12. okt 2009 22:04
Hedonist! Jaz sem tudi 1x oblekla novo jopico direkt iz trgovine, ker me je zeblo in sem dobila po koži izpuščaje, za katere so zdravniki najprej mislili da je "mačja bolezen", nato pa se je izkazalo, da gre za neko drugo dermatološko obolenje (imena se več ne spomnim) in da je najverjetneje zaradi nošenja neopranih novih oblačil. Pod jopico sem imela itak majco z dolgimi rokavi, vendar se je dotikala kože na vratu, kjer so se tudi začeli izpuščaji, ki so se nato razširili po celem telesu. Bilo je neprijetno, srbelo kot hudič... in to pribl. 2 meseca. Tablete in kreme, ki sem jih dobila na dermatološki kliniki so stvar samo še poslabšale, tako da je bilo potrebno počakati, da se stvar sama po sebi umiri. Hedonist, glede na lastne izkušnje bi rekla, da ima tvoja žena v tej zadevi čisto prav, res je, da nismo vsi enako občutljivi, pa vendar-saj veš tisto bolje preventiva... :)))
Drugače sem pa tudi jaz že slišala to, da je potrebno obleke oprat v hladni vodi, da se potem ne krčijo... ne zdi se mi logično, sprobala še nisem, tako da ne vem ali deluje. LP
mala zelena