Jesenski oblačilni report

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

17. okt 2009 15:53

tulka je napisal/a:

Ko smo ravno pri modi... ste videle photoshop katastrofo Ralpha Laurena?

http://photo.net/portraits-and-fashion-photogr

tulka

Ufff... preprosto - ogabno!

In tule je še ena trač novica o "idealih" omenjejega kreatorja:

http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/manekenk

 

BTW: Glede na čudežne možnosti fotošopa pa zmeraj manj razumem pritisk na dekleta iz krvi in mesa, ki očitno po merilih modnih in medijskuh gurujev nikoli niso dovolj vitka.

Mojca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

17. okt 2009 16:35

Prav obupno je, kaj se dogaja! Verjetno se omenjena manekenka sploh ni zredila, ampak se je njeno telo iz otroka spremenilo v žensko, in dobila je čisto OK "obline", če jim lahko tako rečem. Za njegovo Modno hišo je začela delat pri 16. letih, zdaj ima pa samo 24 let!! S temi oblinami pa nikakor ne mislim debelost!!!

To pomeni še večjo neumnost, ker me, ženske, ne kupujemo cunj na oddelku za najstnike. Kroji za slednje nimajo nobenih oblik, ker so dekleta v zgodnjih najstniških letih bolj kot ne deskasta.

 

Svet je čisto znorel!!!

 

Zdaj pa srčno upam, da jo bodo najeli pri Victoria's Secret!!

 

Joj, še tole cvetko pogglejte...

 

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1202399/The

 

 

Vanja

 

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 17.okt 2009 17:59

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

19. okt 2009 9:19

Pred leti sem zelo rada segla po oblačilih Sporstaff, ki so jih prodajaliv Avantgardu, potem pa so spremenili filozofijo in šli na mnogo dražje znamke. Prvi Avantgard je bil super: karkoli si izbral, je šlo tako rekoč k vsem oblačilom v trgovini. Šik moda za ugodno ceno. Zanima me, kje v SLO se da kupiti Sportstaff artikle? Ko sem surfala po netu, sem v Cosmu našla slikce teh oblačil, cene pa so še v tolarjih. Zadeva torej ni najnovejša. Kakor koli, vesela bom vsake informacije. V tolažbi mi je, da sta v Rimu dve njihovi trgovini in ker grem sredi januarja tja, upam, da se bom obogatila z nekaj njihovimi kosi. Mimika

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

20. okt 2009 8:06

Vendelina je nekje pisala o barvi nogavic k sivim oblačilom, pa tega ne najdem. A mi lahko pomagate? mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. okt 2009 8:26

Evo, mimika, z veseljem citiram samo sebe vpasaži o nogavicah. Tistega proizvajalca, ki so ga imeli včasih v Avantgardu, pa ne najdem. Včasih najdem kak primerljiv kos tistemu v Vero Moda v BTC (bolj po slučaju, ampak če ti je namenjeno, najdeš) Sem se že enkrat razpisala o tem, kako se kombinirajo barve. Naj to pot citiram samo sebe v delu, ko sem kolegici razlagala, kakšne nogavice gredo na kakšna oblačila: »Če imate oblačila v sivih barvah (temno siva, običajno siva, antracit siva) se to lepo kombinira z bordordečo barvo. Ampak tu so kavlji: npr siva oblekica/kostim super zgleda v kombinaciji s 60 denskimi bordo nogavicami IN bordo čevlji. Skratka, če imate bordo čevlje, jih kombinirajte z bordo nogavicami. VENDAR, če boste bordo štumfe probale kombinirati na črn kostim, stvar ne bo funkcionirala. V tem primeru bolje funkcionirajo črne nogavice. Skratka, če imate krilo v črni barvi, naj bodo te barve tudi nogavice - vse ostale kombinacije delujejo slabše. Na sivo oblačilo in sive čevlje NE dodajate sivih nogavic, ker vam bodo obupno pogršale noge. Raje take z "zagorelim efektom", bo mnogo bolje. - Če ste ljubiteljice temrno rjave barve, potem uporabljajte temno rjave nogavice do gostote 40 den. Bollj goste nogavice te barve so pa škatljive. Ker, če ne zadaneš točno ta prave rjave barve (ki se zlije s temno rjavo barvo čevljev), bo ta komaj opazna razlika v bistvu sesula vse napore kombiniranja. Skratka, temno rjave goste nogavice ne funkcionirajo. Bolje potem zadevo reševati z ličnimi temnorjavimi škorenjci.« Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. okt 2009 8:47

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Prav obupno je, kaj se dogaja! Verjetno se omenjena manekenka sploh ni zredila, ampak se je njeno telo iz otroka spremenilo v žensko, in dobila je čisto OK "obline", če jim lahko tako rečem. Za njegovo Modno hišo je začela delat pri 16. letih, zdaj ima pa samo 24 let!! S temi oblinami pa nikakor ne mislim debelost!!!

To pomeni še večjo neumnost, ker me, ženske, ne kupujemo cunj na oddelku za najstnike. Kroji za slednje nimajo nobenih oblik, ker so dekleta v zgodnjih najstniških letih bolj kot ne deskasta.

 

Svet je čisto znorel!!!

 

Zdaj pa srčno upam, da jo bodo najeli pri Victoria's Secret!!

 

Joj, še tole cvetko pogglejte...

 

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1202399/The

 

 

[pika] Vanja

 

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 17.okt 2009 17:59
Bi rekla, da je tole vendarle malo novinarsko senzacionalistično prirejeno. Vsekakor izvrstna reklama za manekenko (ki bo zdaj dobila posle povsod drugod), pa malo bodo tudi odvetniki zaslužili, lačen pa ne bo nihče (ups, tole mi je pa res uspelo)))) Se mi zdi, da je svet visoke mode in zlasti svet manekenk in agencij svojo najnižjo točko že dosegel. Najemanje zelo mladih punc (osnovna šola, neodvisno od tega, katera država), ki so jih premlade zvlekli na piste in po pistah še na zabave, na katerih so se slinili starejši tipi (okej, od štirinajstletnice je človek hitro zelo starejši) in na katerih je tekel alko in so se jedle droge, da bi te punce po dveh sezonah zamenjali z novmi....to se zadnje čase vendarle umika. Tudi precej agencij določa spodnje še dopustne meje telesnega indeksa (tisto, ko maso deliš s kvadratom višine, izražene v metrih) in če ima kakšna manj kot 19, ne dobi dela (oziroma,če je obseg okoli zadnjice na najširšem delu pod 90 cm, tudi ne dobi dela, prav tako pa punca, ki pride z več kot 96 cm, ne dobi dela, razen če ne dela XL programa). Opažam tudi, da se ponovno pojavljajo "starejše" manekenke. New faces so tiste, ki so zdaj stare 20, 21 let in potem delajo kakih 5-6 let (če se prej ne naveličajo). Drugače je pa vse na to temo povedano v zadnji reklami za D&G parfume, kjer šest modelov, ki so to bili že v osemdesetih in devetdesetih letih kaže, kako se pač da obdržati dober videz, če malo paziš. In se mi zdi, da je to issue: nima smisla se primerjati z najstnicami in dvajset let mlajšimi dekleti, nima smisla razmišljati o tem, kdaj je kje "več" ženske, fazon je v tem, da izvrstno deluješ v vseh življenjskih obdobjih. Tudi, če ti ni narava dala genetike za 180 cm in metabolizma, ki nikoli ni posebej lačen, prej je sit kot ne. Narava je čisto vsakemu dala glavo in je blazno fino, če jo tudi uporabljamo. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. okt 2009 9:01

