Nova oblačila!

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

13. okt 2009 13:58

hedonist--Močno me zanima, kako ti naslavljaš pripadnika črne rase, ki živi v Afriki in pripadnika rumene rase, ki živi v Aziji ? Kakšne sofisticirane izraze pa ti uporabljaš ? hedonist

No, zdaj si pa še mene razpalil!!! Ko si mi s prvim postom stopil na žulj, sem pomislila, da je mogoče samo res bedast in trapast lapsus, afnanje, boh ve kaj.... Z vsemi ostalimi si samo dokazal, da je res nekaj na tej tvoji rasisitičnosti...

Prav nič se ti ni treba afnati in biti sofisticiran, če rečeš ljudem iz Afrike Afričani ali če rečeš ljudem iz Azije Azijci. Vsi ostali izrazi so žaljivi in ponižujoči!

Vanja

miis  

član od: 24.3.2008

sporočila: 173

13. okt 2009 14:27

Jaz vsa nova oblačila opreme v stroju na xtra hitrem programu (15 min) - dovolj, da se sperejo "preparati". Stvari, ki pridejo direktno na kožo (spodnje perilo, nogavice, posteljnina itd..) in pa operem z običajnim programom. V drugo kategorijo štejem tudi oblačila, ki imajo neprijeten vonj.

neznan uporabnik

13. okt 2009 14:29

Tudi mi pred prvo uporabo operemo večino tekstila. japaja

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

13. okt 2009 15:57

Vidim, da še danes veliko od nas "interpretira"blog tako kot se mu zazdi, pozabljamo nekaj zelo pomembnega( Ežoj, me presnečaš), da vsi ne obvladamo SLOVENŠČINE in včasih izpade kakšen blog drugačen, žaljiv, kot smo si mi mislili, in kot smo si želeli , da bi izpadlo.

Še enkrat bom napisala, da Hedonista niste razumeli, on sploh ni mislil tako kot vi mislite.

No, in zdaj kdo je tukaj pokvarjen?Tisti, ki zlo misli   

Če ni bilo kej jasno, pa bom prevedla

Anamarija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

13. okt 2009 16:12

Jaz sem hedonista razumela enako kot ežoj, posledično torej enako kot my dear Vendy, me je res zbodel tisti stavek. Saj se tudi med vrsticami lahko veliko bere. Ežoj je pač načelen in upošteva dejstva, eni pa presojajo napisano zgolj glede na to, kdo kaj piše. O sprenevedanju tu gori bi se dalo veliko reči, a bi bilo brezpredmetno. Pač ne sodim med ljudi, ki v zasedi komaj čakajo, da lahko koga naskočijo. Nekako vse bolj vseeno mi postaja, a saj je dovolj kanalov, da se izognemo čerem, samo hoteti je treba. Mamamia mamamia

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

13. okt 2009 16:25

Sem že hotela včeraj zvečer na koncu druge strani pripisati, da sem stavek razumela enako kot Vendelina, da me je stavek zelo zmotil, pa sem se premislila, ker nisem hotela na novo pogrevat. No pa pišem zdaj: Bolj ponižujoče kot si, bi že težko zapisal. Tatjana

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

13. okt 2009 16:34

Mislim, da problem ne tiči v obvladanju ali neobvladanju slovenskega jezika. Nisem mogla verjet, zato sem morala še enkrat pogledat, če je res možno, da kdo napiše tako packarijo. Prevod ni potreben, je stavek jasen. Jaz tudi operem samo stvari, ki so v neposrednem stiku s kožo, čeprav pri nogavicah nisem dosledna.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

13. okt 2009 16:42

petkica je napisal/a:

Nisem mogla verjet, zato sem morala še enkrat pogledat, če je res možno, da kdo napiše tako packarijo. Prevod ni potreben, je stavek jasen.

Zdaj pa jaz rabim prevod:

Anamarija

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. okt 2009 16:53

Ja, Anamarija, kot je že petkica napisala, tukaj ne gre za poznavanje jezika. Če pa mal premisliš, moraš pa priznat da so do tebe, mene pa še koga tolerantni glede napak, ki jih delamo pri pisanju, medtem ko so opravičena pričakovanja od nekoga, ki je končal srednjo šolo ali kaj več, da pravilno piše.  Takega stavka, ki ga je zapisal hedonist, se ne da opravičit nikomur, najmanj pa hedonistu ( vsaj po tem, kaj o njemu vemo, iz njegovega pisanja ).

Pa da mal zadevo uravnotežimo:

Vendy je zapisala:

Skratka, daj ne teži tule s svojimi rasizmi. Je dovolj huda kazen že to, da živiš z njimi in si z njimi mažeš dušo.

Tukaj je Vendy v svojem elementu. Tisto zeleno, kaj kaplja iz tega stavka, je čisti strup, s katerim je ta stavek prepojen.

Pa glede novih oblačil: moja ( ex ) žena je vse oprala, jaz pa ne perem nič novega, tudi spodnjega perila ne, pa do sedaj ni bilo nobenih izpuščajev ali kaj podobnega

ežoj

l e a  

član od: 30.6.2008

sporočila: 193

13. okt 2009 17:05

Predlagam, da ustvarite forum z naslovom RASIZEM in se tam zmenite okoli tega. Vsak je lahko tisti stavek razumel kot je hotel in to je to. Vsakega malo zanese in mogoče je bilo tam res kanček rasizma, nekateri pa so izjavo preveč napihnili. Zasebna pisma si pošljite:) No, zdaj pa k dejanskemu problemu tegale foruma: jaz komaj čakam, da oblečem kar kupim (takoj naslednji dan) in sploh ne pomislim, da bi kos oprala. Ampak, ko berem vse tole glede izpuščajev se šele zavem kako sem nespametna!! Pred nosenjem operem samo spodnje perilo in posteljnino:) l e a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti