15. jan 2009 15:42
Ja, ni prav, da si nas nekdo lasti, čeprav je to mama.
In res je, niso/smo vsi ljudje vsem všeč, imamo različne nazore in moralno etične poglede na svet. In NE MOREMO se vsi "ujet". Še huje je, da se ujamemo na silo. Po "težkih" besedah, obtožbah je težko spet vzpostaviti noramlno razmerje. In s tako taščo, ki grozi, da te bo ubila, oprostite, jaz ne bi vabila na kosilo in z njo pila kofe. Že iz lastnega spoštovanja. Ja, pa sem tudi jaz marsikaj pogoltnila pri svoji tašči, kofeti so bili pa precej "morbidno/težki". Hočem povedat, ni bilo boljše.
Meni se je prejšnje leto precej dogajalo, my dear frendica Loni že ve... In moja stara mama, mi diktira življenje svojih 3 hčera, moje mame, 2 tet... Povem vam, moje tete si tudi frizuro popravijo, ko moja stara mama kritizira. Pa kritizira vse, tudi svoje zete, si lahko predstavljate, kako zgleda tak zakon? Pa sugerirala je, naj se moja mama naj ne loči, čeprav jo je oče varal 30 let. Vlačil ženske k nam domov dopoldan, ko sva bili s sestro v šoli, mama v službi. Grozil s pištolo. Me ugrabil, ko sem bila stara 4 leta. Pa vrgel mamao iz avta na Ljubelju. (sem jo šla iskat), pa še kje drugje. Materinski nasveti v imenu, KAJ BOJO PA REKLI DRUGI. Pa pol ne bo hiše, pa avta, pa...
Lepo je, če imamo starše, na ketere se lahko zanesemo. In obratno.
Zdi se mi hecno, starši naj bi te zgajali, da bi bil samostojen, odrasel, poln človek. Potem pa te ženske, nekje pri 50, 60 letih postanejo nesamostojen in ne morejo živet brez svojih otrok?
Dragička, kako so ti otroci prišli do kruha, pa kdaj drugič. Moj ex je bil doma "hlapec". Dobival je drobtinice od njiju. Pomagal pri podjetju, njej pomival posodo, kosil travo, nabavljal. Ko je vse naredil, mu je kaj kupila, mičkenega, in mu dala vedet, da je naredila veliko delo. Ko se je zaposlil, je plačeval njej zajeten kos denarja. Sama se je pa kopala v njem. Ne rečem, da ni prav, da otrok prispeva. Je, prav. Da pa mama pobere denar in gre na masaže, pa vsem ezoteričnim zdravitelejm, pa ...
lidka [sonce]