11. dec 2008 15:16
Lej, Jernej, zadeva je potekala takole, goorim z mogega vidika in tako, kot je bilo:
1. Recept od KatkeLopatke, MM začne z nekimi utežmi in da recept res ni ne vem kaj. Bla... bla... S tem se je začelo. Nadaljevalo, ko je Rimljanka potegnila z njo. In potem še nakaj ostalih, med drugim sem se tudi sama oglasila, ker sem začutila neko navoščljivost in podobne "babje" zadeve. In zadeva se je odvijala naprej.
2. Pogledam najbližji recept od MM, je bil še gor, na portalu. Kliknem. Toast, losos, kisla smetana, še neka začimba. Napišem nakaj v smislu, da tudi ta recept ni nekaj UAU inovativen v primerjavi, koliko je imela povedati čez Katkinega. Sploh nisem gledala, kaj se dogaja, dobim vprašanje od nekoga, zakaj sem mnenje zbrisala. Bilo je zbrisano.
3. Si mislim, kaj potem, verjetno se je kaj zaštrikalo. Napišem podobno še 1 x. Spet zbrisano.
4. Napišem še nekaj v smislu, zakaj se moje mnenje ne vidi... Zbrisano.
5. Kliknem na naključni recept, Razpokani piškoti. Zadnje mnanje je od nekoga, ki je poslal 2. sporočilo in keja sprašuje. Za moje pojme irelavantno z receptom pa za hec napišem, zakaj da tega posta ni noben zbrisal? Zbrisno je samo moje mnenje.
6. Pride na forum tema: Ko leti perje... Urednik napiše, da se bojo brisala mnenja, ki nimajo neposredne povezave z receptom, itd. Okej, jasno. Nova pravila. (ampak mnenja so bila zbrisana prej, pred tem postom na forumu. In niso bila žaljiva). In zakaj so bila moja mnenja zbrisana prej, pred uvedbo novih pravil?
7. Danes kontaktiram urednika, kaj natanko se dogaja. Kaj bi radi?
8. Sedaj smo tu, na forumu. No, sem napisala na forum, da ne bo nesporazumov, kaj se je dogajalo.
Dobila sem odgovor od urednika. Na nekaj vprašanj ni odgovoril.
Dobila sem pošto od osebe, ki je zahtevala, da se vse to briše.
Dobivala sem vprašanja, zakaj brišem svoja mnenja, (če ne bi bilo njih sploh vedela ne bi, kaj se dogaja).
Torej se mi poraja vprašanje, pa ne da bi bila sama sebi pomembna, ne. Zakaj se brišejo moje mnenja, tokrat, v tem primeru. Že res, je urednik lepo statistično napisal, koliko česa sem že napisala in vprašala ipd.
1. Zakaj je urednik pobrisal kreg pod Katkinim receptom. Je v bazi kar nekaj takšnih receptov, ko je spodaj kreganja, norčevanja in podobnega. (za hec se spomnimo recepta jajce na oko, koliko porogljivosti je bilo tam).
2. Na receptu od MM je urednik pustil samo hvalo. Kaj, naj bo umetno narejena "zvezda"? Je zato zbrisal prepir, da ne bo imela madeža na sebi?
3. Poraja se mi prašanje, zakaj je urednik na pobudo ene osebe pobrisal mnenja pod Katkinim receptom?
Sem pa ZA, da se mnenja uredi. Prav tako so irelavantna mnenja z vsebino: bravo, full lepo, pohvalno... bla, bla... in to iz razloga, ker se jih nabere cele strani, pa je potem težko pregledno. Sploh, ko se teh strani nabere lepo število. In da naj ne bomo zbadljivi, žaljivi... JA; SE STRINJAM. Lahko smo pa kritični, in do tega bi morali imeti pravico.
Sama se zavedam tudi tega, da se izpostaljam lastnemu linču. Da bom pa tiho, ko se dela krivica, pa ne morem. Če je marsikomu vseeno, če se zadeva prikroji, prav. Meni ni.
lidka [sonce]