Kje so ptiči?

neznan uporabnik

29. mar 2011 12:41

Tud pr nas jih eno dve al 3 leta ni blo. Zadnjič pa nisem mogel spat in sem ob 2 zjutraj slišal kako so se začeli prebujat in cvrkotat. Pol mi je mačka celo štalo nardila, ker je pod nujno hotla na balkon,ko jih je slišala. In sem jo do 4 moral mirit. Čist je zbluzila. Danes je že od 4 pokonci, zaspana je tak,da komaj še oke drži pokonc. Ampak je tako radovedna,da mora spremljat kuharijo mojo.

Multivitamin

multivitamin

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. mar 2011 19:35

Tale tvoj Viktor je pa res en zanimiv ptič. O pticah tudi jaz bolj malo vem, žal. Kosa, vrabčka, siničko,

taščico, goloba, grlico, srako, te poznam. Smrdokavro vidim prvič. No, pa štorkljo poznam. 

naor

neznan uporabnik

29. mar 2011 19:54

Saj vseeno, kako se ta ptica na sliki menuje. Vrlo važno, al se sliši lepo al grdo. Fotka je lepa in ptica na fotki še bolj. Ne glede na poimenovanje.

Je pa res, da tudi jaz še nisem take ptice videl. Je pa krasna.

Multivitamin

multivitamin

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

29. mar 2011 20:24

Tako kot Lučkin Viktor je tudi naš škorec Lukec že na svoji slivi. Na vse zgodaj poje, cvrči, kraka, žvižga, žgoli in poje, da bi privabil samičko. Sicer ima kar precej konkurentov, vendar ima Lukec hišico, čeprav rahlo ogroženo (sosedov mačkon). Kljub temu, da ptičjeslovci trdijo, da postovk skoraj ni več, so se pri nas kar nekaj dni 2 ženile. Kje so sedaj naredile gnezdo pa še ne vem. Tudi naše siničke že pridno pospravljajo ptičjo hišico in tudi že gnezdijo, tako so zaposlene, da še kar naprej hodijo na zajtrk v krmilnico, imajo več časa za druga dela.

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

29. mar 2011 21:46

Vikica, tudi moje sinice in plavcki se kar naprej fehtajo orehe, ceprav imajo druge hrane na pretek. Cez komot ga ni... Tiste, ki bi radi kaj vec vedeli o mojem Viktorju, vtipkajte v Google "Upupa epops "pa boste nasli marsikaj. Tule je nekaj za zacetek. http://sl.wikipedia.org/wiki/Smrdokavra Da odgovorim se Sergeju. Kot otrok sem jo videla samo enkrat, pa sem zivela na vasi. Tako zelo se mi je vtisnila v spomin, da se se vedno tocno spomnim kraja, kjer sem jo videla.Mislim, da me nobena zival ne prej in ne kasneje ni tako prevzela. Nima zastonj slovesa, da je ena najlepsih ptic... Tu kjer zdaj zivim, vedo povedati, da je bila dokaj pogosta kakih trideset, stirideset let nazaj, potem pa je dobesedno izginila. Zadnjih deset let jo je ponovno videti, najveckrat v blizini sadovnjakov in vinogradov. Mi imamo okoli hise veliko drevja in ostalega " grmovja", strupov ne uporabljamo, macke nimam, da bi jo nadlegovala... Ocitno ji je kraj vsec, pa se je naselila pri nas. . Na moje veliko veselje. lp lučka

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. mar 2011 8:28

Od tod torej ime smrdokavra - izseček iz wikipedije: Kot pri sorodnih vodomcih vsebuje gnezdo veliko količino iztrebkov, smrad je namreč obrambni mehanizem proti plenilcem. Mladiči tudi pršijo smrdeč izloček trtične žleze kadar se počutijo ogroženi  .

Očitno se mu tudi v literaturi izogibajo, ker  se iz nje večinoma spomnim imena vodeb

Cila

vikica  

7. maj 2011 10:40

No torej ptički so se poženili in sedaj že pridno hranijo in branijo svoj ptičji zarod.Neverjetno koliko bramorjev, gosenic in drugega mrčesa znosita v svojih kljunčkih naša škorčka

Tudi siničke obrnejo vsak list na jablani, da bi našle kaj užitnega za svoj zarod, medtem ,ko kosi iščejo kar po dvorišču in trati. Pogorelčki imajo svoj dom že leta pod slemenjaki sosednje hiše tako, da so naši sostanovalci.

Lepo je opazovati  starševsko prizadevanje. Ves čas so tudi na preži, da ne pride v bližino kakšen sovražnik. Ves ptičji zarod je takoj na bojnih črtah in zaženejo tak vik in krik, da jo popiha tako maček kot kakšna sraka, vendar ne vedno, nažalost.

Res imam rada ptičke, ker se mi zdi, da so ustvarjeni za samo veselje in korist človeku.

Sporočilo je spremenil(a) vikica dne 07. 2011 10:42

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

7. maj 2011 11:57

Vikica, lepo si napisala! Tale pingvin je malo podoben kakšni večji ptici! Jernej, a bi šel še kakšen nov smejko v obliki ptic? Prosim!

naor

vikica  

20. maj 2011 10:17

Že nekaj časa iščem po forumih o ptičkih, nekaj takega kjer bi bil poleg tudi zvok. Na našem orehu namreč že nekaj dni neutrudno prelepo žvrgoli drobni sivi ptiček s črno kapico in ne vemo kdo je ta čudoviti pevec. Zato bi rada znala poiskati na računalniku sliko ptička in zraven glas.Verjetno mi lahko kdo pomaga.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti