se to ne bo zgodilo nikoli ( celo mis naše vasi nikoli ne bom ).
Nekateri intuitivno čutijo kako je na stvari in se tako obnašajo, nekateri morda tudi poznajo zakonitosti okultizma ( naša Vendy večkrat napiše kaj takega, le ne vem, kam bi je dal, med poznavalce ali one intuitivne, sem prav čakal, kaj bo napisala, pa se mi zdi, da se drži enega pravila iz okultizma: tisti, ki znajo, ne govorijo, tisti, ki govorijo, ne znajo ).
Knjig na to temo je veliko, recimo nekaj: The miracle of mind dynamics ( murphy ), psihic perception: the magic of ESP ( murphy ), Heres help ( kopmeyer ), psyhic energy ( weed ), helping yourself with ESP ( manning ).
Knjige o okultizmu so zelo težke in se zelo dolgo ne razume čisto nič, če koga zanima, najbolj znani avtorji so: A. Crowly, I. Regardie, D. Fortune
ežoj