Ema 2009

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

2. feb 2009 15:03

ma, dons ko sem še enkrat poslušala, se mi je že več skladb zdelo ok, sprejemljivih. mislim da le ni bil tak poraz. poraz je pa tole: http://www.youtube.com/watch?v=8xVlTrhibrs od 0:41 dalje.. bannanna_v_slo ;)

sa_ sha  

član od: 10.12.2008

sporočila: 113

2. feb 2009 15:11

no in taki neizobraženi in primitivni ljudje naj bi nas zastopal?! adijo pamet :S in te lepe besede skupine Langa so lepa zahvala vsem tistim,ki so zapravlal in glasoval za njih.. tolk o tem ;) sa_ sha

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

2. feb 2009 15:45

Ojoj, ampak tale Gotarjeva se more pa povsod prslint :) Cvetka novinarke: "se že sprijaznjujemo s tem" To je katastrofa, ko novinarka ne zna slovensko! Gigi_84 Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 02. feb 2009 15:46:47

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

2. feb 2009 15:53

Vendelina jr. je napisal/a:
Aja, pa pozabila sem omeniti, da so Švicarji leta 1988 najeli eno mlado in nepoznano punco iz Kanade, ki je v quebeški francoškini (to je še slabši akcent kot švicarska francoščina) prepevala Ne parterz pas sans moi in zmagala. Punci je ime Celine Dion. Vendelina jr.

In kdo pravi, da je quebeška francoščina slabša od švicarske ali katerekoli druge? Hedonistu pač ni všeč, da Slovenijo zastopa hrvaška pevka, in ste se vsi spravili nanj, hkrati pa niste nič boljši od njega, samo druge narode ali skupine ali akcente prezirate...

tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2009 16:07

Tulka, 1. Med nečem, kar je šovinizem in med nečem, kar je favoriziranje svojih estetskih preferenc ("meni je všeč tale, meni pa onile, meni pa ne tale ne onile ampak tistile") je ena zelo zelo zelo široka črta ločnica. 2. Quebeški akcent je pač odstop od standarda knjižne francoščine (in globoko upam, da ti kot anglistka znaš najti paralele za to v angleščini) - sicer se res v petju ne sliši toliko kot v govoru. Okej, lahko diskutiramo o tem, ali je to odstop od knjižnega standarda boljši ali drugačen. Lahko se tudi sprašujemo o tem, če je quebeška francoščina v odnosu do švicarske francoščine enako "čefurska" (in upam, da se razume simoblizem tega izraza v žlahtno Magnifico&Vojnović maniri) kot je švicarska francoščina do knjižne francoščine - samo ne vem, v čem bi bil fazon. Celine Dion je že zdavnaj zmagala (21 years ago). Ker point citiranega posta je bil ravno v tem, da so Švicarji z izborom - vsaj na tej točki - presegli svoj "švicarski strah pred čefurji", medtem ko bi slovenčki in slovenceljni še kar iskali svoje nove čefurje. Hope you are grasping the difference. Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

2. feb 2009 16:54

Hoj Vendy,

za iskanje vzporednic ni potrebno biti anglist, knjižno slovenščino imamo tudi sami - čeprav vidim, da so marsikateremu uporabniku foruma ljubši drugi jeziki. Ker si zgrešila moje sporočilo, bom bolj jasna: če nekoga kritiziraš, moraš biti tudi sam dosleden, da ne zagrešiš v kritiki prav tega, kar očitaš njemu. Pa ni letelo samo nate, uporabila sem množino. Je pa lepo, da si mi odgovorila.

Malo nazaj recimo vsi povprek kritiziramo (z mano vred!) prireditev, potem pa kar naenkrat pride do izjav: 'zdaj pa nehajte, samo kritizirati znate, samo slabo vidite...' - prav od tistih, ki so par strani nazaj udrihali čez izvajalce in pesmi.

Vidiš, ko jaz kaj tebe povprašam, ti hitro kdo stopi v bran... jaz sem pač stopila v bran hedonistu, ker v njegovem prispevku nisem našla nič takega, da bi mu morali očitati to, kar se mu očita...

Vsak ima pravico do svojega mnenja, ne?

tulka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

2. feb 2009 16:59

Naj živijo kavbojci in indijanci , pa štajerci in krajnci...

Ognjič

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

2. feb 2009 17:03

Ognjič je napisal/a:

Naj živijo kavbojci in indijanci , pa štajerci in krajnci...

Ognjič
Ognjič, ne pozabit na Primorce! mamaF - Mojca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. feb 2009 17:11

Ma, naj živijo vsa štiri kraljestva!!!!!! (čeprav je to že en malček zastarela delitev)

LP

cervus

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

2. feb 2009 18:47

Ognjič je napisal/a:
Ognjič [vrtnica]
Kaj piješ??? Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti