Ko leti perje...

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

11. dec 2008 13:00

Bi rekla, da glede na število aktivnih članov in predvsem upošetvajoč različnost vseh nas in seveda anonimnost, pravzaprav perja  frči malo. Včasih kaj zabrbota, včasih kaj dodobra zavre, je bil že tudi kak pošten ravs, a smo nekako šli dalje.

Skozi te ravse in prepirčke se sčasoma izkaže, kdo je komu naklonjen in kdo koga ne mara, čeprav je večinoma tako, da si včasih presenečen nad mnenjem nekoga, za katerega bi stavil, da meni enako kot ti (glede na kakšne prejšnje teme), potem pa ugotoviš, da o neki zadevi meni čisto drugače od tebe. In kaj potem? Nič. Saj ne živimo skupaj, da bi to bilo odločilno. 

Si pa skozi debate in način komuniciranja, tudi skozi slog pisanja, ustvarjamo mnenja o posameznih članih. Eni so nam bližje, druge najraje spregledamo, tretji nas puščajo ravnodušne, spet koga bi zmleli v prah. Zame je vse to normalno, dokler ne pride do žalitev, poniževanja, omalovaževanja in še česa, in to zgolj zato, ker ima nekdo drugačno mnenje od mojega.

Kaj je žalitev, kaj je še sprejemljiv način komuniciranja je pa že stvar debate. Nekomu je že nedolžna šala lahko žalitev, nekdo ob očitni žalitvi le zamahne z roko, nekdo težko sprejema, da kdo sploh lahko drugače misli od njega, kaj š ele, da bi to mnenje upošteval. Nekaj jih je na tem forumu, ki mojstrsko obvladajo pisanje in skozi to tudi pojasnjevanje svojih stališč, spet nekdo drug mlati okoli sebe z vsemi štirimi, ne da bi mu kdo kar koli hotel.

Občutljivi smo različno. Če se ti nabira malo po malo, je včasih zadnja malenkost dovolj, da te sesuje ali da eksplodiraš. In ta malenkost sama zase sploh ne bi sprožila nekih reakcij, če ne bilo še kakšnih prejšnjih "malenkosti".  Pa faktor polne lune dodajmo ...

Tudi sama včasih opažam kakšno pikro reakcijo, ki se mi sploh ne zdi umestna. Včasih začnem pisati nazaj, potem pa zbrišem in odmolčim, ker se mi ne ljubi drezat v nekoga, za kogar je očitno, da je vstal z levo nogo. Kdo drug ne bo odmolčal in bo povedal svoje nazaj. Tudi to se mi zdi prav, dokler ni žaljivo. Kaj pa je to žaljivo - pa smo tam.

O tem presoja Jernej in tudi rimljanka. Je treba vzeti v zakup, četudi bi sama včasih ravnala drugače. Sama se s tem ne obremenjujem, kdo drug morda se.

Je pa res, da tudi sama na nekatera vprašanja na forumu raje odgovorim po zasebni pošti, ker se mi ne ljubi brati mailov, ki, še preden sploh kaj napišem, kar nekako predvidevajo, kaj bom odgovorila (izkušnje iz preteklosti). In ne odgovarjam niti takrat, ko je iz zapisanega jasno, da oseba sploh ni dobro prebrala tistega, kar sem zapisala, pa se že usaja. Naj se, meni je vseeno.

Včasih se mi zdi prav, da kdo tudi žolčno reagira ali pokaže občutljivost. Zakaj pa ne? Vsaka stvar je za nekaj dobra in tudi iz tega se lahko kaj naučimo. Je pač tako, da se eni s tem forumom ukvarjajo več, drugi manj, enim pomeni več kot drugim. Zakaj pa ne? Še vedno je tako, da nas nihče v nič ne sili in da tu sodelujemo, ker pač tako želimo. In zato vzamemo v zakup tudi tisto, kar nam ni po volji.

Zdaj sem pozabila, kaj sem še hotela napisat, ampak sem itak že preveč kvačkala ... (imam čas med službo, kaj morem ...)

mamamia

mamamia

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

11. dec 2008 13:43

Saj Mamamia, prav govoriš. Tudi, kar nam ni po volji. Kar pa ne pomeni, da se zbrišejo mnenja, ko nekomu iz uredništva ni všeč. Zbrisani so bili ene 4, ne vem, ker sem tudi testno pošiljala. Pa nisem užaljena, če mene ne marajo. Daleč od tega. Samo kam to pelje, da "ta pa ta" in "ta pa ta" ne smeta komentirat receptov od "te in te"... A meni več pamet ne deluje ali kaj? lidka [sonce]

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

11. dec 2008 13:57

lidka, prosim enkrat prenehaj že s teorijo zarote. Sem ti po ZS pojasnil in se ne mislim ponavljati. Če nekdo napiše pod recept: "Zakaj pa niste zbrisali od XY", potem bo to izbrisano, ker nima veze z receptom. Tvoje sporočilo je bilo izbrisano skupaj z "izvornim grehom" morske medvedke, rimljankinim sporočilom, hedonistovim, tvojim in bojanovim. Ker se počistil komentarje pod receptom. O tem kdo je kriv za kaj se pogovarjajate v živo ali po ZS, ne pa pod receptom.

O tvoji pameti pa ne morem komentirati, sama najbolje veš kako je z njo. Nima pa tvoja pamet nič veze s tem, zakaj brišem, kar ni ustrezno.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

lidka  

11. dec 2008 13:58

Ja, ampak brisal si za nazaj? Pravila si postavil, potem pa zadnjih par dni zbrisal. Poudarek je na potem... lidka [sonce]

lidka  

11. dec 2008 13:59

Ker nekako zdrava logika govori da pravila veljajo "od zdaj naprej"... lidka [sonce]

jernej  

11. dec 2008 14:01

Jasno da brišem za nazaj, saj ne morem brisati za naprej no. Pravila so pa že dolgo. Sem mislil da je tudi normalno da ne boste pod recepte sejali flanc in prepira. Vsaj držite se foruma. Vse kar sem naredil je, ker je prihajalo do večjih trenj pod recepti, ponovno opozoril na znano dejstvo, da so pod recepti mnenja o receptih in malo prečistil zadnjih nekaj dni, kjer je prihajalo do večjih odstopanj od teme. Seveda ne morem pregledati 9000 receptov. Če pa kdo opazi kaj, kar ne sodi pod recept, naj mi piše.

jernej  

11. dec 2008 14:04

lidka, torej ti si mislila da pod recepti se govori o "družinah" na kulinariki? Od nekdaj se je pisalo o receptih in če pogledaš večino sporočil boš videla da gre za mnenja, dopolnila, vprašanja o receptu. Tvoj zapis je bil zgolj eden od desetih, ki so bili izbrisani. In to pri enem receptu. Ne delaj prosim drame, kot da vsak dan pobrišem pol vaših sporočil.

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

11. dec 2008 14:06

Mah, jaz ne razumem več ni. Jernej imam občutek, da se obnašaš, kot da je kulinarika.net tvoja privatna stran. Glej moram ti povedati, da se zadržujem poleg Kulinarike.net tudi na Obali.net, 24.ur in Facebook-u, ampak nikjer še nisem zasledila (razen tle) tolikšnega umešavanja administratorja v forume ali komentarje pod slikami in novicami. Se mi zdi, da malo pretiravaš. Saj se ti bo en dan zmešalo od vsega tega čiščenja!! kruhy

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

11. dec 2008 14:19

kruhy, kulinarika.net JE Jernejeva, pa če ti to ugaja ali ne! Primerjava s FB pa je res taprava... Nena-morje

jernej  

11. dec 2008 14:20

Forum je odprt, dokler ni žaljiv, bazo receptov pa skušamo držati "čisto". Zato recepte pred objavo pregledamo, Bojan obdela vaše poslane slike, tudi komentarji naj se navezujejo z recepti. Baza je pač moderirana, forum pa ne. Od nekdaj je tako. Lahko se tudi razburiš zakaj sploh je pregled receptov in obdelava slik. Jaz pa vem, kaj bo dobil ven, če bi ta "filter" izpustil. Tudi "drek po bolonjsko" smo že dobili, sestavine si pa lahko verjetno predstavljaš za ta "recept"

Sem pa vesel, da se bolj "vmešavamo" kot na 24ur.com. Se oni kaj "vmešavajo"? Mnenja uporabnikov tam so res taka, da se zamisliš. Saj se je lažje nikjer "nič vmešati", veš.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti