27. dec 2010 22:15
A mislite, da bo meni pomrznila? Posadila sem jo letos jeseni. Nisem je prav posebej zaščitila. Ne grem pa trenutno nič na vikend? Hvala za tolažbo!
naor
27. dec 2010 22:15
A mislite, da bo meni pomrznila? Posadila sem jo letos jeseni. Nisem je prav posebej zaščitila. Ne grem pa trenutno nič na vikend? Hvala za tolažbo!
naor
28. dec 2010 8:44
Ne bo! Prosim. --- Glede zaščite, bi rekel, da je to dvorezen meč. Zaščitene fige in kaki so pomrznili skoraj do korenin. Kaki, ki sem ga pa pozabil zaščitit, pa je preživel brez problema in že po prvem letu rodil. Zakaj, če ugibam verjetno zato, ker se je pod zaščito nabral kondenz, kar je drevesom škodovalo, ali pa se vegetacija pod zaščito ni dovolj upočasnila. Mogoče kaj tretjega? Glede asimine, je še nikdar nisem zaščitil in je preživela štiri prekmurske zime, letos jeseni je prvič pognala cvetne nastavke. lp Vlado
28. dec 2010 9:27
Tudi mi je nismo nikoli zaščitili pred mrazom in sta obe drevesci preživeli. Istočasno smo posadili tudi figo in kaki in jih zaščitili, vendar sta nam oba že prvo zimo zmrznila. zvezdica55
28. dec 2010 10:31
Vlado, zvezdica, upam, da sta slišala, kako se je odtrgala ena ogromna skala in se odkotalila po bregu navzdol.
Stokrat hvala!
naor
30. dec 2010 12:41
Moja Asiminija sploh ni počakala zime, ker mi je že preje spustila dušo oziroma izgleda ,da jo je že pri vzgojitelju. Ko sem jo spomladi, ko sem jo dobil je še izgledala, da bo ozelenela, pa ni .Ko sem jo izkopal je imela korenine že suhe, tako,da sklepam da so pozimi, ker so bile v lončku pomrznile in sem že tako kupil.Tako kot steblo je potrebno zaščititi tudi korenine. LP Vido sadjarvid
30. dec 2010 13:33
Nasploh se mi zdi, da ni dobro pustiti rastlin v loncih, ko jih zakopljemo v zemljo (ker recimo jeseni nismo imeli časa posaditi, ali pa je nagajalo vreme). Meni so na ta način propadli goji-ji. Tisti, ki je bil pa posajen v zemljo, je normalno preživel. Lisa
30. dec 2010 20:45
Pozdravljena manca51 Lepo, da je tvoja asimina letos tako napredovala, kot lahko razberem iz posta jo imaš še vedno v posodi. Jo nameravaš gojiti kot posodovko ali jo boš presadila na prosto? Tudi meni je bil forum na Semenarni nekako domač, do sedaj pa nisem opazil, da bi zaživelo kaj na novo. Se pa občasno pojavim tudi na forumu vse o rastlinah. Lp miranz
30. dec 2010 20:47
Lep pozdrav zvezdica55 Tudi jaz jih pustim na drevesu dokler ne odpadejo sami. Po mojih izkušnjah počakajo plodovi tako najdlje. Kar se okusa tiče je meni sorta Sunflower boljša malo manj zrela, sorta Overleese pa je odlična tudi bolj zrela oziroma mehkejša . Lp miranz
30. dec 2010 20:48
Pozdravljena Vida, Borko Zelo lepi slikici. Že na prvi pogled se vidi, da je bila vaša asimina preko leta dobro oskrbljena, samo malce utesnjena je na drugi sliki. Veseli me, da sta dočakala prve cvetne nastavke in upam tudi, da naslednje leto prve plodove. Je pa nekaj težav pri oploditvi v prvih letih. Bom v prihodnjih dneh napisal nekaj mojih izkušenj za vse tiste, ki imajo te težave. Lp miranz
30. dec 2010 20:51
irena66 je napisal/a: |
Tudi mi imamo asimino in sicer že ene pet let pa nikamor ne gane, ko nastavi za cvet vse odpade ne vem zakaj. Za nazaj nisem brala bom ko bo čas. Če imaš čas prosim za nasvet. irena66 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo