Kje so ptiči?

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

9. jun 2011 9:20

Rimljanka, ko bi le bilo vec take nevoscljivosti in ne tiste prave, slovenske

Glede imena : kdor je poslovenil ime, ocitno ni bil ravno poznavalec ali ljubitelj ptic, ker  si - po mnenju mnogih ena najlepsih ptic-, le zasluzi malo lepse ime.Posebej se, ker smrad, ki ga  v samoborambi izlocajo mladicki, sluzi za prezivetje in ne zato, ker  so tako grozno nemarne.  Na lastne oci sem videla srako, ki jo je dobesedno vrglo na ri., ker se je prevec priblizala gnezdu. Roko na srce, vodeb(smrdokavra) ni ravno redoljubna ptica. V nasprotju s sinico, ki si  v gnezo nanosi celo sivko, da lepse disi.

Pri nas se imenuje upupa, po oglasanju, up-up-up, to smo ze enkrat pisali, ampak Viktor je resnicno  tako imeniten, da  si zasluzi malo reklame(ponavljanja).

lp lučka

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

9. jun 2011 11:18

kozamurnik je napisal/a:

Glede na sloves, ki ga imajo šoje ...

Kakšen pa je?

Resno sprašujem. Tu naokoli se jih dosti podi (pa drugih ptičev tudi), pa me zanima. 

sara

kozamurnik

sporočila: 2311

10. jun 2011 16:35

sara.vidmar je napisal/a:

kozamurnik je napisal/a:

Glede na sloves, ki ga imajo šoje ...

Kakšen pa je?

Resno sprašujem. Tu naokoli se jih dosti podi (pa drugih ptičev tudi), pa me zanima. 

sara
Srake in šoje so na slabem glasu, ker baje razdirajo gnezda majhnih ptic in kradejo jajca. Nekateri pravijo, da včasih tudi mladički niso varni pored njimi. Ne vem pa ali je res ali je to spet ena krivična obsodba. murnik

antonija7  

član od: 11.5.2011

sporočila: 219

10. jun 2011 18:24

Pri nas pa imamo srečo,okoli hiše so različne vrste ptic,saj živimo ob gozdu.Od sinic,vrabčkov,lastovic,šoj,vran,ujed,sovic,drozgov,kosov,zelene žolne,pogorevčkov,vran do kobilarja,fazani,grlice.Imamo srečo ali pa ne kako kdo gleda na to,da nam v hiši gnezdi kar par vrst ptic,ob tem pa še dva ljubka netopirja.Iz tega je razvidno,da je okolje še koliko toliko neonesnaženo.

antonija7

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

11. jun 2011 15:40

Na žalost je res, da srake razdirajo gnezda manjših ptic. Letos sva z možem kar dežurala, da sva naganjala srake od gnezda siničk. Vendar tudi sami ptički naredijo takšen "halo" ko se bliža sovražnik (muca  ali sraka),

da samo tlesk z rokami zadošča, da odženeš sovražnika".

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

25. okt 2011 19:38

čeprav bi naše šmarnice že morale na prezimovanje v tople kraje, še vedno pridno obirajo jagode na viniki.Celi dan, od jutra do večera.Zdi se mi, da bodo tako debele, da ne bodo mogle na pot.

vikica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. okt 2011 21:31

vikica je napisal/a:

čeprav bi naše šmarnice že morale na prezimovanje v tople kraje, še vedno pridno obirajo jagode na viniki.Celi dan, od jutra do večera.Zdi se mi, da bodo tako debele, da ne bodo mogle na pot.
vikica

Pri njihovi presnovi se ni bati tega, prej nasprotno.

rimljanka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. okt 2011 22:09

Mogoče jim je pa pri tebi tako lepo, vikica, da bodo kar ostale. Tam, kjer imajo dovolj hrane, ne grejo na dopust.

lp

cervus

drejkaa  

član od: 18.3.2011

sporočila: 18

25. okt 2011 23:13

lansko zimo se je prvič prikazala taščica.Čez poletje je izginila,včeraj pa sem jo opazila na vrtu.Tudi siničke so že zelo pogumne na dvorišču...

drejkaa

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. okt 2011 5:32

Starejši ljudje so vedeli povedati, da je pričakovati sneg, ko prično ptice iz bližnjega gozda iskati hrano na okenskih policah.   In res: pred zadnjim snegom je lišček skakal po naši  balkonski ograji, čeprav čez leto nikoli ne pride blizu.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti