7. jan 2015 9:49
Moja hči se je lani odločila za korenito spremembo brez diete. Stara je 24 let, visoka 176, težka pred dieto 84 kg. Malo ji je nagajala ščitnica, več ali manj pa neaktivnost, čokolade, nutella, pa tolažba s hrano. Odločila se je, da do poletja izgubi 10 kg, brez diete. Uspelo ji je in sicer je vsak dan hodila v hrib, tekla, obroke je prepolovila, sladkarijam pa večina odrekla.
Na žalost so se ji po tem pojavile velike zdravstvene težave- tumor na ščitnici se je povečal, začetek hernije in aktivnost je padla na nulo. S tem pa tudi motivacija, žalost in spet se tolaži s čokolado, pridobila pa je ene 6 kg nazaj. Zdaj jo čaka fizioterapija, ampak ni kaj, rada je, posebej sladko.In zanjo je primerno, da se veliko giblje, ker ne bo nikdar kaj drugače.
Moja prijateljica je shujšala z dieto ukc 35 kg. Super vse, le čisto vsi zobje so ji popadali ven. ( pri 50) Katastrofa, izstradala se je, dobesedno. Lepa za pogledat, ampak brez zob- vseh.
Tako Nia86, prav da si se odločila za spremembo, vendar so tvoji obroki preskromni.
Moja prijateljica- nutricistka pravi, da je prava mera hujšanja 1 kg na teden, s tem, da se vsak dan pije vitamin c, da je redna telovadba in obroki nekje do 1200 kalorij na dan. Meni je uspelo po porodu shujšati 10 kg, v 4 letih sem pridobila 4 kg nazaj. Imam pa željo, da do poletja tudi to izgubim.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi