18. dec 2008 10:15
Jaz spremljam kulinariko prakticno od zacetka, res pa sem clan sele od 2002. Sama mislim da elita ne obstaja, vsaj ne tako kot jo hocete predstavit, da lahko nekateri pisejo vse drugi pa nic. Jaz nikoli nisem imela obcutka da o kaksni temi ne smem pisat. Vsekakor se vmesam v razlicne debate, v nekatere precej resno (mogoce tudi nesramno) v druge skoraj nic, pa me vcasih srbijo prsti. Res se doloceni clani poznajo in so zaradi tega med seboj bolj recimo tolerantni, kar je cisto clovesko. Ker ce nekoga poznas boljse razumes njegov stil. Jaz imam precej pust slog, in zaradi tega sem bila parkrat narobe razumljena – dala sem cisto korekten nasvet, pa sem dobila nazaj gnojnico. In namesto da sem zacela jokat kako so drugi hudobni in me ne marajo in da potem pa res ne bom nikoli vec nic napisala itd sem se naucila malo bolj poljudno napisat, pa uporabit kaksen smajli. Vcasih sem bila mogoce celo bolj ustrezljiva, veckrat sem kaj poiskala, dala link na dolocen recept in podobno. Zacela me je motit navada, ki se sedaj zaradi Rimljanjke (pa mogoce se kaksne “elitne” clanice, ki je nesramno komentirala) pocasi umirja in to je, da se za vsako figo odpirajo nove teme. S tem da je skoraj enaka tema bila odprta na drugi, ce ne celo na isti strani. Dokoncno me je pa pogrel komentar ene take cvetke, da zakaj bi se pa ona matrala z iskanjem, saj ji drugi vse poiscejo. Mi je prav zal, ampak na take ljudi sem zaradi sodelavke ze precej alergicna. Tezko je primerjat Vendy in Wrana. Vendy ima res oster jezik, ampak za svojimi stalisci stoji in jih utemelji. Pa tudi kaksen recept napise. Wran pa zacne temo in caka da se clani razpisejo, potem ko ugotovi v katero smer tece pogovor pa poda svoje mnenje, ki je ponovno provokativno, vcasih pa kaksno svojo izjavo prav lepo brise – zato se za nazaj tezko ugotovi kaj zaljivega. To da se tema skrene iz zastavljene v cisto neko drugo je pa ja normalno. Pa naj bodo to kroglice, brokoli ali otroci. Vsak izmed vas lahko temo vrne nazaj na svoje mesto. Enostavno odgovorite na prvotno vprasanje. Podobno tudi pri receptih. Ce ves da je recept soliden, pa ga pohvali. LP, R.