Drugače pa medijsko bombandiranje z lepotnimi ideali ni niti od danes, niti od včeraj in niti ni iz zadnjih sto let. To isto je bilo že v antiki. Se spomnite, kako smo se v šoli učili o starih Grkih, ki so poveličevali telesno skladnost, ki so definirali idealne proproce in ki so si okolje opremili z ogromno kipi izklesanih teles (konec koncev, izraz "izklesano telo" izhaja iz tega). No, da ne bi slučajno živeli v iluziji, da so bili tudi v živo takšni. Kje pa. Potomce silnih mislecev, praočetov in njihovih družihc zahodne civlizacije si lahko ogledamo (če ne drugje) vsako leto na počitnicah. In zdaj nagradno vprašanje: Ali je že kdorkoli v živo videl Grka/Grkinjo, s katerega/katere oko zlepa ni hotelo proč, ker je bilo toliko skladnosti na kupu? Naka, videli in srečali smo ogromno zgovornih, prijaznih ljudi, ki pa so imeli lepo špehek okoli trebuha in zadnjice, pa precej nižje rasti in tudi, če niso bili silno nizki, so bile pa noge bolj kratke kot ne. Ali pa je bil nos precej opazen. Ali pa je kaj brade "manjkalo".....Ko pa se je oko že kje ustavilo se je pa izkazalo, da gre za Srbe in Makedonce, ki poleti precej delajo v grškem gostinstvu..... Verjetnost, da so bili pred 2000-2500 ljudje kaj bistveno bolj skladnih potez in teles, je minimalna. Pač pa so si že takrat postavljali ideale, ki jih niso mogli doseči. Skratka, ne splača se posebej sekirati. Ene stvari se ne spreminjajo. Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. okt 2009 14:57

Vendelina jr. je napisal/a:

Drugače je pa vse na to temo povedano v zadnji reklami za D&G parfume, kjer šest modelov, ki so to bili že v osemdesetih in devetdesetih letih kaže, kako se pač da obdržati dober videz, če malo paziš.

In se mi zdi, da je to issue: nima smisla se primerjati z najstnicami in dvajset let mlajšimi dekleti, nima smisla razmišljati o tem, kdaj je kje "več" ženske, fazon je v tem, da izvrstno deluješ v vseh življenjskih obdobjih. Tudi, če ti ni narava dala genetike za 180 cm in metabolizma, ki nikoli ni posebej lačen, prej je sit kot ne. Narava je čisto vsakemu dala glavo in je blazno fino, če jo tudi uporabljamo.Vendelina jr.

 

Bom začela s ta lepim: Se srinjam, da se nikakor nima smisla primerjat z 20 let mlajšimi. Čeprav, hmkm.

 

S temle komentarjem o Gabanini reklami si pa napisala tako, kot da ne bi vedela, da so bili ti tipi vsaj 2 uri na airbrushingu in dodatni 2 na pomerjanju cunj. Potem so pršli na vrsto tisti, ki so handy s photoshopom, da so načarali svoje. Ja, kar takole z domačo kamero in za kuhinjsko mizo tudi tele "lepotice" ne bi izgledale tako dojenčkasto kot na tistem "posnetku".

Ravno zato sem prilimala sliko Twiggy, kako izgleda au naturelle in kako je potem "primerna" za reklamo kreme, takole bi rekla enih 15 do 20 let mlajša kot je.

Če vprašaš dermatologe, kaj bo odpravilo gube, vsi zvenijo kot pokvarjene plošče: Botox in fillerji, če že nočeš pod nož.

Pa da ne bo pomote, treba je imeti dobro zdravnico z malo artističnega flera, da naredi res dobro delo. Pa razumno lastnico obraza, ki pozna mejo.

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. okt 2009 18:22

Draga moja, pa kaj potem, če so fotošopani. Claudia deluje tudi brez fotošopa super in je ni treba blazno radirati in mehčati. Naomi tudi. Eva tudi. Skratka, punce delujejo tudi v kuhinji super in malo fotošopa izboljša vsakogar. In fotošop tudi ni taka misterija in tako hudičevo drag, da si ga ne bi mogel kdorkoli privoščiti. Sama imam nekaj portretov, ki so jih naredili profesionalci, ki so tudi malo fotošopani in ti povem, izvrstne fotke so. Jasno, dobro osnovo se da malo fotošopati. Sicer pa, Sophia Loren je tudi fotošopana in botoksirana pa so what. Ustavlja promet kjerkoli in kadarkoli. Te jeremijade o naravni lepoti in o pravih ženskah versus umetnih lepotaicah so mi pa malo passe. Oziroma kot je rekel karatker od Dolly Parton v Jeklenih magnolijah: there is no such beauty as a natural beauty....v smislu, čisto naravno je obupno dolgočasno. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti