Ali verjemete?

MILLA2  

član od: 23.1.2006

sporočila: 2

tema odprta - 6. nov 2008 22:39 | ogledi: 3.185 | odgovori: 71

Pravkar sem prebrala na 24 ur, kako je Nostradamus napovedal že kar nekaj dogodkov oz. katastrof, sedaj pa naj bi bile na vrsti vojne, ki naj bi se razširile po vsem svetu oz. napovedal je konec sveta. Ker je pa že zadnjič pisalo o tem, da je tudi nek prerok napovedal vojno leta 2010, me zanima kakšno je vaše mnenje o tem.

Meni se zdi, da je že itak cel svet nor in da je kaj takšnega čisto mogoče

MILLA2

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

6. nov 2008 22:42

A ni že enkrat prej napovedal, da bo konec sveta? Pa smo še tu. Živi vsak dan, kot da je tvoj zadnji. Atina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

6. nov 2008 22:43

Meni je gladko vseeno za te napovedi. Jim ne verjamem in se s tem niti ne obremenjujem. Da je pa svet malce nor in mi znjim, je dejstvo. Lepo ga dajmo žingat, pa dokler bo, bo.  Mamamia

mamamia

Jurca  

član od: 24.1.2008

sporočila: 23

6. nov 2008 22:48

Ja mogoče je res mogoče, samo če bomo že zdaj kar razmišljali o tem, da vojna bo, potem res bo, ker se bomo vsi obnašali tako, da bo tudi naše obnašanje vodilo k temu. jaz menim, da takšne napovedi samo strašijo ljudi, tudi tiste, ki ne verjamemo, ker nek črviček pa se le naseli v nas in nas po malem žre. Napovedujem, da se bo leta 2010 življenje obrnilo na bolje, da bodo odkrili univerzalno zdravilo za neozdravljive bolezni, na cestah ne bo več prometnih nesreč in alkohol ne bo več uničeval družin. Verjamete? Zakaj pa ne? Aja, nisem Nostradamus. Jurca

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. nov 2008 22:55

No, potem se pa najde en norec, ki si reče, no, če je pa že Nostradamus napovedal vojno, pa naj bo. In jo imamo.

PS Mene bi v srednjem veku poslali na grmado kot čarovnico zaradi čisto mimo razglogov - sumljivega izrastka na ušesu (ga imamo vsi v familiji) in ravno tako vprašljivega materinega znamenja. Mi je bilo že v zibelki namenjeno. Samo ne vem, kaj je zdaj na tem, že celo življenje iščem čarovniško palico, pa je nikakor ne najdem.

Loni Makaroni

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

6. nov 2008 23:20

Loni, probi, mogoče bo šlo tudi brez čarovniške palice, hehehe

eni so rekli, da se bo četrta svetovna vojna bila s kamnitimi sekirami. No, ja, vse se lahko zgodi....

Lp

cervus

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

6. nov 2008 23:57

Loni, saj nismo več v srednjem veku - namesto palčke vzami daljinca, namesto metle pa sesalec, pa bo (pa tanove dokolenke iz sosednje teme obvezno!!!!) Bi lahko za začetek konec tega sitnega dežja pričarala, pliiiiis? In zrihtala sonček za 15., da te pridemo gledat v Sežano? mamaF - Mojca Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 06. nov 2008 23:57:39

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. nov 2008 6:09

Nostradamusove prerokbe so  tako fino napisane, da lahko veljajo za danes, jutri ali čez 1000 let.  Potem pa za nazaj ugotavljajo, koga in kaj je s tem mislil, kar se vsaj kolikor toliko ujema. Sem ravno zadnje čase v eni knjigi brala, kako je bil  celo Sadam Husein prepričan, da ga omenja v svojih prerokbah .

Pa tudi, če bi bilo kaj na tem, kako naj vemo, kaj osebno nam prinaša prihodnost. Pa bodo spet vedeževalci -ke imele delo .

Najmanj, kar nam je treba je, da se sekiramo, kaj se bo mogoče zgodilo v prihodnosti. Živimo vsak dan sproti, načrtujmo, kot da nam bo šlo vse po sreči, s težavami se bomo pa spoprijemali ko/če se bodo pojavile.

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. nov 2008 8:48

Poglej Nostradamus je bil inteligenten človek, večina okoli njega je bila neukih in tistega, kar je rekel in zapisal bodisi niso razumeli ali pa so prevedli v nekaj svojega. Kar je eno blazno gojišče vseh možnih interpretacij v vse smeeri. In kadar se ljudje počutijo nelagodno in jih je strah prihodnosti, se vedno najde kdo (včasih so bili samooklicani preroki, danes so to rumeni novinajri...), ki to negotovost in strah zaliva tako, da napoveduje, da bo še huje. In potem se eno sladostrastno mazohistično pričakovanje zgodi (upam, da bo to ena čistunka s foruma zmogla prebrati....:). Pa tudi, zlaganje besed ravno ni tako težko (dasiravno me robasto izražanje dnevno prepričuje v nasprotno). Kaj pravite na tole: " V petnajstem letu Vodnarja bodo reke okamenele in kamen bo tekel. Ogenj bo zaledenel in led bo gorel. Ljudje bodo nemirni in bil se bo boj vsakega proti vsem in medtem ko se bodo borili durg proti drugemu, bodo istočasno milje proč in bodo gledali, kako se bijejo drug proti drugemu. Nebo bo gorelo in zemlja bo jokala. Ljudje bodo namesto srca nosili kamen in kamen bo utripal....." Namreč, tole katastrofo sem si ravnokar izmislila. Ker mi malo zmanjkuje časa, sem nehala - pa moram reči, da je kar zabano.... Drugače so pa lahko okamenele reke čisto navadne izsušene reke, tekoči kamern imamo pa itak vsi v urah in na displejih. Zaledenli ogenj in goreči led sta lahko simobla za hadronski pospeševalnik. Ljudje, ki so nemirni in bijejo boj vsakega proit vsem.....to je pa v bistvu opis resničnostegna šova. Kamen namesto srca je pa koncept umetnega srca. Če koga še kaj zanima, lahko tudi šlogam.... bom povedala točno tisto, kar bi vsak rad slišal Vendelina jr.

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

7. nov 2008 9:22

Tale Venedlinina prerokba pa je močno podobna stanju na Kulinariki, take borbe se odvijajo tukaj da včasih "zemlja joka in nebo gori". Cenjena, lahko bi bila dežurna Nostradamuska pa bi prerokovala npr. kdaj bodo meni uspeli solnograški žličniki. Glede konca sveta ki te malce vznemirja Milla pa mislim, da je smo ta konec že tolikokrat doživeli in vedno preživeli. Tako da se jaz na tvojem mestu s tem ne bi kaj dosti obremenjeval. Konec sveta je zelo relativen termin , možnih je nebroj scenarijev in ni ga junaka, ki bi lahko to točno napovedal. res pa je, da lahko izvolitev Obame povzroči kakšne neprijetnosti. Ku-Klux klan že dviga glavo in grozi, Črni panterji postajajo bolj samozavestni .... rasizem je še vedno zakoreninjen med ljudmi ,žal. Ampak pustimo ta ugibanja in se vrnimo raje za štedilnik. LP hedonist

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. nov 2008 9:31

Ja, Vendy, hitr reč, kdaj mu bojo solnograško uspeli, jaz full navijam... (aja, Nostradamus je bil mojster anagramiranja, tko da je potrebno nos vtaknit v original tekste, v original jeziku in tisto študirat. Prevodi so malo mimo... G. I. Mohorič se je celo odpravil v izvirnik vtaknit glavo...). lidka [sonce]

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti