Pozdravljeni!
Zanima me, ali je med vami morda kakšen Zoisov štipendiranec, ki bi mi povedal, kako je potekal celoten postopek od kandidiranja pa do pridobitve? Kaj šteje za pridobitev, kakšni so pogoji?
Dobrodošla so tudi mnjenja tistih, ki so kandidirali, pa je niso dobili? Je podeljevanje pravično, ali lahko računam na Zoisovo štipendijo zgolj na podlagi truda in nadarjenosti ali pa štejejo zgolj "veze", kot sem slišala govoriti nekatere ljudi? Ker če je tako je bolje, da sploh ne kandidiram, saj nimam nikakršnih vez!
Letošnje šolsko leto končujem 9. razred in me res zanima, saj si na naši šoli učitelji in drugi (socialni delavci, pedagodi) niso enotni in vsak govori po svoje, za to res nevem, kaj je sploh potrebno za pridobitev.
Če kdo ve, lahko prosim posreduje tudi kakšne linke s pravilniki oz. z najnovejšim razpisom za podelitev Zoisovih štipendij (ali kako se že reče).
Kar najlepše se vam zahvaljujem za pomoč, saj res nevem kam naj se obrnem; administratorje in moderatorje pa prosim, da zamižijo na eno oko in teme ne zbrišejo, ker ni kulinarična. Prosim.
RES HVALA!
pomarančika