4. jan 2010 14:39
Viva Meier je napisal/a: |
Eno vprašanje- kakšne barve leggice okvirno bi šle pod razne modre oblekice. Mi je jasno, da se znajo stvari tepst med sabo, ampak grobo rečeno kaj dati pod temno modre stvari?
Viva Meier |
Tule sem malo na spolzkem ledu, ker ne vem, kakšno modro oblekico imaš v mislih (barva, dolžina, material) in bom poskušala pokriti vse verzije. Sicer legice nekako najbolj funkcionirajo v naslednjih barvah: črna, siva, rjava. V ostalih barvah se stvar nekako sfiži.
Pri tunikah/oblekah in legicah je v osnovi najbolj varno, če sta oblačili enake barve. Namreč, legice v bistvu delujejo kot sloj debelejših nogavic (ne kot sloj hipertankih hlač) in tunika/obleka bolj deluje kot kratka oblekica in ne kot tunika. In to je že samo po sebi čisto zadosti erotično. Če kombiniraš z različnimi barvami, utegne stvar zdrseti v nivo "too much information equals cheap information", skratka, jaz bi bila tule previdna. Skratka, jaz se te kombinacije ne bi šla, razen..če je ta modra oblekica iz kakega jersey materiala in je oprijeta in pride v oblečeni verziji do kakih 5 cm nad kolenom, potem bi jo jaz kombinirala z naslednjim: črno-moder šal bi uporabila kot pas in bi s tem oblekico dvignila do sredine stegen. Zraven bi imela črne legice in obute bi imela škornje ČEZ koleno (tiste z zavihki). In se da fokus na škornje, ostalo ima pa spremljevalno funkcijo. Seveda, to funkcionira, če si visoka vsaj 170 cm. Če si nižje rasti, te škornji dobesedno "pojedo".
Če je oblekica pletena (in je npr, bolj indigo modra kot modra, v mislih imam eno serijo pletenih kratkih oblekic pri H&M), potem velja upoštevati tole: legice in pletenina, to je preveč pletenega na kupu (too much knitted information). Pleteno oblekico "dvigneš" z usnjenim črnim pasom, ki gre na boke in zraven nosiš ozke črne hlače in gležnarje (lahko pa tudi nizkopetne škornje).
Če imaš little blue dress iz blaga in je "blue" nekje med nihgt-blue (črno-modra) in ultramarinsko modro (na začetku te teme je mamaF pokazala, kakšne so modre barve), pa preprosto počakaj še kakih 8 tednov in boš v zgodnji pomladi s to oblekico bistveno bolj zažigala.
Hope this helps.
Vendelina jr.