Ema 2009

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jan 2009 13:03

mamaF, v zadnjih dneh si blazno napredovala na eurosongovskem terenu..., komplimenti.. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

31. jan 2009 13:28

Ja, tud kruh sem sem pravkar spekla, do kleti pa tudi ni daleč In ker sem vsaj polovico tistih spotov preverila, če dela glas, lahko podam prve ocene, tokrat stajlinga (o glasovih prihodnjič). Lepo se drži Karmen, tisti hlačni kostim je zelo šik, Petra Slapar ima en tak lep hollywoodsko-Grace Kelly-MM imidž (mi je všeč), pa Nuška je s svojo črno oblekico tudi šik. O ostalih pa nimam kaj povedat, bomo videli, kaj bo zvečer. Aja, totalno mimo mi je pa oblekca od Brigite (skladno z naslovom pesmi), poceni. Pa kaj dela Gianni, mi tudi ni jasno. Ja, če bi imel za sabo en konkreten gospelovski zbor, bi bilo tudi kaj "glorie", tako pa.... Bolje, da neham, ker bom ratala še mamaF - Mojca

Vendelina jr.  

31. jan 2009 13:39

mamaF, ne moreš postati tisto, kar si že..... Enivej, gremo zdaj še na desert...je ravno taka ura dneva Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

31. jan 2009 15:03

u prav hudo je zrihtana bla tle karmen stavec. bannanna_v_slo ;)

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

31. jan 2009 15:31

Vendelina jr. je napisal/a:

Glede Alenke Godec sem se lani ob podobni priliki razpisala in ključne besede so bile "dober vokal, daj obišči ortodonta". Ostajam na tem. S tem, da me je bilo pred meseci pošteno sram zanjo - namreč v NLP -ju ni znala odgvoriti, ali je Puccini pisal opere ali operete in tudi ni znala povedati, kako je naslov Puccinijeve opere, ki opisuje bohemsko življenej in ljubezni bohemov ...... In mi je tisto vzelo sapo: nekdo, ki je iz LJ in ki je doštudiral nekaj na filofaksu, bi moral, če ne drugega, zaradi lastnega intelektualno-humanističnega garda to znati povedati (ali pa naj še enrkat dela diplomski izpit).....skratka, Alenčica je takrat izpadla bolj blond, kot bi človek pričakoval in jaz je ravno blazno ne pogrešam.

Ejga, Vendy, ti imaš pa zelo zgrešene predstave o tem, kaj učijo na filofaksu, da o ljubljančanih sploh ne govorim...

tulka

Vendelina jr.  

31. jan 2009 15:44

tulka, saj sem že zmanjšala svoja pričakovnja o tem, kaj naj bi na humanistiki naučili študente...... Glede prebivalcev našega mesta - hudiča tam mimo opere je precej frekventno tako za pot iz Šiške v Center, pa mladina tam okoli šeta (oziroma je šetala, zdaj je gradbišče), pa posedalo se je na klopcah v Valvasorjevem parku, hočem reči, a je tako blazno težko mimogrede še pogledati v vitrino opere in pogledati, kaj je tam na sporedu? Jaz razumem, da je marsikdo iz ostalih krajev po Sloveniji morda šele v odrasli dobi imel prvi fizični stik s teatrom in opero, ampak prebivalci našega lepega mesta imamo pa to na svojem dvorišču in zato je dvakrat bolj unforgivable, če inofrmacije, ki so lahko dosegljive, ne uporabljajo. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 31. jan 2009 15:57:11

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

31. jan 2009 16:16

Vendelina jr. je napisal/a:
Jaz razumem, da je marsikdo iz ostalih krajev po Sloveniji morda šele v odrasli dobi imel prvi fizični stik s teatrom in opero, ampak prebivalci našega lepega mesta imamo pa to na svojem dvorišču in zato je dvakrat bolj unforgivable, če inofrmacije, ki so lahko dosegljive, ne uporabljajo. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 31. jan 2009 15:57:11
Pa še pred fizičnim stikom imamo vsi teoretičnega, v osnovni šoli, pri pouku glasbene vzgoje. Poleg tega je tema "Puccini-opera ali opereta" stvar splošne razgledanosti, pa pika. Tega se sicer od prodajalke pri sosedu, ki se samoiniciativno ne prijavi na javno TV oddajo oz. kviz, ne zahteva, od glasbenikov, ki pa se tudi tako izpostavljajo, je pa to za pričakovat. Še kraška gospodinja se zna toliko zorganizirat,da se na debate pripravi s seznanjanjem z letošnjimi Emovci. In to v malo več kot 24 urah mamaF - Mojca

Vendelina jr.  

31. jan 2009 16:53

mamaF, ti si moja krvna grupa! Ma jasno, antiintelektualizem ne bo nikoli kul, ne glede na to, kako glasen je. Joj, moram narediti eno recenzijo, pa se tekst, ki ga recenziram, tako slabo bere, da me kar sem vleče. Kot stvari stojijo, bom verjetno sobotno emo predelala skupaj s pisanjem teksta.... Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti