15. jan 2009 15:57
Če imate na istem forumu stare, starejše, mlade in mlajše ženske, bodo misli enih drugih utegnile biti onim drugim nesprejemljive. Ko sem bila mlada jaz, so bili moji stavki stalno "okrašeni" z VEDNO, NIKOLI, NIKAKOR.....moj svet je bil tako črno-bel. No, saj je kljub letom še vedno dokaj pogosto, zaradi česar na forumu nimam prijateljic. Ampak počasi se te trde besede omedijo. Ker v življenju nikomur ne znese biti stalno "v pozor" in "na nož".
To kar opisuje avtorica vprašanja, je patološko. Obstajata dve varianti - da bodisi dejansko tako je, ali pa druga, da sicer dejansko ni tako, ampak ona stvar tako občuti in jo boli. Kot sem že napisala, je v vsej zgodbi na plusu, saj ima vse kar je v odnosu bistvenega. Tašča je na zgubi, saj je zaradi lastne slepote ob vse.
Ponujena varianta da taščo do smrti sovražiš, kličeš policijo, vso družino zvlečeš k psihiatru - no ja, če hočeš za sabo za vedno zaloputnit vrata, bo to pravi način.
Čisto nič te pa ne stane, če se nehaš smilit sama sebi, pustiš zadevo pri miru in počakaš da se čorba ohladi. In ne razlagaj svoje bolečine ves čas dragemu, saj njega boli bolj kot tebe, karkoli že reče.
Poznam čisto normalno družino, z vzornim sinom - lep na pogled, doštudiral z levo roko, zraven še šport in glasba, pravi "lim" za vse punce in njihove mame. Pa si je našel v enem bifeju falirano študentko pri 30, katere edina kvaliteta na prvi pogled so bili veliki joški. In mami je ušlo -"moj bog, ali je to res vse kar si lahko našel?" Če bi bila punca črno-bele sorte, bi rekla da v TO hišo pa nikdar več in s TO babo nobenih kontaktov do smrti. No, pa je punca ostala in KAKO ostala! Radi se imajo da je veselje pogledat.
Včasih je treba dati času čas. Pri mladih ga je še takoooo veliko!
Lisa