22. okt 2009 22:41
Zanje mesece kar redno obiskujem Ljubljano, vsakokrat se pomudim v središču mesta in se ob koncu dneva napotim na niti ne tako oddaljeno obrobje.
Seveda kot provincialka pasem zijala in kot vsaka zavedna Primorka primerjam kako se nosijo Ljubljančanke v primerjavi z meščankami (mesto je za nas Južnjake Trst.=
Pa imam kaj videti. Po centru se sprehajajo in hitijo dame in tako, ki bi bile v okras tudi središču Milana. Je res kaj videti, v katerokoli kavarni parkiraš si deležen sfilate na odličnem nivoju.
Pa še vse imajo brezhibne postave, v centru Ljubljane ni hrušk, mandarin, jabčkov ali kakšnega drugega modnega sadja, očitno tudi vse dragquinke nad metrom osemdeset poskrijejo svoje močne čeljusti in enormne podplate v zakotne pisarne še pred sedmo uro.
No, dan običajno prebijem v centru, moj modni report je pa ta, da so Ljubljančanke ne samo lepše ampak tudi bolj modno zavedne kot njihove vrstnice v Mestu.
Ampak samo v središču mesta.
Očitno obstaja en tak magičen ris, na severu je to Bavarski dvor, na zahodu Tobačna, limes je očitno začrtan okrog in okrog.
Ne vem kako in če se način življenja razlikuje glede na provinienco, moda in način oblačenja sta pa tako neverjetno drugačna, da sem se nekaj mesecev spraševala če ne obstajajo kakšne posebne garderobe kjer se eleganke iz središča mesta preoblačijo iz trendovskih kostimčkov in neudobnih šolnov v obnošene trenirke, bedne bunde in razšlampane superge in se skromno in sprijaznjeno vrnejo v svoje predmestne domove.
No, to je pač en zelo oseben modni report, sama rada gledam lepo oskrbljene ljudi, živali in rastline, trenutno si delim tipkovnico z mačko, ki je ošabna, brez smisla za literaturo, teater, arhitektura jo tudi zanima samo v mejah domiselno zloženih kartonov.
Je rojena Pirančanka, s tem sem najbrž povedala vse o njenem zanimanju za modo.
Postavo ima bolj tako kot če bi sestavil dva melancana, ni vrag, tudi zanjo se bi našel kakšen modni nasvet.
nola