Jesenski oblačilni report

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

23. okt 2009 8:59

Vendelina, malo nazaj si k črnemu hlačnemu kostimu predlagala kravato. Ta ideja se mi mota po glavi in bi jo želela udejanjiti. kakšna kravata bi to bila? Predvidevam da kratka in široka. Imela bi rdečo. Kam naj pogledam, kje povprašam?

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

23. okt 2009 9:31

Zadnjič sem videla eno mlajšo damo, imela je svetlečo oranžno kravato k črnemu kostimu. Kravata je bila malenkost bolj široka kot običajno. Bila je res fina dama Lp,Mateja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2009 18:09

TORTICA je napisal/a:
Vendelina, malo nazaj si k črnemu hlačnemu kostimu predlagala kravato. Ta ideja se mi mota po glavi in bi jo želela udejanjiti. kakšna kravata bi to bila? Predvidevam da kratka in široka. Imela bi rdečo. Kam naj pogledam, kje povprašam?
Jaz to rešim takole: oblečem srajco/bluzo h kateri bi imela kravato in se napotim do prvega korektnega moškega oddelka in tam poskušam Ni univerzalnega pravila. Poskusi različne in tista, ki ti bo najbolj sedla, bo prava. Meni grejo bolje enobarvne, ampak da se tudi z vzorčki (črte). Tudi je seksi, če imaš majčko z naramnicami in okoli vratu kravato in to kombiniraš s hlačnim kostimom. Ideja rdeče kravat je okej. S tem je skoraj nemogoče udariti mimo. Ti kar pogumno eksperimentiraj, je zabavno: Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. okt 2009 18:11

nola je napisal/a:

Zanje mesece kar redno obiskujem Ljubljano, vsakokrat se pomudim v središču mesta in se ob koncu dneva napotim na niti ne tako oddaljeno obrobje.

Seveda kot provincialka pasem zijala in kot vsaka zavedna Primorka primerjam kako se nosijo Ljubljančanke v primerjavi z meščankami (mesto je za nas Južnjake Trst.=

Pa imam kaj videti. Po centru se sprehajajo in hitijo dame in tako, ki bi bile v okras tudi središču Milana. Je res kaj videti, v katerokoli kavarni parkiraš si deležen sfilate na odličnem nivoju.

Pa še vse imajo brezhibne postave, v centru Ljubljane ni hrušk, mandarin, jabčkov ali kakšnega drugega modnega sadja, očitno  tudi vse dragquinke  nad metrom osemdeset poskrijejo svoje močne čeljusti in enormne podplate v zakotne pisarne še pred sedmo uro.

No, dan običajno prebijem v centru, moj modni report je pa ta, da so Ljubljančanke ne samo lepše ampak tudi bolj modno zavedne kot njihove vrstnice v Mestu.

Ampak samo v središču mesta.

Očitno obstaja en tak magičen ris, na severu je to Bavarski dvor, na zahodu Tobačna, limes je očitno začrtan okrog in okrog.

Ne vem kako in če se način življenja razlikuje glede na provinienco, moda in način oblačenja sta pa tako neverjetno drugačna, da sem se nekaj mesecev spraševala če ne obstajajo kakšne posebne garderobe kjer se eleganke iz središča mesta preoblačijo iz trendovskih kostimčkov in neudobnih šolnov v obnošene trenirke, bedne bunde in razšlampane superge  in se skromno in sprijaznjeno vrnejo v svoje predmestne domove.

 

No, to je pač en zelo oseben modni report, sama rada gledam lepo oskrbljene ljudi, živali in rastline, trenutno si delim tipkovnico z mačko, ki je ošabna, brez smisla za literaturo, teater, arhitektura jo tudi zanima samo v mejah domiselno zloženih kartonov.

Je rojena Pirančanka, s tem sem najbrž povedala vse o njenem zanimanju za modo.

Postavo ima bolj tako kot če bi sestavil dva melancana, ni vrag, tudi zanjo se bi našel kakšen modni nasvet.

 

 

 

 

 

nola
Dobro opazovanje Mački si pa ne bi upala nič svetovati, mačke imajo en svoj prav in ga tudi vedno udejanijo. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. okt 2009 7:08

Ma jaz bi tudi rabil en nasvet. Zadnjič me je en prijatelj čist zmedel: pravi, da lepo oblečen moški, mora poletno trenirko na jesen zamenjat za drugo, tako za jesen. Pa pravi, da une bele črte ob strani niso več moderne, pa da niso več moderne take, svetleče se trenirke, pa, da trnirke v barvi bosanska modra tudi niso več moderne. Mene pa bo čist konec. Imam se za lepo oblečenega moškega, sedaj pa mi vse postavi na glavo, češ da ni moderno. A je kaj na tem, ali je to le natolcevanje?

 

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 24.okt 2009 07:10

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. okt 2009 7:34

Hm, se mi zdi, da so trenirke res malo v odhajanju, ampak če zraven kombiniraš bele frotiraste nogavice in črne zbiksane šolne, si še vedno v trendu.

lp

cervus

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. okt 2009 17:42

Dragi Ežoj, daj ti malo nas, pametne dame poslušat (s prijateljem pa v miru en špricer spijta, pa modo pustita pri miru- razen seveda, če bosta gledala nogomet - tam so debate o trenirkah več kot dobrodošle).

Na jesen si mora vsak lepo oblečen moški omislit eno fajn črno usnjeno jakno za na motor, pa črne visoke škornje (tudi za na motor), kavbojke brez črte pri strani, kravata je dovoljena, ni pa nujna, čelada pa obvezna. Evo, tak stajling si zrihtajta (no, ja, saj po tvojih prejšnjih postih sodeč ti vsaj polovico te opreme že imaš), pa bosta zažigala, da nam bo, zmrzljivim damam, kar vroče ratalo, ko vaju srečamo.

 

PS: Je pa treba poskrbet tudi za frizuro, ko snameš čelado. Briljantina in "Peče stajling" je že zdavnaj iz mode. Poskrbi za frišno oprane naravne kodre ali pa drzno irokezo - ne morš falit

Mojca

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

24. okt 2009 17:59

Naprimer nekaj tazga...

 

jade

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

24. okt 2009 22:37

mamaF, jakna sicer ni usnjena, ampak se mi zdi da za naju moški odtehta...

 

Hughie

tulka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

25. okt 2009 3:41

Kako ti je uspelo, da is ga slikala na istem mestu kot mene?

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti