18. dec 2008 15:22
Ja, se strinjam. Absolutno.
Samo jaz sem zdajle DOMA, pa vmes kuham, pospravljam in se še igram z otrokom. Naredila sem žgance in dušeno zelje, : )
Hotela sem rečt, da so nadrejeni za to, da odrejajo delo. In kontrolirajo podrejene. Samo kaj ti pomaga, če ti šef "prekadi" pol dneva? Še ko smo na sestanku, ga prekine, ker gre na čik. In potem je itak konec muzike, ko pride nazaj se že izogne problemu... Sestanka konec.
Delala sem v privat firmi, tuji. Ko smo res ornk delali. Red je pa bil, red. Brez nepotrebnega sprehajanja po pisarnah, nič čikcev, nič opravljanja, net pač parkrat za nekaj minut. In zadeve so laufale. Odnosi sicer hladni, saj se tudi spoznat nismo mogli ornk, pač čvekanje ni bilo zaželjeno.
Tu pri nas se dela isto, ornk. Vsak dan, da se izpolni zahtevano. Mesečno, da se zaključi mesečna obveznost. Pa vem, ko sem ostala z delom od sodelavke, ko je šla drugam. Cufalo se mi je, vsak dan. Bila sem na koncu z živci, ker je bilo enostavno preveč. Misliš, da je kdo opazil? Pri nas vsi vse vejo o drugih. Delo je razporejeno slabo. Odnosi pristranski. Pa nekim mamcam se ne da naredit niti srednje šole, kaj šele kaj več, ker itak vejo, da se nič ne zgodi. Šefi oddelkov s V. stopnjo ne dopuščajo napredovanja, da si obdržijo stolček pod ritjo. Delavno uspešnost dobivajo samo določeni. Za eno vem, ko hodi šefinji po sendviče vsak dan, samoiniciativno.
Pred ene pol leta so naredili pri nas neko improvizoriš kadilnico. Šur, na službene ure. Folka je dol kot na plaži, vse polno kar naprej. Pa gledam jaz enega tipa, ki je bil non-stop dol. Non-stop. Pa povprašam, ti, kdo je to? Ja, dobim odgovor, pssst, namestnik generalnega direktorja ... Halo? Tip je pokadil po 3 čike naenkrat. Pa čez pol ure pride spet. Medtem gre par stvari podpisat, pa mal na Trenja, pa mal intervjuje dajat...
In jaz ne vidim problema, če je kdo ene pol ure suma sumarum na netu čez dan.
In dokler je sistem tak, ker je anarhičen, se tako obanšajo tudi ljudje.
Saj sem rekla, videla sem obe strani. Mi je bila "zašponana" boljša, si vsaj delal in imel mir.
lidka [sonce]