Ema 2009

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

2. feb 2009 10:38

Meni je zmagovalni komad brezvezen. Dolgočasen, pevka pa se za moj okus preveč dere. Jaz bi dala zmago Omarju, to je verjetno tud edini komad, ki se bo vrtel na radijskih postajah.

No pa od Čukov se bo verjetno na radiu Veseljak, od Aynee in Giannija pa na na radiu Ognjišče

A ni Maja Martina Merljak dobila lani Vesne za najboljšo igralko? Zakaj se mi potem njena igra včeraj ni zdela prepričljiva? Mi je pa Poles toliko bolj simpatičen.

Bolj ubogo je bilo vse skupaj, ampak saj smo navajeni, je vsako leto isto. Sem mislila da bodo letos povabljeni avtorji res špica in bojo komadi dobri, pa žal ni bilo tako. Mogoče bo pa drugo leto bolje, pustimo se presenetit.

saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. feb 2009 11:26

hedonist je napisal/a:
Prekleto žalostno, da mora našo, slovensko pesem peti Hrvatica iz Opatije. Kje je zdaj naš nacionalni ponos ? Ali je ćudno da se nam Hrvati režijo na vsakem koraku. hedonist
Hedonist, tole je pa tako poceni šovinistično, da boli. Pa še trije klicaji na koncu ("jaz se pa malo repenčim" gard) Mešati politične odnose in mejne črte z enimi mladimi ljudmi, ki imajo radi glasbo in so pač z Reke ali Opatije, pa daj no....tole je zavržno. In če se kje, potem se ravno v glasbi (od tingl-tangla preko popa do klasične koncertne glasbe) ljudje različnih narodov srečujejo. Pa ne samo v glasbi, v večini tega, kar bi imenovali kulturna produkcija (ne glede na žanr) se srečujejo ljudje iz različnih narodov in hvala bogu, da je tako. Ker, gledano zgodovinsko, ves napredek je posledica sodelovanja ljudi različnih etnij med sabo (bodisi individualno ali skupinsko), vse katastrofe tega sveta so se zgodile, kadar se je ena etnično čista skupina postavila nasproti drugi, prav tako etničo očiščeni. Glede konkretnih imen:Portugalci niso imeli nobenih problemov lani najeti tega istega Babiča, da jim je napisal pesem, da so vsaj videli eurosong finale (ker Portugalci imajo še slabši score kot Slovenci na tem festivalu lahkih not). Pa Švicarji so najeli bejbe iz Estonije.....pa nekoč je Tereza Kesovija prepevala za Monako......in ravno v tem je presežek tega hecnega tekmovanja: da resda tekmujejo predstavnice iz različnih dežel, ampak da ima vsaka država točno toliko garda, da ne diskriminira in se odloči, da jo predstavlja tisti, ki je v danem trenutku izpadel najboljši, ne pa tisti, ki ima ustrezni potni list. Pa tudi malo bi veljalo pogledati dvoličnost: joj, hrvaška pevka poje v slovenskem komadu, to je kao dizaster - kaj pa recimo dejstvo, da so gospodje Avseniki blazno veliko prodali plošč v Avstriji in Nemčiji - kako naj bi pa to potem Avstrijci in Nemci ovrednotili? Hedonist, če bi sledili tvojemu načinu razmišljanja, potem bi to interpretirali kot dizaster. Pa so bili očitno bolj razumni in so raje kupovali tiste plošče. Kar nekaj milijonov. Skratka, meni je tale festival v osnovi hec in ga tako tudi razumem. Udeležba Quartissima ne bo v nobenem primeru niti izboljšala niti zmanjšala mojega slovenstva. Niti mojega slovanstva. Oboje se je v osnovi oblikovalo že mnogo prej in je kar solidno. Kdor pa ima težave tako s svojim slovenstvom - in to takšne, da nima mnenja, ker ga ne zna ubesediti, ali pa ga slabo ubesedi, takemu je pa vsak izgovor dober. Magari mlada pevka, ki ima samo to "napako" da je iz Opatije. Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

2. feb 2009 11:29

emm... zakaj že mora biti vodenje teh prireditev kao humorno? čeprav mi je poles ok, včerej nč od tega ni blo ok. ne vem zakaj ne morejo tega voditi pravi voditelji, napovedat glasbenikov, razglasit zmagovalca in je to to? bannanna_v_slo ;)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

2. feb 2009 11:35

bannanna je napisal/a:
emm... zakaj že mora biti vodenje teh prireditev kao humorno? čeprav mi je poles ok, včerej nč od tega ni blo ok. ne vem zakaj ne morejo tega voditi pravi voditelji, napovedat glasbenikov, razglasit zmagovalca in je to to? bannanna_v_slo ;)

Se strinjam. Ker na silo duhovičit, kot je bilo včeraj ...

Hedonistu sem pa hotela napisat, kako neki so se počutili v Monaku, ko je zanje pela Kesovija, a me je Vendelina prehitela.

In ali je Tina Turner tudi slepa in gluha, ker ji v spremljevalni skupini na odru pleše in poje Hrvatica, z Reke? Menda  Američani Tini na veliko očitajo, da imajo svojih bejb dovolj....

Pa ne da bodo izvajalci na Emi zdaj še rodovnik morali predložit ...

Mamamia

mamamia

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

2. feb 2009 11:35

tulka je napisal/a:

Midva z možem sva se noro nasmejala 'violinistki', ki je držala violino za vrat, ne da bi premikala prste... čeprav je bilo pravzaprav za zjokat.

tulka

Ja, tulka, to je bilo pa res nezaslišano! Nič ne rečem, če si to privoščijo v kakšnem poceni filmu - ampak na glasbenem tekmovanju pa ...  

Blanchy

Vendelina jr.  

2. feb 2009 11:37

Aja, pa pozabila sem omeniti, da so Švicarji leta 1988 najeli eno mlado in nepoznano punco iz Kanade, ki je v quebeški francoškini (to je še slabši akcent kot švicarska francoščina) prepevala Ne parterz pas sans moi in zmagala. Punci je ime Celine Dion. Vendelina jr.

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

2. feb 2009 11:38

Jaz sem že nekaj let prepričanja, da gremo pri Emi iz slabeg na slabše. In to vsako leto. S tem ne mislim zmagovalcev ali koga konkretnega, pač pa na kompleten izbor pesmi (ob katerih kar težko verjameš, da so že šle skozi vsaj eno sito oz. neko selekcijo). Če je vokal dober, je pesem totalno brezvezna, ki ti ne ostane v spominu, pa naj se še tako zelo trudiš. Če je pa pesem ok, je pa izvedba slaba. Mislim, da na letošnji Emi spet ni bilo pesmi, ki bi jo lahko označili za bodoči hit leta (se spomnite, kako so otroci v vrtcih še dooooooooolgo po tem prepevali 'lahko ti podariiim samo ljubezen' - pa to je samo ena izmed mnogih). Meni ni prav nobena ostala v ušesu. Edina kolikor toliko spevna mi je bila Nuškina, ampak očitno je to moje malenkostno mnenje. Sicer moram rečt, da so mi zmagovalci fajn, nekaj kolikortoliko 'svežega', izvedba in scena mi je bila všeč. To, da je pevka Hrvatica je zame totalno nepomembno, saj se glasba in politika ne bi smeli mešati. Omar je bil dober, le pesem mi ni ostala. Alya in Rudi tudi, pa Slavko in Nexys. Brigita mi je delovala kot neka wanna-be kopija Saške L., Eva ima potencialen vokal (zelo mi je všeč) ampak je padla v zgoraj opisano grupo z neodmevno pesmijo, Langa in Manca, pa Karmen... ne vem, kaj naj rečem. Ali res naša mala deželica na sončni strani Alp ne premore česa kvalitetnejšega??? Ali so res minili časi Ota Pestnerja in Belih vran? Mogoče ima mamaF prav in bi nas morala zastopati ga. Helena. Čeprav mislim, da jo ne bi nihče pregovoril v tako tekmovanje v farsi. Zelo sta mi bili všeč Rebeka-Natalija v kombinaciji, čeprav zadnja ni ravno meni najljubša...

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

2. feb 2009 11:44

Vendelina jr. je napisal/a:
Aja, pa pozabila sem omeniti, da so Švicarji leta 1988 najeli eno mlado in nepoznano punco iz Kanade, ki je v quebeški francoškini (to je še slabši akcent kot švicarska francoščina) prepevala Ne parterz pas sans moi in zmagala. Punci je ime Celine Dion. Vendelina jr.
Točno to sem hotela napisat... pa je že napisano. Glasba ne pozna meja. Veliko držav je bilo zastopanih iz drugih narodov in zmagalo. Mislim, da je to zadosten dokaz.

sa_ sha  

član od: 10.12.2008

sporočila: 113

2. feb 2009 12:01

Ja..bravo Quartissimo, da ne bom tak k večina tu gor sam grajala... Sm bla res vesela, da so zmagal fantje,kr so mel dejansko še najbolj kvalitetno izvedbo... Všeč pa sta mi bili Rebeka in Natalija.. Skratka..zadovoljna ;) sa_ sha

Vendelina jr.  

2. feb 2009 12:15

Mi nekaj ni dalo miru in evo-ti-ga-na: Link z MMC naše nacionalke in lepo poglejte izjavo Alenke Gotar, kjer je povedala, da je bila pesem najprej ponujena njej, vendar je založnik (!) ni akceptiral, potem so jo pa predelali in našli drugo pevko. Joj, slovenceljski brambovci se najbrž žrejo od hudega... http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rne Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti