Prenosni računalniki

marusa 2  

član od: 5.9.2007

sporočila: 58

tema odprta - 14. okt 2008 14:34 | ogledi: 2.637 | odgovori: 46

Kupujem nov prenosni računalnik, zanj bi dala nekje od 650-850 evrov, ima kdo kakšen predlog katerega bi bilo dobro kupiti?

marusa 2

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

14. okt 2008 15:20

Odvisno, kaj vse ti je pomembno, da ima na določeni ravni:  hitrost, zmogljivost, spomin, kartice, pekač in podobno. Ali želiš dovolj zmogljivega za nalagnje filmov, mp3 datotek? Je pomembno, da zagotavlja dobro podlago za grafiko in podobno..., boš z njim obdelovala fotografije, posnetke, grafične datoteke?

Ali ga potrebuješ pretežno za pisne datoteke in brskanje po internetu? s temi vprašanji pod pod noge in

po nasvet v trgovino, ki ponuja različne blagovne znamke in prodajalce povprašat o razlikah med posameznimi modeli in znamkami, predvsem naj ti povejo slabosti posameznih modelov in znamk.

Za 850 evrov dobiš že zelo, zelo zmogljive prenosnike uglednih znamk. Preden greš v trgovino pa si dobro poglej, kajvse ponujajo v različnih prospektih, vsaj mi jih nenehno dobivamo na dom.

Naši otroci so se odločili en za HP, drug za toshibo, tehničnih podrobnosti ne vem na pamet, vem le, da sta oba zelo zmogljiva.

Mamamia

mamamia

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

14. okt 2008 17:17

Vsekakor naj ima ime, ne pa, da bo kakšen "zeleni feferon" ali kaj podobnega, kar se zadnje čase na veliko prodaja. Za bolj vzdržljive veljajo naslednji: HP, IBM Think Pad in Dell. Osebno priporočam Think Pad-a, ki je oblikovno še vedno namenjen bolj tehnični sferi (beri: oblika=katastrofa), ampak je pa zakon. Drži, drži in še enkrat drži! Za vse ostalo pa vprašaj za to usposobljene ljudi, ki ti bodo povedali kakšno opremo potrebuje tvoj računalnik glede na tvoje potrebe. fresh

Callista  

član od: 30.11.2006

sporočila: 34

14. okt 2008 17:50

Lenovo je res zelo kakovostna in vzdržljiva znamka. Tudi sama ga uporabljam in ga toplo priporočam. Callista Sporočilo je spremenil(a) Callista dne 14. okt 2008 17:51:38

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

14. okt 2008 17:59

Mi imamo Fujitsu Siemens, Toshibo in Dell, pa vsak svojega hvali Dolores

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

14. okt 2008 18:25

Doma imam Acer, v službi HP - oba delata ko šus !!! LP hedonist

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

14. okt 2008 18:37

ibm = lenovo. če hočte dokaz... moj 10 let star think pad dela ko urca. edin rama sm mu dokupla kokr je šlo. Xp ji komot delajo. Na tem compu bi res lahk tole delu: http://www.youtube.com/watch?v=Y-uK5fRBrmY Je sicer manjši, mislim da je 14 inčni. Nosim ga v navadni torbici, z mano prestaja velike muke ;) sam je pa res da so 10 let nazaj delali bolj trajne stvari. Zdej je vse kar ni ful drago cheap **** drugač pa bi js uč vrgla na hp, toshibo. drugih ne poznam tolko, me niti ne zanimajo bannanna

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

15. okt 2008 8:35

Jaz prisegam na Mac-a. Drugačen sistem, super vzdržljiv , brez virusov....Enostavna uporaba..Cena malo višja. http://store.apple.com/us Če hočeš dober računalnik si kupi Apple.. barbyslo

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

15. okt 2008 9:09

apple je parkrat predrag za tak keš.. res da je lep, pa kao statusni simbol, sam ponuja vseen premal za tak keš bannanna

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

15. okt 2008 9:37

Ja meni odtehta vse. Imam ga že pet let in dela kot nov...Vsem se doma podirajo sistemi, meni nikoli. Rabim računalnik ki dela , ne da je vedno neki narobe.To me spravlja ob živce. Je pa dražji...To je res.Če pa preračunaš se ti konec koncev splača. Jest imam enega ostali po enem letu študirajo da bi zamenjali. Ne da se mi neprestano ukvarjati z rihtanjem računalnika..Nalaganja vseh živih antivirusnih programov, pri naših gikih je vedno neki narobe in samo študirajo kateri program bi dol zvlekli da bi računalnik bolje delal. Za vse kar delam je zakon.Nisem imela še niti ene težave. Svojega ne dam drugega nočem. barbyslo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti