29. sep 2011 20:39
Žene, matere, dekleta
Jaz sem imela v prejšnjem stoletju izkušnjo, ki je vključevala napad, policijo, prepoznavanje storilca, na koncu je tip tudi dobil nekaj kazni in nekaj jo je celo odsedel. Skratka, sem imela bližnje srečanje z nasilnim tipom.
In mi je ta izkušnja povedala, da je treba iti v uk veščin samoobrambe.
Kjer so nam, poleg vrste fint obrambe povedali prvo in temeljno resnico, ki se ne sliši lepo, ampak žalibog, resnična je: žrtev napadalca kliče, napadalec pa išče tiste, ki ga kličejo. Pa tudi vsak, ki je poslušal nekaj kriminologije in psihologije bo povedal o zanimivih testih, pri katerih so različni obsojeni (skratka pravno prepoznani storilci kaznihvih dejanj) ob gledanju posnetkov ljudi vedno znova našli iste tipe žrtev. Pa ne samo to, tudi našli so iste žrtve na posnetkih. Tiste, ki so bili zgrbljeni, sključeni, ki so imeli preplašen pogled, tiste, ki bi se najraje vdrli v zemljo, tiste, ki so begajoče gledali, kdo vse da jih bo napadel....In take vedno tudi napadejo. Slejkoprej.
Če imajo "srečo" jih najde kak idiot na plaži. In če imajo še dodatno srečo, jih ta izkušnja nauči, da naj, za božjo voljo, popravijo sebe. Saj drugega se itak ne da. Ne nabijajte no tipom s plaže ali nekomu, ki vas čudno gleda na troli. Glejte ga nazaj. V oči. Pa v trebuh. Pa v šlic. Pa v oči....pa da vidimo, kdo bo prej nehal. Ampak za to, da narediš tak eye-contact, je potrebno precej delati na sebi. Ne jamrati. Ne misliti na to, da vas nekdo zasleduje, pa kaj da ima ta v mislih, pa kaj se bo zgodilo za naslednjim ovinkom. Namesto tega se nabildajte s samozavestjo. Pa dajte se, no, naučite HODIT. Jaz vas lepo in milo prosim v oblačilnih reportih, da dajte no, hodite kot kraljice. Ker kraljic ne napadajo. Ker si ne upajo.
Sama sem potem naredila hudo preobrazbo v glavi in začela živeti (res je, živeti na polno se začne šele po tridesetem, prej je brez veze). In potem tudi mirno odpikala osvajanje, ki mi ni pasalo s stavkom, da imam časa 20 minut in da dajva to takoj, ker potem nimam časa - in se pri tem neizmerno zabavala.
Skratka, da se. Samo cmerat se je treba nehat, pa gre.
P.S.
Včeraj sva se z darling mamamio krohotali ob predlogu, da bi organizirali izlet v Dalmacijo s poudarkom na iskanju galebov. Nekako sva si zamislili, da bi Dragička pobirala kotizacijo za ta seminar - Dragička je za vsak špas, sedaj se je pa še Nena oglasila, pa naor, tele punce bi ga fino žagale.....ajoj, usta me bolijo od smeha
Vendelina jr.