Kje so ptiči?

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

7. jun 2011 11:27

Nam je odletel prvi rod brglezov, 6 mladičkov...zanima me ali imajo tudi 2x letno mladičke? Nekaj se vračata spet v valilnico - sicer smo jo spraznili, vhod je še vedno zadelan z blatom po njihovo.

Pinka, kje se je pa ta gospodična našla?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. jun 2011 5:54

majamarko, po podatkih z linka, ki nam ga je prilepila pinka, gnezdijo samo enkrat. Sicer pa, opazuj........

rimljanka

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

8. jun 2011 21:39

Pri nas je pa letos sraka naredila gnezdo na smreki.  Siničke se niso vrnile v gnezdo ,ki ga imajo že20 let na istem mestu ( v steni garaže).Je pa tudi veliko vrabčkov,priletel je pa  en nov par  ,ki pa jima ne vem imena ona je temno siva,on ima   črno glavo, proti repu je svetlejši ,rep ima  orenžne barve.Pa sem že iskala  na netu.

Milži

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

8. jun 2011 22:11

Lucka52 ja lahko bi bile te ptice,samo mislim da samica nima  barvastega repa,(bom pa malo bol pozorna ko jo bom vidla) pojeta mi že ob 5h zjutraj,da ne rabim nobene ure.

Milži

rimljanka  

8. jun 2011 22:34

Kaj pa, če je pogorelček?

rimljanka

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

9. jun 2011 6:33

Letos so se prvic v nasi gnezdilnici tudi pogorelcki.Gnezdijo  na dosegu roke in  zato vem, da  se pri samici barvast rep opazi le, ce jo vidis  s sprednje strani ,  oz. ko  leti.

Sicer sta si  samicki smarnice in pogorlecka zelo podobni in  ju ljudje pogosto zamenjujejo. Samcek pogorelcek pa je tako cudovito pobarvan(crn, bel, rjast in se kaj) in ga je nemogoce zamenjati.Je pa zelo diskreten, kar malo len in ga je pri gnezdu oz hranjenju bolj malo videti, skoraj vse opravi samicka. Pravkar si nasa  pogorelcica postilja gnezdo za drugi narascaj  in ob tem  glasno vpije in se prepira z  radovednimi vrabci, ki ob dezju vedrijo na strehi njene valilnice.

Moj Viktor(vodeb) je cisto iz sebe, zaljubljen da ni za povedat..., tako da vse pozornosti, ki jih izkazuje Heleni(samicki) opazujem cisto od blizu.  Kar pevec domaca in zaupljiva  sta tako da res upam da jima uspe  tudi drugic. Prvi rod  mladickov je namrec  ze odletel.

lp lučka

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 09. 2011 06:37

rimljanka  

9. jun 2011 7:33

lucka52 je napisal/a:

Moj Viktor(vodeb) je cisto iz sebe, zaljubljen da ni za povedat...,

Za tiste, ki morda ne vedo: smrdokavra = vodeb. Se mi zdi, da si mu doi zdaj vedno rekla smrdokavra. Kar malo nevoščljiva sem ti za ta parček.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti