7. nov 2008 8:48
Poglej Nostradamus je bil inteligenten človek, večina okoli njega je bila neukih in tistega, kar je rekel in zapisal bodisi niso razumeli ali pa so prevedli v nekaj svojega. Kar je eno blazno gojišče vseh možnih interpretacij v vse smeeri.
In kadar se ljudje počutijo nelagodno in jih je strah prihodnosti, se vedno najde kdo (včasih so bili samooklicani preroki, danes so to rumeni novinajri...), ki to negotovost in strah zaliva tako, da napoveduje, da bo še huje. In potem se eno sladostrastno mazohistično pričakovanje zgodi (upam, da bo to ena čistunka s foruma zmogla prebrati....:
).
Pa tudi, zlaganje besed ravno ni tako težko (dasiravno me robasto izražanje dnevno prepričuje v nasprotno). Kaj pravite na tole:
" V petnajstem letu Vodnarja bodo reke okamenele in kamen bo tekel. Ogenj bo zaledenel in led bo gorel. Ljudje bodo nemirni in bil se bo boj vsakega proti vsem in medtem ko se bodo borili durg proti drugemu, bodo istočasno milje proč in bodo gledali, kako se bijejo drug proti drugemu. Nebo bo gorelo in zemlja bo jokala. Ljudje bodo namesto srca nosili kamen in kamen bo utripal....."
Namreč, tole katastrofo sem si ravnokar izmislila. Ker mi malo zmanjkuje časa, sem nehala - pa moram reči, da je kar zabano....
Drugače so pa lahko okamenele reke čisto navadne izsušene reke, tekoči kamern imamo pa itak vsi v urah in na displejih. Zaledenli ogenj in goreči led sta lahko simobla za hadronski pospeševalnik. Ljudje, ki so nemirni in bijejo boj vsakega proit vsem.....to je pa v bistvu opis resničnostegna šova. Kamen namesto srca je pa koncept umetnega srca.
Če koga še kaj zanima, lahko tudi šlogam....
bom povedala točno tisto, kar bi vsak rad slišal
Vendelina jr.