1. dec 2009 12:03
Gigi_84 je napisal/a: |
So mi pa sodelavci povedali eno fajn zadevo, in sicer, če je bil praznik na nedeljo se je velikokrat prestavil na ponedeljek. Tu sem vam pa fouš :) Gigi_84 |
1. dec 2009 12:03
Gigi_84 je napisal/a: |
So mi pa sodelavci povedali eno fajn zadevo, in sicer, če je bil praznik na nedeljo se je velikokrat prestavil na ponedeljek. Tu sem vam pa fouš :) Gigi_84 |
1. dec 2009 19:45
Kako mislite bi morala biti urejena Jugoslavija, da bi ne bilo nacionalizma, ki je po mojem glavni krivec za razpad države?
1. dec 2009 19:55
Vsi nacionalizmi so zavoljo nečesa nastali in se v določenih situacijah krepili. Mi tega na tem forumu ne bomo mogli čisto pojasniti, se mi zdi, je malce prezapleteno. In še nekaj zgodovinske distance bo moralo nastati za objektivno oceno vseh okoliščin, ki so botrovale razpadu. Tačas se pa lahko zgolj mnenja krešejo, ampak se kar bojim, kam bi nas to pripeljalo.
Naj naša ex Juga v miru počiva, tako bomo ohranili dostojen spomin nanjo in se z nostalgijo spominjali tistega lepega, kar je nudila. Ali vsaj boljšega, kot je imela večina držav t.i. vzhodnega bloka. Mamamia
mamamia
1. dec 2009 20:04
Mamamia, ...naj počiva v miru.
Pozdravček!
1. dec 2009 22:24
vikica je napisal/a: |
Kako mislite bi morala biti urejena Jugoslavija, da bi ne bilo nacionalizma, ki je po mojem glavni krivec za razpad države? |
2. dec 2009 17:58
Vendelina jr. je napisal/a: |
Kdor ne zna zgodovine vsaj od prve svetovne vojne naprej, komur termini tipo: Galipoli, rapalski mir, požig Narodnega doma, šestojanuarska diktatura, anschluss, kristalna noč, Pearl Harbor, AVNOJ, 14. divizija, D-day, V-day, skupnost premoga in jekla, Pariška mirovna konferenca, osimski sporazumi...ne povedo dosti, naj izvoli to še v tem letu popraviti. Bo en slabo veden manj na svetu. Vendelina jr. |
2. dec 2009 18:49
Zlasti pa bi se morali zavedati, da se zgodovina ni začela z letom 1945 in tudi z letom 1991 ne. Vendelina jr.
2. dec 2009 19:05
...pa tudi 1941 ne, aneda.
2. dec 2009 19:34
Ne, BigDaddy, če bi prebral, kaj sem napisala v tem topicu, bi bil tvoj zadnji post odveč, kenede...Maš malo selektiven spomin, kenede. Anyway, meni se tega duela ne da iti, ne bi bilo športno od mene. Grem valjat testo za piškote. Vendelina jr.
2. dec 2009 21:40
Ja, o vseh pojmih bi se morali podučiti, in nikdar ne pozabiti, kdo je s kom sodeloval in kolaboriral. Zgodovinski viri ne lažejo, četudi bi nekateri nekatere od njih najraje prezrli. Amen. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Najbolj enostavni piškoti s črto
Gratinirani svaljki