14. jan 2010 19:19
Oj, mirelca, jaz sicer ne delam v šoli, pridem pa po 16.uri domov in ti verjamem, da je kriza: lakota, ko so drugi že napolnili želodce. No, verjamem pa , da nimava najslabši delovnik. Jaz zajtrkujem pred odhodom v službo, nekje ob 7.30. Mi je bilo v začetku odločno prezgodaj, zdaj pa je čisto v redu. Pojem pz - polnozrnati kruh, tisti kupljeni v paketku, monti pravi pumpernickel, jaz jim pravim podplati. POjem pa vedno samo 1 kos, namažem pa z marmelado sf - s fruktozo, ker sem takšno skuhala jeseni (ampak gre ravno te dni h koncu - žal).
Za malico pa pregrešni capuccino in potem še 2 x med službo sadje. Sadje ločujem, npr. posebej kivi, posebej pomaranče, posebej jabolko. Če je res kriza, potem sledi še ena kava (tavelika) zadnjo uro pred iztekom službe. To me potem drži, da nisem preveč tečna, ko pripravljam kosilo. V začetku je bila kriza, sem bila ves čas lačna, sedaj je bolje, mi gre tudi brez druge kave. Če sem pa imela kaj za grizljati v službi, sem vse pojedla. Torej moje pravilo: v predalih in omari samo papirji, nič hrane.
Kosilo sledi takoj po službi, ko pa bo daljši dan, bom prakticirala najprej odhod na bližnji hrib in šele nato kosilo. Trenutno pa najprej kosilo in nato 1-urna hitra hoja po mestu. Za večerjo trenutno kompot. Najpametneje se mi zdi, da imam doma vedno nekaj, kar se ujema z monti prehranjevanjem in imam zelo rada. To se mi potem zdi kot nekakšen posladek. Trenutno tale kompot kombiniram s suhimi slivami, suhimi rozinami in odličnim čajem, ki ima okus po kuhanem vinu. Za povrhu pa še stisnjena limona. Če kljub temu misliš, da ne boš zdržala v službi dopoldan, si nabavi grelnik vode. V njem si lahko skuhaš tudi kakšen kompot, kakšno zelenjavo in seveda čaj ali kavo. Lakota nikakor ni po montiju, torej pridejo v poštev tudi še vse druge zadeve, ki jih predlaga v knjigi. IZ svojih izkušenj pa vem, da sem vedno vse pojedla, kar sem si prinesla v službo pa čeprav je bilo mišljeno za dva dni. Tako jaz. Drugi pa drugače, vsak je sam v svoji koži. Organizem pa se počasi privaja, ne gre hitro. in ko skrenem stran od montija, takoj začutim, da ni v redu. Upam, da nisem preveč dolgovezila.
Z: čaj, pz kruh z marmelado sf
M. kava, sadje
K: kislo zelje in fižol
V: kompot, pest mandeljnov (vem, da jih bom vzela, kompot pa že jem)
lp, župca