Ema 2009

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

29. jan 2009 11:37

Tu se pa vidi slovenska glasbena ustvarjalnsot. Res je , zadeva je slaba kot že dolgo ne. Še tisti pevci-ke, ki so včasih veljali za malo boljše izgubljajo na kvaliteti. Bil sem šokiran, ko je Alenka Godec izdala kompleten album z samimi remejki. OK , razumem da je med 12-timi ali 15-timi eden morda dva, toda da gre in naredi kompletno ploščo z priredbami je pa malo hudo. Bi bilo bolje, če tudi tega ne bi naredila, saj nekaterih priredb se ne da poslušati, tako so spačene . Če pevec ni več sposoben lastnih, novih pesmi je bolje da se umakne. Alenko sem vedno zelo cenil in spoštoval njeno delo,zdaj pač več ne. LP hedonist

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

29. jan 2009 12:06

Hedonist, saj ni finta v tem, da čim bolj "sname" izvajalca pri priredbah, ampak da nekaj naredi čist v svojem stilu. Tatjana

Alcika  

član od: 14.9.2008

sporočila: 192

29. jan 2009 13:43

Da napišem se sama eno al pa kr tri vrstice, o letošnji Emi. Preposlušala te pesmi, morm rečt, da me je en mal presenetla skladba skupine Quartissimo. Mogoče bi lahko tud kej Nuška nardila, pesem je ima eurovizijsko noto, tekst je pa tko no...Drgač pa Omar...MHM, še vedn, kot Robbie :), tudi Alya in Langa & Manca niso slabi.... Bomo videli, kako bo, lahko da bo na koncu razočaranje. Pustimo se presenetiti :). Alcika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2009 13:46

Pri Omarju se nekako začuti, da verjame v pesem, kar je logično, saj jo sam napisal. Langa in Manca - mi je okej. Langa imajo glasbo v vseh celicah, Manca ima pa seksapil in čisto korekten vokal in to bi znalo narediti televizično všečno. Alya in Rudi - Cenim Aljino voljo, nekako se ne opazi, da njen vokal ravno ni nekaj, pri čemer bi človek obstal odprtih ust, Rudi je dober vokal....ampak nekako se mi ves čas zdi, kot da v bistvu oponašata Jana in Evo v iz-pekla-do-raja ali kako je že tisto šlo sta-noče-baljamo-sulja-plaja .... Nekje tile trije so najboljši. Ostalo pa: Cenim stajling od Karmen Stavec. Very good. Za to, da si nisem pokvarila okusa, sem dala ton na off. Drugače pa res cenim stajling in če ima katera kdaj težave, kako se obleči za srednje pomembno zadevo - takole kot Karmen (ob predpostavki, da geštel to zdrži). Nuška Drašćek - dober vokal, punca je tudi občutno shujšala, čedna in pametna in delovna punca in ko se bo vse zložilo, bo najbrž našla še svoj glasbeni izraz - ker zaenkrat ga še nima in deluje neprepričljivo pri pesmih, ki jih tehnično pravilno odpoje - nekako ne vidim emocije. Brigita Šuler - joj, za božjo voljo, naj gre h kakšnemu drugemu frizerju, ker jo tisti lasje naredijo kot natakarico iz špelunke v eni zabiti, ki toči špricerje lokalnim pijančkom in sanjari o dnevu, ko jo bo kak šofer, ki se bo zgubil v tisti zabtiti, odepljal v beli svet....do takrat pa bo sirotica malo prepevala med pomivanjem kozarcev.....hočem reči, to mi je prva asociacija, ko vidim Britigo Šuler. Pa zna peti. Ampak tudi ona bo še rabila nekaj časa, da se bo našla in prišla v prvo ligo. Če je Derendi uspelo preskočiti iz jodlanja na veselicah v polno dvorano CD, lahko tudi Brigiti. Mitja ima izvrsten vokal, ampak ima to nesrečo, da ni televizičen. Pri Čukih imam enako reakcijo kot spagon. Ostalega pa zaenkrat nisem zmogla pogledati........ Glede Alenke Godec sem se lani ob podobni priliki razpisala in ključne besede so bile "dober vokal, daj obišči ortodonta". Ostajam na tem. S tem, da me je bilo pred meseci pošteno sram zanjo - namreč v NLP -ju ni znala odgvoriti, ali je Puccini pisal opere ali operete in tudi ni znala povedati, kako je naslov Puccinijeve opere, ki opisuje bohemsko življenej in ljubezni bohemov ...... In mi je tisto vzelo sapo: nekdo, ki je iz LJ in ki je doštudiral nekaj na filofaksu, bi moral, če ne drugega, zaradi lastnega intelektualno-humanističnega garda to znati povedati (ali pa naj še enrkat dela diplomski izpit).....skratka, Alenčica je takrat izpadla bolj blond, kot bi človek pričakoval in jaz je ravno blazno ne pogrešam. Sem pa ravno videla ta teden neke plakate za njen koncert v marcu....okej, brez mene. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 29. jan 2009 13:57:08

sa_ sha  

član od: 10.12.2008

sporočila: 113

29. jan 2009 14:24

Ojoj.. men so pa Langa in Manca Špik čist mim.. Ne sede mi romska glasba in ta pesem mi precej vleče na ta stil.. In to naj bi nas zastopal kot državo?! Groza.. sa_ sha

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

29. jan 2009 14:43

Tamle vas dost piše da pesem ni evrovizijska ipd blablabla. pa kaj pol.. men se zdi bolj pomembno da se predstavimo z neko normalno skladbo, ne s kako odurno pesmijo in izvajalci, ki se zadnje čase tako zelo radi pojavljajo na evrosongu. tko al tko ne bomo zmagali, pa men se niti ne zdi point. važno je da se pošlje lepa in kvalitetna skladba, tudi če ne gre takoj v uho. btw, men taprvo začnejo presedat pesmi ki gredo takoj v uho (beri: pesem je ista kot 1000 ostalih) bannanna_v_slo ;)

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

29. jan 2009 14:57

Najbolj všeč mi je bila Omarjeva izvedba. Se pa čudim, da se je sploh pojavil na Emi. Ko je bil prvič, ko naj bi ga v to porinili, se je obnašal (in tudi povedal) kot, da ga zadeva prav nič ne zanima in da take prireditve niso njegov stil. Zdaj pa pride sam od sebe? Mogoče ga spet vleče v rusko govoreče kraje:) Me pa nekaj zanima: a si moram jaz še bolj ušesa zdrgnit ali je morda še kdo, ki ne razume, kaj pravzaprav poje Alja? Madona, nobene njene pesmi ne razumem, če bi kdo rekel, da poje v madžarščini, bi verjela. Če bo letos Langi uspelo, bi znali v Rusiji kaj naredit. Ta melos je zadnja leta očitno popularen.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

29. jan 2009 15:16

petkica je napisal/a:
Če bo letos Langi uspelo, bi znali v Rusiji kaj naredit. Ta melos je zadnja leta očitno popularen.
Na soboški tržnici je že zdaj žurka. Kaj šele bo če zmagajo K

femica  

član od: 27.8.2008

sporočila: 329

29. jan 2009 15:20

Pa letos bo na Emi kot gost na finalnem večeru nastopil Dima Bilan, ki je lani zmagal na Evrosongu s pesmijo Believe, ki mi je bila še kar všeč. femica

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

29. jan 2009 15:38

Wauu, obvladate! Jaz pa do danes sploh nisem vedela, da so skladbe že predstavljene Kdaj pa bo prenos Eme? Da slučajno česa ne zamudim mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti