4. dec 2012 11:11
666 ne beri našega jamranja, verjetno živiš v mestu, delaš v javni upravi, tvoj otrok ne rabi štipendije...
malaga
4. dec 2012 11:11
666 ne beri našega jamranja, verjetno živiš v mestu, delaš v javni upravi, tvoj otrok ne rabi štipendije...
malaga
4. dec 2012 11:25
malaga je napisal/a: |
666 ne beri našega jamranja, verjetno živiš v mestu, delaš v javni upravi, tvoj otrok ne rabi štipendije... |
malaga, sem študent, ki so mu znižali Zoisovo štipendijo za 80 € in ki granitnih kock ne meče v parlament vsakič, kadar bi rad zastonj LPP.
4. dec 2012 20:23
666 glede na to, da si že 7 let član, si se pa že v rosnih letih začel zanimati za kulinariko, ker, če si študent s Zoisovo štipendijo ... "Itak".
malaga
4. dec 2012 20:24
malaga, pa se nekdo ne bi smel zanimati za kuli nariko pri, recimo, 14? Se ti zdi res nemogoče? Meni se ne zdi.
rimljanka
4. dec 2012 22:44
666 glede na to, da si že 7 let član, si se pa že v rosnih letih začel zanimati za kulinariko, ker, če si študent s Zoisovo štipendijo ... "Itak". |
Boljšega "argumenta" proti moji izjavi nisi našla?
Kuhati sem začel v gimnaziji.
5. dec 2012 8:49
hja, malaga, saj mogoče je pa ravno zato pri'šel do Zoisove štipendije. Ker če maš na izbiro lačen jamrat in čakat, da pride mama iz službe, ali pa tačas raje zavihaš rokave, izvrtaš, kje si lahko poiščeš kako koristno pomoč in potem poskrbiš zase... mejduš, mogoče se pa res nič ne zgodi brez razloga.
Sonja
5. dec 2012 10:17
666 - meni se je samo to zdelo neumno, da mojo hči, ki jo mimogrede, sploh ne poznaš, primerjaš s huliganskimi študenti, ki mečejo granitne kocke na parlament za zastonj vožnjo z LPP-jem. Tudi ona je Zoisova štipendistka, tudi ona je morala trdo delati zanjo, tudi ona je morala kdaj poskrbeti sama zase. Glede na to, da je izgubila očeta pri sedmih letih, da sem morala marsikdaj v nočno delati nadure, da ni bila socialen problem in, da nisva zaprosili za socialno stanovanje v Ljubljani, ampak raje kupili stanovanjček izven Ljubljane; zato sem omenila tistih 80 evrčkov za vožnjo (kateri so ti šli v nos), ki jih je država vzela (sorry, pa je spet slišati kot jamranje - tudi s tem bom končala). 666 s tabo bom pa tudi zaključila in se ti ne bom pustila več provocirati, zaradi mene lahko pišeš kar hočeš, vseeno ti pa v življenju želim vse najboljše.
malaga
5. dec 2012 10:41
666 - meni se je samo to zdelo neumno, da mojo hči, ki jo mimogrede, sploh ne poznaš, primerjaš s huliganskimi študenti, ki mečejo granitne kocke na parlament za zastonj vožnjo z LPP-jem. |
Če je tako izzvenelo, se opravičujem, ker nikoli ni bil moj namen kar koli trditi o tvoji hčeri. Želel sem samo izpostaviti, da se mi zdi ukinitev dodatka za prevoz smiselna, čeprav sem študent oz. štipendist (in ne delam "v javni upravi" ipd., kakor si me hitro odpisala).
Moja izjava o "jamranju" se je le v manjši meri nanašala na ukinitev dodatka. Predvsem mi je "šlo v nos" tole:
Saj veste kako je v naši preljubi domovini, preprodajalec lahko naprej prodaja drogo, tajkuni živijo naprej na veliki nogi, malemu človeku, ki ni boljše poskrbel za svoje stanje, je treba pa vzeti, ker položnice je pa treba plačevati vsak mesec, če ne vzamejo hišo, stanovanje, avto, se vsedejo na plačo... |
Ampak ne bom komentiral, da ne boš spet rekla, da provociram. Vse dobro tudi tebi!
Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 05.dec 2012 10:44
5. dec 2012 18:07
sam sem bil nadpovprečen učenec, vedno pošiljan na neka preverjanja pa teste pa bog si ga vedi kaj še vse, zoisovo štipedijo so pa imeli tisti, katerih starši do bili v svetu staršev al pa zdravniki, odvetniki etc..Sošolka poleg mene je imela na gimnaziji 2jke, 3jke, je imela zoisovo, druga celo popravca, pa je obdržala štipendijo...pri tem da nihče ni bil gmotno ogrožen.
jaz je ne bi dal nobenemu, a sedaj pa če znaš (si naučen) ali pa nadpovprečno talentiran boš pa še financiran? Eni bi še zato, ker lepe krtince nakakate meli denar. Zato pa gre vse k hudiču. Nagrada za znanje in trud je užitek ob koncu dneva ko ti uspe postlat še za jutri, pa ko nimaš za 3 mesece nazaj položnic. Ne pa da mulce s štipendijam, ki presegajo skorajda penzije (ljudi ki so delal 40 let) razvajamo, da še večji kreteni postanejo kot jih že tako sodobna družba in mediji "otesajo". Pol pa debelo gledajo ko ni šihta pa ni denarja, al pa ko se kej zalomi..ko si enkrat ven iz faksa je konec privilegov, pol sta še ati pa mami če jih imaš to je pa to.
jaz bi ukinil take štipendije pa uvedel plačljive fakultete. Kdor bo imel cilj, bo tudi to skup spravil, ne pa sedaj, pavziranje, pa mal prehodi med faksi, pol je treba clo kak izpit plačat...aja pa še štipendijo, da se gre lahk mal požurat pa na izlete in dopust. socializem je mimo, samo ne gre to enim v glavo.
kr3mn1
5. dec 2012 18:18
In je kaj vzeti: stanovanje, hišo, avto. Le odkod je vse to priletelo malemu človeku, materi samohranilki , ki poleg vsega še omogoča študij svojim otrokom?
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Miklavževi parkeljni
Gravče Tavče ali Prebranac