14. feb 2015 18:09
Limnol,
bilo je obdobje dveh let (2011-2013), ko sem jedla kuhano hrano (brez mesa). Se vsakič znova zgrozim kaj smo ženske pripravljene naredit za moškega :) Žal je moj takratni dragi jedel 'vse' torej sem morala zanj kuhat običajno hrano, tudi stvari iz pravega mleka, jajc in mesa. Od tu tudi prijava na kulinariko, iskanje in debate o receptih ki niso iz presnega ali vsaj veganskega sveta. Na srečo je to obdobje mimo, vsaka šola nekaj stane. Sem v tistem obdobju pridobila 20 kg! So šle brez posebnih dijet v dobrem letu dol. Seveda bi šlo hitreje, pa sem se bala jojo efekta. Pa tud nikamor se mi ni mudilo.
Kot otrok sem v zimskem času jedla še krompir, riž, fižol ker svežega sadja in zelenjave nisem imela toliko na razpolago.. nisem bila ravno idealen otrok, mami vame nebi spravila koščka pujska za noben denar že ko mi je uvajala gosto hrano
BMI imam spet okoli 20 in ga mislim obdržat. Niso vsi presnojedci (ali vsaj blizu tega) okostnjaki. Med njimi je veliko športnikov - ob tem podatku sem bila tudi sama ZELO skeptična. A mi ni dalo in sem raziskala vso zadevo, opazovala sebe in druge in videla da je sila enostavno.
Malo zašla s teme Hotela sem sam povedat da ni treba sledit nekim drastičnim dietam vsakih pol leta, ko se spet naberejo grehi za pasom. Zdravje je vsak dan dražje, cenimo ga!