Maltežan

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

18. dec 2010 15:28

Tisti kuža, katerega fotko sem jaz napopala, sicer ni nikoli spedenan po zadnji modi, ker ga lastnica striže sama, je pa vedno ščesan in čist in so zaenkrat edini stroški z njim tisti, ki se nanašajo na hrano in cepljenje, no pa en obisk veterinarja se je zgodil v dveh letih. Veselje z njim pa je neizmerno.

Jaz pa bi, če bi in mogoče kdaj tudi bom, imela takega:http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=95

rrr

Miro  

član od: 6.9.2007

sporočila: 40

21. dec 2010 9:24

Stara tema, ki je očitno spet postala aktualna. naj dodam še jaz par svojih razmišlanj oziroma izkušenj. Imamo maltežanko, brez rodovnika, kupili pa smo jo pri "zloglasnem" trgovcu blizu Celja. (No, takrat še ni bil znan.) Stroški, ki jih imamo so cepljenje. Psička je zdrava (čeprav nima rodovnika), živahna (še preveč), pametna (če imaš Poli salamo v roki razume vse, sicer se zna narediti Francoza), pogumna (napada vrabce, zbeži pred pogumnim mačkom),.. vse dobro. O "ljubiteljih psov", ki prisegajo na rodovnik, imajo Maltežane doma (ker kao ne potrebujejo sprehodov v naravi - beri: se jim vozla in maže dlaka), nebi izgubljal besed. Bom koga užalil, to pa ni moj namen. Kar se velikosti tiče lahko rečem, da so tri velikosti. Ne vem, če so tudi uradno ampak moja kolegica ima psičko, ki bi ji tu nekateri rekli mini. Ta je tretjino manjši od naše. Pri nas največ vidim srednjo sorto, na Hrvaškem pa sem večinoma videl velike. No, to niso mrcine ampak so vseeno minimalno tretjino večji od naše. Če je ta pes lepo razčesan in dolgodlak je kar ogromen v primerjavi z našo psico. No, kaj pravijo kinologi z rodovniki o treh velikostih pa ne vem. Miro

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti