Prenosni računalniki

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

16. okt 2008 19:26

Zakaj pa si ti mislila? sej ne sprašuješ ti po računalniku. in ja, če si amater pa res ne veš ka je to vredi comp..dejnehejno bannanna

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

16. okt 2008 19:45

Moj mož informatik pravi: Vzemi HP, različni modeli z Core 2 Duo procesorjem, so po zelo ugodnih cenah. Zelo se ti splača pogledat na spletne trgovine-za malo denarja ugoden računalnik. (ne smem delat reklame, če te zanima več, ti sporočim po zasebni pošti). Lp, Anajana anajana

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

16. okt 2008 20:02

Samo to še pripomnim, da sem ga sama kupila v Avstriji v media-markt (misli da se tako napiše) in je bil tam za 300€ ceneje kot v Sloveniji. nitta

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

16. okt 2008 20:06

@nitta: s kaksno tipkovnico, nemsko ali USA?? lp, proxima

nitta  

16. okt 2008 20:26

Tipkovnica je nemška, ko sem jaz to videla, me je skoraj kap, ampak ko sem računalnik prižgala in šla skozi tiste osnovne nastavitve in sem tam nastavia slovensko tipkovnico. Tako da je ista kot naša, in sem si le nalepila na njihove "umlaute" slovenske šumnike, pa niti nebi bilo treba ker imam tako v "prstih tipke", to pomeni da že avtoamtsko vem kje je katera črka, to tako vsem pride nekako v kri, sploh nam ki smo ves čas na kulinariki :D. Drugače pa se lahko kupijo tudi posamezne tipke in samo zamenjaš. Če bi bila USA tipkovnica bi bile večje komplikacije baje. nitta

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

16. okt 2008 20:28

Mi iscemo ravno takega z USA tastaturo, pa jih je v SLO zelo tezko dobit po neoderuskih cenah, zato pa sprasujem. Hvala za odgovor. lp, proxima

nitta  

16. okt 2008 20:30

Jaz sem si tako kupila še eno tipkovnico, ker pišem na njega diplomsko nalogo in mi je za tako veliko tipkanja premajhna tista na prenosniku. Ta pa mislim da se dobi v kateri koli tastaturi. Oderuške cene pri nas pa.... ja se strinjam :) nitta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

16. okt 2008 21:43

bannanna je napisal/a:
Zakaj pa si ti mislila? sej ne sprašuješ ti po računalniku. in ja, če si amater pa res ne veš ka je to vredi comp..dejnehejno bannanna

In kaj si hotela povedati s tem?

rimljanka - zasebno mnenje

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

16. okt 2008 22:22

fresh je napisal/a:
Vsekakor naj ima ime, ne pa, da bo kakšen "zeleni feferon" ali kaj podobnega, kar se zadnje čase na veliko prodaja. Za bolj vzdržljive veljajo naslednji: HP, IBM Think Pad in Dell. Osebno priporočam Think Pad-a, ki je oblikovno še vedno namenjen bolj tehnični sferi (beri: oblika=katastrofa), ampak je pa zakon. Drži, drži in še enkrat drži! Za vse ostalo pa vprašaj za to usposobljene ljudi, ki ti bodo povedali kakšno opremo potrebuje tvoj računalnik glede na tvoje potrebe. fresh
Fresh imaš zelo slabe informacije glede Chili Greena Chili Green je nemška firma računalnikov, imajo ful dobre platforme (intel chipset), kar je najbolj pomembno pri prenosnem računalniku! Jaz uporabljam Della in Chiligreena imam samo za šolo ker je manjši in lažji za prenašanje, sem ga uporabljala pa nekaj časa tudi za grafično oblikovanje. Pri zelo zahtevnih programih se je prenosnik odrezal fenomenalno!!! Moj fant vodi IT firmo, bavijo se z vsem povezanim z informatiko, od računalništva do programiranja do administriranja in kaj jaz vem kaj še :) v firmi so imeli vse vrste prenosnikov od Acerjev do Dellov do HPjev do Prestigiotov do Chili Greena in se najbrž še kaj najde. Najbolj so zadovoljni z Dellom (sicer imajo oni neke super duper prenosnike za več tisoč evrov) za Dellom pa pride HP (zdaj je bila reklama za HP-ja za malo manj kot 500€ za HPja...ta prenosnik je super, ga je kupil oče od fanta in je res super dober za "normalnega" uporabnika, ima dobro platformo (matično ploščo), dovolj RAM-a in celo dvojedrni procesor). barbyslo če se tvojim domačim podirajo sistemi to ne pomeni da je tvoj računalnik toliko boljši ampak enostavno da ne znajo s pcji :) je pa res da mac ne potrebuje antivirusa in je toliko manj moznosti za napake... na njihovi firmi uporabljajo večinoma linuxe za strežnike in sedaj so se zelo popravili in postali veliko bolj user friendly (uporabniku prijazni) tudi grafični linuxi (recimo Ubuntu je superca saj ima veliko odprtokodnih programov, ki so zelo podobni tistim ki delujejo na windowsih..., pa tudi pingo, ki ga uporabljajo na fakulteti za rač. in info...pa še jih je) tako pravi fant :P ycrna

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

16. okt 2008 23:02

Ycrna, mnenja tukaj so pač deljena. Imava partnerje očitno v istih vodah, tako, da je potem tukaj tako kot bi se človek pogovarjal o tem, kateri nogometni klub je boljši. Na koncu ugotoviš, da je to pač stvar okusa. Ampak, kar sem s tem želela povedati je to, da naj oseba, ki sprašuje po računalnikih, kupi računalnik, ki ima ime, kar pomeni, da ima zagotovljen kakovosten servis. Dejstvo pa je, da s v tehničnih sferah in programerskih sferah največ uporabljajo Think Pad, HP in Dell. fresh

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti