19. apr 2011 10:03
Ker nas genska pestrost potomcev naše asimine prav niča ne zanima, bomo letos upoštevali nasvet, katerega je posredoval miranz. lp
Spela
19. apr 2011 10:03
Ker nas genska pestrost potomcev naše asimine prav niča ne zanima, bomo letos upoštevali nasvet, katerega je posredoval miranz. lp
Spela
19. apr 2011 12:41
spela je napisal/a: |
Ker nas genska pestrost potomcev naše asimine prav niča ne zanima, bomo letos upoštevali nasvet, katerega je posredoval miranz. lp la |
Miranov nasvet in moja pripomba nimata neposredne zveze. Tvoja pripomba je pa malce mimo.
rimljanka
19. maj 2011 15:35
Pozdravljeni.
Moram povedat da smo letos upoštevali nasvet g.mirana in se že kažejo uspehi, saj so prav lepo nastavljeni zametki plodov in močno upam da bo dozorel saj kakšen sadež da ga poskusimo.
Hvala za nasvete.
irena66
19. maj 2011 15:48
Sem pozabila vprašat z kakšnim pripravkom jo gnojite in kdaj.
Ne vem pa kakšne sorte je, niti ali je cepljena saj smo jo dobili za darilo.
irena66
20. maj 2011 7:21
Moja asimina se je posušila (šmrk), belokranjska pa pridno raste.
Atina
20. maj 2011 12:40
Naši dve drevesci smo v osmih letih pognojili dvakrat s preperelim gnojem v jeseni. Drugače pa dreves ne gnojimo in tudi obrezujemo jih ne. Letos imasta obe drevesci že nastavljene plodove, zaenkrat jih zgleda kar veliko. Samo prej bomo morali podpreti veje, ker res ne zdržijo teže plodov .
Atina, boš pa belokranjske plodove okušala .
zvezdica55
21. maj 2011 8:33
Pa se še jaz priključim debati. Naša asimina je imela prvič 15 nastavkov za cvet, cvetelo jih je potem sedem (7). Nobeden se ni obdržal. Upam, da bo drugo leto pa tisto ta pravo. Že lansko leto sem začel gnojiti z naravnim foliarnim gnojilom. Pridobil sem gnojilo Herbagreen. Škropim, gnojilo je za liste, vsake 2 - 3 tedne maj, junij, julij. Nasvet za ta način gnojenja, mi je dal miranz
Lep pridelek Borko
Vida
21. maj 2011 13:18
Podobno, kot predhodnik, prvič cvetela in kot je v navadi pri prvih cvetovih, kar hitro odcvetela. Bodo pa drugo leto po vsej verjetnosti prvi plodovi.
Sadno drevje pa gnojim za Entec-om, rezultati so zelo dobri.
Ker se pri asimini najprej krepi koreninski sistem, šele nato začne z intenzivnejšo rastjo, bi bilo mogoče zanimivo poizkusiti kakšno foliarno gnojilo, ki je narejeno posebej za krepitev koreninskega sistema.
Miranz glede tega kakšne izkušnje?
Rimljanka hvala za pisanje o genski pestrosti, vedno nas kaj novega naučiš.
lp
Vlado
21. jul 2011 21:50
Letos ima naša asimina končno kar nekaj sadežev, zato me zanima ali je njihova lupina užitna ali se jo olupi? Ali sadeže, ko so mehki potrgaš in daš v kakšen hladen prostor ali kako? Lepa hvala za vse odgovore, sabrina
21. jul 2011 21:57
Pri nas pa jih je bilo kar nekaj in so vsi odpadli, zadnja dva prejšnji teden. Ne vem zakaj pa tako smo se trudili z opraševanjem.
Škoda, pa drugo leto mogoče več sreče.
LP
irena66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci
Najbolj enostavni piškoti s črto