13. sep 2012 22:59
(Ups, pozabila omeniti, da sem lani oddala vlogo oktobra, ker sem že študentka :) )
Jo pa tudi moja sestrica gimnazijka čaka, upam, da bo kmalu! :)
13. sep 2012 22:59
(Ups, pozabila omeniti, da sem lani oddala vlogo oktobra, ker sem že študentka :) )
Jo pa tudi moja sestrica gimnazijka čaka, upam, da bo kmalu! :)
3. dec 2012 11:11
Ali je že kdo dobil odločbo za letos ?
tatjana66
3. dec 2012 11:23
Baje so dobili samo dijaki prvih letnikov, ostali dijaki naj bi dobili do sredine decembra, študentje pa očitno v januarju ali februarju
rrr
3. dec 2012 11:49
Hvala za pojasnilo, potem bomo pa še kar dolgo čakali (pa saj študentje ne rabijo denarja).
tatjana66
3. dec 2012 12:48
Hčera je študentka in je dobila odločbo prejšnji teden (29.11.2012). Letošnja odločba je nižja od lanske za cca 80 €, ker ni več upoštevana kilometrina. Upoštevali so nove proge mestnega prometa, do katerega pa lahko pride samo s primestnim avtobusom, ki vozi samo nekajkrat na dan. Ker ima predavanja in vaje (ki so obvezne) skoraj vsak dan ob različnih urah, izgubi preveč časa, za presedanje z avtobusa na avtobus, tako da se vozi z mojim avtom, kateremu pa bencina ne morem plačati z Urbano. Tega pač ne upoštevajo. Pa saj se ne pritožujem, vsaj nekaj nagrade dobi za svojo pridnost; nekateri so še v hujšem položaju.
malaga
3. dec 2012 13:47
Hči, ki je prvi letnik fakultete, je dobila odločbo 24. novembra, sin , ki je pa prvi letnik druge stopnje fakultete pa še ne.
Ne, ne, študentje pa res ne potrebujejo denarja. Ja, pa nižja je.
Lp Marta
3. dec 2012 17:59
Očitno študentje tudi ne smejo slepo verjeti pogojem, navedenim v javnem pozivu. Spremembe se namreč lahko zgodijo mesec kasneje (ob izidu kakšnega novega zakona), objavljene pa so na spletni strani sklada kot novice.
Sicer pa, če je študent priden, ima konec junija že vse izpite pod streho, delati mu menda tudi ni treba, ker prejema štipendijo, torej ima čas med počitnicami budno spremljati tudi spremembe zakonodaje, uradne liste in spletne novice... V nasprotnem primeru pa je ob prejemu odločbe deležen zavrnitve.
Vedno je na voljo več možnosti; v tej situaciji je najbrž najbolj primerna pritožba, druga morda , lahko pa kakšno poišče tudi v dnevnem časopisju... med novicami zna bit v teh časih marsikaj
LP, V.
4. dec 2012 9:21
Saj veste kako je v naši preljubi domovini, preprodajalec lahko naprej prodaja drogo, tajkuni živijo naprej na veliki nogi, malemu človeku, ki ni boljše poskrbel za svoje stanje, je treba pa vzeti, ker položnice je pa treba plačevati vsak mesec, če ne vzamejo hišo, stanovanje, avto, se vsedejo na plačo...
malaga
4. dec 2012 9:37
Jamranje - slovenski nacionalni šport.
Dodatki za prevoz so bili nesorazmerni.
4. dec 2012 9:40
Moj sin je študent in sem morala lanskega decembra oddat vlogo za otroški dodatek že po novem, ker so mi njega vzeli stran. Odločila sem se tudi, da za njega prav tako vložim za nov izračun štipendije po novem zakonu. Jaz sem dobila odločbo konec junija letos (seveda sem morala razliko vrniti, čeprav sem vedela, da bo za ostala dva otroka posledično nižje). Sin je dobil odločbo konec julija (torej po sedmih mesecih od vloge). Ni še bilo tako hudo, ker je do takrat pač prejemal nižjo štipendijo še po starem. Letos je oddal v začetku septembra, pa do danes še nič, čeprav imajo za njega že vse izračune po novem, spremenijo samo datum. Jih pokličem in dobim odgovor, "če ne bo letos, bo pa drugo leto. Počakajte, smo preobremenjeni". Ko pa sem pred kakšnim mesecem in pol morala še nekaj oddat, naletim v sprejemni pisarni na kup uslužbenk, ob prijetnem klepetu, seveda ob kavi. Zunaj pa pred enimi vrati vrsta ljudi, ki čakajo, da se ta gospoda pogovori, kaj bodo kuhali, kam gredo na izlete... Počasi se mi vse skupaj že pošteno "gabi".
LP
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Masleni brizgani piškoti
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )