16. sep 2010 12:09
Asimina rodi samo cepljena, necepljena pa le v primeru, če ima opraševalca.
Lijana
16. sep 2010 12:09
Asimina rodi samo cepljena, necepljena pa le v primeru, če ima opraševalca.
Lijana
16. sep 2010 12:11
Lijana je napisal/a: |
Asimina rodi samo cepljena, necepljena pa le v primeru, če ima opraševalca.Lijana |
Tudi cepljena mora biti oprašena, najbrž pa se lahko opraši sama. Asimine sicer ne poznam, ampak načeloma se plodovi razvijejo, če se sočasno v njih razvijejo semena. Obstajajo seveda izjeme.
rimljanka
16. sep 2010 14:29
Cepljena je samoopldna, necepljena pa ne. O tem se piše veliko po vrtnarskih forumih, iskalnik dela čudeže.
Lijana
16. sep 2010 22:26
Miranz, hvala za odgovor. Sadež asimine nisem videla in tudi nisem vedela, če se ga lahko hrani. Zaenkrat še nimam tega problema, ampak upam, da bo tudi naš drevešček kmalu kakšen sadež obdržal. Šla sem pogledat, če je cepljena in mislim, da je, ker je spodaj precej odebeljena oz. se vidi, da se je nekaj "dogajalo" . Hvala vsem za odgovore.
6. dec 2010 21:43
Miranz, kakšna je bila kaj letina 2010? LP Borko Vida
26. dec 2010 19:44
Pozdravljena Vida, Borko Ta tema na forumu miruje že od jeseni, zato ga nisem obiskal že več kot mesec dni. Letošnja letina je bila kar obilna. Prijetno me je presenetila sorta Overleese. Dozorelo je kar 94 plodov, ki so tehtali 11,5 kg . Sorta Sunflower je imela 61 plodov, tehtali pa so 7,6 kg. Skupaj torej kar dobrih 19 kg. Veliko plodov sem razdal znancem, prijateljem, sosedom, ostale smo pojedli doma. Kako pa kaj vaša asimina je letos kaj zrasla ? Lp Miran miranz
27. dec 2010 0:25
Miranz , vesela sem , da si se spet oglasil , pa seveda tudi , da si imel tako lep pridelek asimine . Po tvoji zaslugi in tvojih nasvetih je iz tanke šibe od pomladi , ko sem jo kupila pa do pozne jeseni , ko sem jo pospravila pred mrazom , pognala kar nekaj vejic , pa tudi v višino se je precej potegnila . Sedaj prezimuje na hladnem , zalijem jo enkrat do dvakrat na mesec . Največ znanja o asimini sem dobila iz tvojih postov na Semenarni Ljubljana .Forum je bil zelo poučen , prijeten ,žal pa so ga s 1. majem letos ukinili. Moderator , mislim , da je bil Admin je sicer obljubljal , da bo jeseni zaživel nov forum , kjer bodo svetovali tudi strokovnjki ,pa doslej še nisem nič zasledila . Veš slučajno ti kaj več ? L p manca51
27. dec 2010 14:04
Tudi pri nas sta obe drevesci lepo obrodili. Plodove smo pustili dozoreti, tako, da so kar sami popadali z drevesc. Meni so všeč zelo dozoreli, že čisto mehki, tako, da jih jem z žličko, mož ima pa raje bolj trde. Tudi mi smo jih večino razdali, saj jih prijatelji ne poznajo, ali pa so jih šele posadili, ko so videli drevesca pri nas. Nekaj dni nazaj sem ujela oddajo na TV o asimini, da se lahko pusti rastlino v obliki grma ali oblikuje drevo, drugega obrezovanja pa ne potrebujejo. zvezdica55
27. dec 2010 19:32
Miranz, hvala za odgovor. Naša asimina je letos v vsej svoji rasti največ pridobila, verjetno tudi po vaši zaslugi, saj ste mi dobro svetovali o načinu gnojenja (gnojil sem 4 ali 5x z herbagreen naravnim foliarnim gnojilom). sedaj ima cca 12 nastavkov za cvet, zato upamo, da bomo prihodnjo jesen tudi mi okušali ta sadež. Prilagam še slikci stanje letos junija in oktobra. Lep praznični pozdrav vsem in veliko sadežev v prihodnje! Vida
27. dec 2010 20:39
Tudi mi imamo asimino in sicer že ene pet let pa nikamor ne gane, ko nastavi za cvet vse odpade ne vem zakaj. Za nazaj nisem brala bom ko bo čas. Če imaš čas prosim za nasvet.
irena66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Pasta iz ingverja in česna